החברה של הבן שלי

תמר197

New member
החברה של הבן שלי

הבן שלי חייל ויש לו חברה גם חיילת. כבר יותר משנה כאשר היא יוצאת מהבסיס היא חיה אצלי. אני והמשפחה המורחבת שלי לא חושבים שהיא מתאימה לבן שלי. היא מגיעה לבת שלי כמו שהיא מגיעה לבית מלון, לא מחייכת, אין לה נימוסים. לא מפנה מהשולחן. היא תמיד לא מרגישה טוב, חולנית, נראית מדוכאת.הבנתי ממנו שהיא עברה דברים לא קלים בילדותה, אבא שלה נטש אותה ואין לה קשר איתו, לאמא שלה יש בן זוג. הוא טוען שאין קשר שהוא מעדיף להיות בבית שלו והיא זורמת איתו. הם התארחו אצלהוריי וגם הם ואחי טוענים שהיא ממש לא נחמדה ולא בשבילו. לדעתם היא תלותית מאוד בו ונאחזת בו מאוד.הם טוענים שאני צריכה לדבר איתו ולומר לו מה דעתנו עליה. ולהאיר את עיניו כמו שאומרים. אני לא יודעת מה לעשות? אני לא רוצה לאבד את הבן שלי וגם רוצה שיהיה מאושר.

תמר197

New member
החברה של הבן שלי

בטעות לחצתי שליחה אך לא סיימתי. בעבר שוחחתי איתו על ההתנהגות שלה והוא טען שזה לא בגלל שהיא לא מכבדת אותנו אלא בגלל שהיא מאוד סגורה ובישנית.אבל מצד שני היא כבר יותר משנה אצלי בבית ואני נותנת לה הרגשה מאוד מאוד טובה אצלי בבית אבל היחס אינו הדדי. מה דעתכם? מה אני צריכה לעשות? המשפחה שלי אומרת שאני חייבת לעשות מעשה ובהקדם.

noa_f

New member
לגבי "לא מתאימה לבן שלי"

פה את יכולה להביע את דעתך, אבל תהיי פתוחה לאפשרות שלא יקבלו אותה. עדיין, אני חושבת שכהורה, מותר לך לומר מה את חושבת פעם, פעמיים, לא לנדנד ולא להתנהג אל הבחורה בצורה לא יפה (לא שאני חושבת שאת עושה את זה
) לגבי האירוח שלה, הייתי אומרת לבן: אתם רוצים להיות רק אצלנו, זה יופי. אבל זה כבר לא אירוח חד פעמי. לא יכול להיות שתתייחסו אלינו כמו אל חדר האוכל במלון. אני מצפה שתורידו מהשולחן, שתאמרו שלום יפה בכניסה וביציאה ושתשבו איתנו מדי פעם בסלון לבילוי משפחתי. תאמרי לו גם שאתם רוצים להכיר אותה קצת יותר, לשוחח איתה וכו'. שהוא יהיה זה שידבר עם החברה שלו.

3תיתי

New member
מסכימה לגמרי

גם לבן שלי יש חברה שנמצאת אצלינו הרבה. אני לא מצפה שתוריד מהשולחן. לא אכפת לי. היא דוקא כן מוצאת חן בעיני. אני מאושרת שהיא גורמת לבן שלי אושר. אני גאה שהם נמצאים בבית שלי הרבה. זו מחמאה! למען האמת, אני ממש יוצאת מגדרי להיות נחמדה אליה. (לא קשה לי כאמור, כי לדעתי, היא מתוקה ומוצלחת)

תמר197

New member
חברה של הבן שלי

תודה על תגובתך. אני שמחה שהוא אצלנו לא אצלה ואני מקבלת אותה יפה מאוד , היא לא מרגישה כלום. אבל מה היית מרגישה אם היא לא היתה מוצאת חן בעינייך וההתנהגות שלה היתה מוזרה בעינייך. מה אז היית עושה? הלא מפנה מהשולחן זה פאן קטן מההתנהגות וזה באמת שולי, אבל כל המכלול או בעייתי.

3תיתי

New member
הייתי סותמת.

באמת. כי את לא יודעת איזה משקעים היא והבן שלך יצברו נגדך. אולי הם ימסדו את הקשר פעם? אולי היא תהייה אם נכדייך? את פשוט לא יכולה לדעת. הייתי אומרת פעם אחת, אם היתה התנהגות נוראית. כמו זו מהעבודה של נוגה (ראי שרשור למטה), סמים, פשיעה. זה סיפור אחר. על כל התנהגות אחרת, הייתי מבליגה. למען בני.

תמר197

New member
לא מתאימה לבן שלי

תודה רבה על תגובתך. אני שוחחתי איתו על כך אבל הוא טוען שיקח זמן עד שהיא תיפתח ותרגיש יותר בנוח, יש לה בעיה עם זה. ולשבת איתנו בסלון - זה לא קורה. מה יש לו לעשות איתנו? גם כשאנחנו אוכלים ביום שישי ושבת ארוחה משפחתית היא בקושי מוציאה מילה ו"תודה" אף פעם. בקיצור זה לא עובד.

noa_f

New member
ניסית לפנות אליה פעם בשאלה בזמן הארוחה?

הרי יש ארוחה משפחתית ומדברים בזמן האכילה, לא? לשאול אותה "xxx ואיך עבר עליך השבוע?" ככה, כחלק מהשיחה. לא לחכות שהיא תיזום. עם סיום האוכל לומר בקול רם "yyy (הבן שלך) ו-xxx - היום אתם מפנים את השולחן" ולחייך אליה כשהיא מביאה את הדברים למטבח וכו' וכו' תראי, כל אחת שתגיע אליכם תהיה שונה מכם במשהו. החוכמה היא לראות את הדברים הטובים

תמר197

New member
החברה של הבן שלי

בוודאי שניסיתי ואני מנסה בכל הזדמנות שיש לי אך היא תמיד עונה אך די בסתמיות. לדברייך אין מה לעשות. צריך לשתוק ולצפות לטוב.?

מרק ה1

New member
יתכן שהיא חשה שאינך מחבבת אותה

ואז זה גורם לה להסתגר עוד יותר ולא להיפתח. מה עוד שהיא באה מבית עם הרבה בעיות.

ספיישיל

New member
האם גם ילדייך נוהגים בבית כבית מלון?

בו מקבלים את כל השירותים כולל משק בית ,סידור החדר,כביסות,הגשת אוכל ופינויו? האם בנך נוקט יוזמה לסדר את החדר?לשתוף אותו? לארגן את הבית? לכבס לעצמו? לארגן שולחן או לקום ולפנות אותו? או שזה תפקיד שלך בחוקי הבית? אורחת-היא כבר לא בבית. שנה,זה לא אורחת.גם היא מצידה כ"הכרת תודה" תרגיש צורך להחזיר עזרה בבית. השאלה האם הצפיה של בני הבית ממך שאת עושה הכל אז גם היא מתייחסת אלייך בהתאם.... שאלה נוספת- האם את מצפה ממנה שתעזור כי היא גרה אצלך ...ובין היתר היא אינה אחד הילדים שלך?

mykal

New member
כמה הארות למצב,

את רוצה את הבן, הוא מרגיש טוב איתה,לפחות בשלב זה ל חייו. ולכן, 1) נסי לקבל אותה בלי הביקורת, הרעיפי עליה אהבה, למען הבן שלך, כשהיא תרגיש שזה כך, יהיה לה מספיק בטחון לעשות את מה שאת מצפה. כי לך נדמה שהיא איננה חשה את מחשבותיך אליה ועליה, וזה לא כך. לכן היא חסרת אומץ. ואולי בכ"ז מספיק חכמה לשמור מרחק מבטיח את הקשר איתו. 2)אני בטוחה שהיא גם מדברת על איך מקבלים אותה איתו, הוא כנראה, מרגיע. ,3)ככל שאת משכנעת אותו כמה היא לא מתאימה לו, את 'דוחפת' אותו לזרועוותיה, תני לו לבחור, יעבור זמן, והוא יעשה את הבחירות שלו. הוא שלך, ותנסי לסמוך עליו. כשיהיו יחסים רגועים פעם בשיחה שליוה ושקטה, תבחנו יחד מה הוא רוצה בחייו ואם זה נראה לו יכול להצליח איתה. לא נגדה אלא בשבילו בנחת.

תמר197

New member
החברה של הבן שלי

תודה, אישרת את מה שאני חושבת וגם מיישמת , פשוט מתלבטת אם זו הדרך הנכונה.

mykal

New member
אין כ"כ אופציה אחרת.

אם תלחצי עליו, הוא יברח איתה. אם תפגעי בה היא תגרום לו לכעס עליך ולא לשתף איתך פעולה. אני רק ההיתי נמנעת מלפרט גם למשפחה הקרובה, משתי סיבות 1)שהם לא יפלטו על השיחות האלה, לגמרי בטעות חזרת למצב הראשוני, שאת מושא הכעס. 2) שבסוף את תתרגלי ותאהבי והם יחיו עם הרגשות הבראשיתיות שלך.

ButtercupA

New member
את לא יכולה לדעת מה מושך אותם אחד לשני

יכול להיות שהיא טובה עבורו בדברים שקשה לך לראות. בכל מקרה, את לא יכולה להשפיע עליו, ואני מצטרפת לכל מי שהמליץ לך להמשיך ולקבל אותה בלי ביקורת. הם עדיין מאוד צעירים ואין טעם לחשוב על חיים קבועים, הדברים עוד יכולים להשתנות.

Gracei Kelly

New member
לדעתי, אין הרבה מה לעשות אם הם אוהבים

זה את זו, אם הכיוון שלך להפריד ביניהם ועל זה אני ממש לא ממליצה. זה יחזור אלייך כבומרנג. מה שכן חשוב, לדבר עם הבן ולא איתה, על ההרגלים שלה שהיא חיה בביתכם. להסביר מה את מעוניינת שיהיה ולבקש שתהיה נכונות מצידה להתנהל אחרת. אתם ממש לא צריכים לספוג את זה ולא המשפחה המורחבת וזה בלי קשר למה שעובר עליה בחייה המשפחתיים.

למעלה