החברה של אבא

hereweare

New member
החברה של אבא

שלום לכן בנות לפני כחודש שיתפתי אתכן בצד שלי, קיבלתי מכן המון ובזכותכן הצלחתי להבין את הבת של חבר שלי. אני כאן כדי לעדכן ולשתף שוב, ורואה את עצמי כחלק מכן, באה מכיוון אחר אבל שייכת. ראשית כל העצות שלכן מאוד עזרו לי ליצור איתה קשר ישיר ולא דרך אבא שלה. החלטתי שאת העיניינים שלי איתה אני אפתור איתה. ככה שאבא שלה לא היה מעורב בכלל. מה שעשיתי היה במעשים. לא ישבתי לדבר איתה על המקרה, ולא קניתי לה את הספר למרות שמאוד רציתי (כי הרגשתי שהריחוק בינינו גדול מדיי מכדי לבוא פתאום עם ספר שמדבר על הכאב הכי גדול שלה). עשיתי את הדברים הקטנים: קניתי לה מתנות קטנות (אפילו בחנויות של הכל בדולר) ושמתי לה בחדר, הפתעה כזאת. מתוך רצון לשמח ולא כדי להרשים. להראות שחשבתי עליה. ושיעשה לה כייף, הפתעתי אותה עם סנדוויץ' שהכנתי, למיטה, ישבתי עם האחים שלה על שיעורי בית (זה לא נעשה בשבילה אלא לבקשת אבא שלהם) אבל אז כנראה היא ראתה בי משהוא טוב, בסבלנות שלי כלפיהם. ותמיד היא הודתה לי ושמחה על ה'מתנות' ואמרה כמה שאני חמודה. ותמיד אני לקחתי את זה כסוג של משחק שלה, לא רציתי להשלות את עצמי שהיא באמת 'מתאהבת' בי. ידעתי שזה רק הנימוס. וזה בסדר מבחינתי, כי מהשיחות שלי איתכן הבנתי שכמה שאני אהיה הכי מקסימה שבעולם, בסופו של דבר הבת של האבא - לא תקבל את החברה. לא יעזור 'בית דין'. אז באתי ממקום של חוסר ציפייה לכלום. ומשם אפשר רק לעלות. או להשאר שם וזה גם בסדר. מנתינת המתנות לא היו לי אשליות שזה יקנה אותה. אבל נתתי. בלי לצפות לקבל. כי זה נעשה באהבה, מתוך ידיעה שהיא כואבת וקשה לה עם זה והיא בסך הכל ילדה ואני הבוגרת שצריכה להבין אותה ואני מבינה. ואז חלה איזו תפנית: אבא שלה נסע לחו"ל לארבעה ימים. הם נשארו לבד בבית. הגדולה אמנם יודעת להכין אוכל אבל בכל זאת דאגתי. אז הייתי מתקשרת אליה לשאול אם הם צריכים משהוא, וגם אחרי שהיא אמרה שהיא כבר תכין להם משהוא לאכול ושלא צריך כלום, הגעתי בכל זאת והכנתי להם (וטוב שכך כי היא לא באמת הכינה), ודאגתי להיות איתה בקשר כל יום כמה פעמים, אם הם צריכים משהוא, ויידעתי אותה שכל מה שהיא צריכה שתתקשר, ואם היא צריכה שאני אקפיץ אותם לאנשהוא שתרגיש חופשי, ובאמת לקחתי אותם והחזרתי ודאגתי שהם יכינו שיעורים ושילכו לחוג שלהם בזמן, ויום אחד היא ביקשה ממני "טובה גדולה" שאני אשאר עם האחים שלה כדי שהיא תלך לישון אצל חברה, ושמחתי על הבקשה שלה, ושיחררתי אותה קצת מהאחריות הזאת של לשמור עליהם. בקיצור, הייתי שם כדי לעזור, והיה לי אכפת. כי באמת היה לי אכפת, איך אפשר להיות ככה ארבעה ימים בלי מישהוא שידאג לכם? זה יותר צורם כשאין אמא. כל הזמן הזה היא הוכירה לי תודה, ואני בספקנותי אמרתי לעצמי לא להתלהב. זה רק נימוס. אח"כ אבא שלה חזר והם בילו זמן ביחד ומסתבר שהיא סיפרה לו על 'מעלליי' ושיבחה אותי. ואמרה שבזמן הזה אני הראיתי בדיוק מי אני. את הדברים הטובים שבי. וזה שימח אותי. כי אם היא אמרה את זה לו סימן שזה אמיתי. שככה היא באמת חושבת ומרגישה. ובאמת התקרבנו מאז, אנחנו יכולות להסתכל אחת לשנייה בעיניים ולחייך, ולדבר גם קצת יותר, וזה מרגיש שמשהוא שם נפתר. אבל עכשיו יש עניין אחר. אחרי שפתרתי את זאת איתה. נולד דבר חדש, לא קשור אליה: החלטתי להפרד מאבא שלה. אבא שלה/חבר שלי, החליט שהוא לא רוצה עוד ילדים. אין לו כוח להתחיל הכל מחדש. ואני מבינה אותו. זה לא אשה שיש בה את הדחף המולד הזה לחוות הריון ולידה. גברים שיש להם ילדים (בין אם רווקים ובין אם אלמנים) חוו את זה פעם אחת יותר מדיי וזה מספיק להם. עכשיו נותר להם להשקיע בקיים. הילדים עבורו הם בעדיפות ראשונה ואני מעריכה אותו על כך. ככה צריך להיות. ואני לפעמים מרגישה בעדיפות שנייה. שזה הגיוני - קודם כל הילדים, אח"כ כל השאר. ולפעמים הזמן שלו איתם נגזל כי הוא איתי ולפעמים הזמן שלי איתו נגזל כי הוא צריך להיות איתם ואז אני מצטרפת אבל רוצה אותו לבד לעצמי, כי גם לי מגיע. וזו בעיה. כי עם כמה שאני מבינה אותו ואותם, גם אני רוצה לעצמי חיים טובים. אם הייתי אשה עם ילדים זה היה אחרת, אבל מעצם רווקותי, זה מבוי סתום (מבחינת הילדים, מהבחינה השנייה זו עדיין בעיה) וזה כואב, כי אנחנו אוהבים, אבל לא ישים. בלתי אפשרי לקיים את שני הרצונות, שלי שלו, יחד. אני רוצה מישהוא שאהיה אצלו בעדיפות ראשונה. מגיע גם לי. אני נותנת את כל כולי, אני טוטאלית באהבה. זה יכול לקרות רק עם גבר רווק או שאין לו ילדים. ולכן הוא לא מתאים לי. אלא אם היה מוצא דרך לתת לי הרגשה שאני מלכה, אבל כדי שזה יקרה הוא צריך לוותר על משהוא שהוא נותן מעצמו לילדים. וזה לא יקרה ואני גם לא רוצה שזה יקרה. בשבילם. זה נכון שידעתי את זה לפני שנכנסתי לקשר, אבל אני טיפוס שחייב להרגיש כדי ללמוד. הרגשתי מה זה להיות שנייה, והרגשתי מה אני לא רוצה להיות. אז זה הזמן, עם כל הכאב, ואפילו דווקא מכאב - לקום וללכת. לעזוב. להמשיך הלאה בחיי, למצוא מישהוא שיאהב אותי קודם. שיהיו לנו ילדים משלנו וכשצריך לוותר ולהקריב בשבילם זה נעשה טיבעי,וכשהילדים הם לא שלך, כמה שאת אוהבת אותם, ההקרבה נעשית אבל היא לא אינסטינקטיבית, היא אילוץ. זה ההבדל שבגללו אתן כל כך אנטיות. ואתן צודקות. פחד הוא סימן אזהרה. אתן צודקות שאתן לא אוהבות את החברה של אבא. כי כמה שהיא אוהבת אתכן, יש בתוכה צורך עז לילדים משותפים משלהם. שלא יהיו אתם. הפחד להידחק לפינה ולהיות בעדיפות שנייה הוא נכון. זה או החברה של אבא שבעדיפות שנייה או הילדים. ברוב המקרים הילדים הופכים לשניים, כי האבא גם ממשיך בחייו. ומוצא בת זוג במקרה שלי אני היא השנייה, ומתוך בחירה ואהבה גם לעצמי אני פורשת מהשניות הזאת. אני מאמינה שאם היו לנו ילדים משותפים הייתי מפגינה אהבה שווה לכולם. אבל לשלי הייתה אהבת אם. ואהבת אם יש רק אחת. כמה שהייתי עשויה להיות להם לאם, זה לא זה, כי זו לא אהבת אם אותנטית. אתן בנות איבדתן דבר יקר מאוד וכואב לי כל כך, אין לכן מושג כמה שאני מזדהה עם הכאב שלכן, ודווקא כי אני באה מהמקום שלי, שמבין את כל הקומפלקס והמורכבות של הנושא שמשתרג זה בזה יחד ועם זאת לא אפשרי להתקיים בתנאים האלו. אבל עם זאת אלו הם החיים. אני אמיתית לעצמי. אני לא משלה את עצמי. אז זה קשה, קשה לי כי זה נגמר אתמול איתו, וקשה לי לספר לכן את זה, אבל גם מרגישה ברת מזל, להיות חלק מהפורום הזה, שמנסה להבין דברים דרך אנשים בעלה מכנה משותף, ואתן הייתם חלק מתהליך שעברתי, חיפוש שהייתי צריכה לעבור כדי להבין גם כמה דברים על עצמי. זהו יקירותיי, יצאתי עם כמה מסקנות מהסשיין הזה: 1. חברה של אבא לעולם לא תהיה חברה של הבת. 2. החברה של אבא - הילדים של אבא, לעולם יחיו במלחמת עדיפויות על תשומת הלב - מי ראשון ומי שני. 3. הפחד של הילדים לאבד את תשומת לבו של אבא הוא מוצדק והוא סימן אזהרה לבאות. 4. בחורה רווקה שלא חוותה אמהות לא יכולה לעולם לתכנן עתיד עם גבר שיש לו ילדים (בין אם גרוש ובין אם אלמן). ושאלה אחת אחרונה לא פתורה: האם נגזר עליו, על האבא - לחיות לבד כל שארית חייו? מקווה שלא הלאיתי אתכן בסיפורי. ותודה רבה לכן על הכל, שעזרתן לי, שנקראתן לי בדרך להבין את רצונותיי שלי, להתנסות בפתרון בעיה שלא מצאתי לה פתרון בעצמי, שפתחתן בפניי צוהר אל עולמכן הכואב, ועם זאת שאיפשרתן גם לי לתרום, מההבנות שלי מחקירת הנושא ולשתף בו אתכן, ואולי גם ההסכמה שלי איתכן מחזקת במשהוא את הדבר הזה הלא תמיד מוסבר בהתנהגות שלכן כלפי אותה חברה , שכולכן כל כך אוהבות לשנוא. ודיי בצדק. אם תרצו אמשיך להיות לכן חברה והפעם "חברה של הבת" נשיקות חמות, אני

maaiaa

New member
היי!

קראתי את התגובה שלך בחיוך, בעיקר חיוך של הבנה. אני חולקת עלייך, אני בת 16, רשמת שהבת בת 14, ולכן אני מרגישה קרובה אליה בגיל ובהבנה. אימא שלי נפטרה לפני 4 שנים, וזו היתה החוויה הכי קשה שעברתי בחיים, אבל היום, אין דבר שאני יותר מאחלת לעצמי, למשפחה שלי, ולאבא שלי, משיימצא אישה חדשה. אני לא מאמינה שמישהי אי פעם תוכל למלא את המקום העצום שאימא שלי השאירה אחריה, אבל לאבא שלי מגיע לאהוב ולאאהב שוב. יש לי אחות כמעט בת 12, היא בגיל שבו אני הייתי שאימא שלי נפטרה, אני כ"כ מרחמת עליה שהיא תצטרך לעבור את התהליך שאני עברתי, את גיל ההתבגרות ללא אימא. אני באמת מאמינה שאם אבא שלי היה מוצא, זה היה המצב האידיאלי בשבילו, בשביל אחותי הקטנה, וגם בשבילי ובשביל אחי הגדול. למרות שאנחנו בקושי בבית. לא יעזור מה שיגידו, אישה בבית משנה את כל התמונה. אבל כן, יש תחרות על תשומת הלב אני רואה את זה אצלי במשפחה. אבא שלי מצא מישהי באמת לא מי יודע מה, והסיפור ארוך ומסובך מכדי לפתוח אותו, היא לא הראתה רבע מהרצון הטוב והנחמדות שאת הראת. אם היא קצת היתה משתדלת יותר, אני מאמינה שהיא היתה נכנסת למשפחה בשמחה, כי אנחנו באמת מפרגנים. ובקשר לשאלה, לא. לאבא מגיע להיות מאושר. אם "ראש המשפחה" לא מאושר, המשפחה עצמה לא מאושרת. אני מאמינה שכל אדם צריך למצוא לעצמו מישהי שהיא "עזר כנגדו" (בגרות בתנ"ך בפתח...) "לא טוב היות האדם לבדו..." :) וכן, יש פה הרבה בנות שהיו רוצות להיות חברות של "החברה של אבא.." ובינהן, אפילו אני של חברה של אבא שלי. בהצלחה... :) (וסליחה על התגובה הארוכה)

hereweare

New member
דעי לך

שהתגובה שלך דיי נדירה, לפחות לפי התגובות להודעה הראשונה שלי. אני דיי מופתעת שאת רוצה שמישהיא תיכנס ותמלא את החלל הזה, את לא חושבת שאותה אחת היתה גוזלת את זמנו של אביך איתך? את לא תרגישי שגם אותו את הולכת ומאבדת עם הזמן? מה שאת אומרת זו בדיוק הראייה שלי כשאני נכנסתי לשם. לא חשבתי לרגע שיש בזה משהוא רע לילדים, להיפך - אמרתי לעצמי - איזה יופי להם אם אני אכנס לשם, תהיה מישהיא שתדאג, שתפנק, שתאהב, שתהיה אוזן קשבת, שתייעץ - שתהיה עזר כנגדו, ושתוריד ממנו גם חלק מהמעמסה,ונכון מאוד שאם ראש המשפחה מאושר אז כולם מאושרים ואם יש אהבה גדולה אז כולם מרוויחים, ואהבה היא דבר כל כך חיובי שמקרין על כולם. ושני הבנים אוהבים אותי, אבל איתה היתה בעיה, שדיי נפתרה, בזכות הרצון שלי להבין אותה ובעזרכן הבנות כאן, מצאתי דרך משלי להתקרב אליה, והיא התרככה ואפילו התייעצה איתי ושיתפה. אז אפשר להזיז הרים, מסתבר. אני חושבת שהיא הספיקה אפילו לקבל ממני 'טעימה' ולהנות ממני, אבל רק קצת. לא הספקנו, כי אני החלטתי לעזוב, בלי קשר אליה.

A GIFT OF LOVE

New member
היי מיס!

את בטוחה שבהודעה הראישונה זאת הייתה מיה? או שאולי את מתכוונת אלי?

אדומה2

New member
תשמעי יקרה

התגובה שלה אינה כה נדירה כפי שנדמה לך. יש מגוון רחב של תגובות ושוב, כפי שכתבתי לך בהודעה הקודמת והארוכה שלי (סליחה על האורך), זה מאוד תלוי מי הן הנפשות הפועלות, מה מצבן הרגשי, הצרכים, היחסים וכיו"ב. זה לא מספיק שאת תבואי עם הכוונות הכי טובות, ואני בטוחה שהן היו הכי טובות. הילדים עוברים את הדברים שהם עוברים, והם לאו דווקא יסתכלו עלייך כעל אויב הציבור מספר אחת, הם יכולים לא לבטוח בך בגלל שהם נמצאים עדיין במצב שהם מנסים להסתגל לחיים ללא אימא שלהם- זה לא פשוט הסיפור הזה והוא לוקח יותר משנת אבל אחת. ובמקביל- יש גם את האבא, וגם לו יש תפקיד בכל הסיפור הזה. הוא האחראי לילדים הללו, הוא צריך לתת להם תחושת ביטחון, הוא צריך לדאוג שכאשר יש חברה, יש מספיק תשומת לב לכולם. נכון, זה לא פשוט. אבל שוב, ראיתי את זה עובד, עם הרבה עבודה מצד כל המשתתפים, אבל זה עבד.

maaiaa

New member
את בטוחה שאין קשר אליה?

לפעמים הרבה יותר קל להאשים בזה את "הקשר שביכנם" ולא לשים לב שבאמת הילדים היו למעמסה. מובן לי לחלוטין שלהיכנס לקשר כזה זה מבחינת "להכניס ראש בריא למיטה חולה", אבל את בטוחה שנסיבות הפרידה שלכם , מוצדקות ככל שיהיו, לא קשורות גם לילדים? (תאמיני לי, תוך כמה חודשים, אחרי שהוא יראה תינוקות באזור, הוא יחזור בו וכ"כ ירצה... אבא שלי לדוגמא, מת לילד קטן, שהוא רק התחיל את הקשר הוא אמר "יש לי שלושה ילדים וזה די והותר!! עברתי את הגיל של לרוץ אחרי תינוקות" והאמת, לדעתי, זה בכלל לא יהיה רע אם יסתובב איזה בייבי קטן בבית...)

../images/Emo32.gif מה זה הטרנד החדש הזה של

התנצלות על התשובה הארוכה? בעיני תושבה ארוכה זה אומר שישבת והשקעת זמן, מחשבה, ותשומת לב. אז למה להתנצל? ... [מאיו'ש, סתם תפסתי עליך טרמפ כדי להגיד את זה לכולן...
דברים מאוד יפים כתבת].

maaiaa

New member
תודה...

סתאם לפעמים זה מייגע לשבת ולקרוא תגובה ארוכה, עד כמה שהיא מענינת.

hereweare

New member
ממש לא

אני נהנתי מכל מילה שכתבת עד האחרונה החביבה ובכלל הנושא נוגע לי וחשוב כך שכל עוד יש מה להגיד אז מוציאים. אז תודה על ההודעה הארוכה, היא נעמה לי מאוד.

אוי,כמה שאת מתוקה../images/Emo41.gif

ובכן,באמת נעזרת בנו,ובאמת בסיפור שלך ממש נגע לי ללב....אני מעריצה אותך על ההתנהלות שלך. אני חושבת שלכל אישה שרוצה(כי יש כאלה שלא)יש את הזכות להביא ילד/ים משלה לעולם. עזבת אותו,ואני מקווה שלא יהיה לך קשה כי אהבה לא קל למצוא ולעומת זאת להגיע להבנה איתו מסויימת אולי כן.... כל שנותר לי הוא לאחל לך תקופה טובה ולא עצובה...אם כן אני כאן לשמוע ולייעץ... ומאחלת לך שתצליחי בכל אשר תפני.... את טובה ומגיע לך טוב!

hereweare

New member
תודה לך נשמה

כן, הבנתי שגם לי יש צורך עכשיו, בחיזוקים, כנראה בגלל זה שיתפתי אתכן בנושא השני שהטריד אותי ושהוא פחות קשור לנושא הפורום. כי עכשיו לי קשה. למרות שההחלטה היא הגיונית והכי טוב בשבילי ובריא לי להתרחק...זה לא פשוט וזה מאוד כואב, להיפרד ממישהוא שאוהבים, ולהיפרד כי מבינים שזה לא יכול להתקיים ביחד. זהרצונות של שנינו מתנגשים ושכל אחד רואה את העתיד שלו אחרת. בקיצור אני עכשיו המלחמה בין הרגש לבין הרציו, עשיתי את ההחלטה שלי ואני חייבת להתמיד בה. מודה, שכל צלצול טלפון מלווה באיזו תקווה שזה הוא....

שלום לך!!

אני שמחה שחזרת לשתף אותבו. נראה שהשקעת הרבה מאמצים בבת מתוך רצון להתקרב ולעשות לה טוב, ואני מאוד מעריכה זאת. אני רוצה רק לומר לך, שאני חולקת על המסקנות שלך. אבי התחתן עם אשה רווקה והם הביאו ילדה ביחד, אחותי הקטנה והמדהימה. מבחינתי, כשהיא הגיעה אלינו הבייתה לא הרגשתי שהיא לוקחת את המקום שלי אצל אבא, משום שהוא תמיד נתן לנו (הילדים) את הביטחון שהוא תמיד יהיה איתנו וכמו שהגדרת זאת, תמיד היינו במקום הראשון. אבל אני לא חושבת שזה מוריד מהערך של המערכת יחסים שלהם (שאגב, הם התגרשו לאחרונה לאחר 12 שנות נישואין..). אני חושבת שבכל מערכת יחסים, ברגע שנולדים ילדים הם הופכים להיות במקום הראשון, לפני הכל. ההבדל הוא כמו שאמרת, שזה בא באופן טיבעי ולא מאולץ. האמת, שההודעה שלך גרמה לי לחשוב על המערכת יחסים שלי אישתו של אבי (שדרך אגב, אימצה אותי ואת אחי..). שהיא די טובה לאחרונה אבל עברנו הרבה קשיים בדרך... בקיצור, אני לא חושבת שזה בהכרח סותר. אפשר גם להיות בת זוג של האבא וגם להיות חברה של הילדים שלו. לא בטוח שהם ישנאו את החברה, זה לא כך אצל כולם. אני שמחה ששמת את עצמך במקום הראשון ועשית מה שטוב לך. שיהיה המון הצלחה בהמשך. שבוע טוב! נכון שזה מצב מאוד מורכב, אבל בהחלט לא בילתי אפשרי.

מיקימק

New member
משהו מפריע לי בכל הסיפור הזה

את באמת נשמעת נהדרת ומשתדלת. ונראה שהיית יכולה בהחלט להיות חברה טובה של אותה ילדה. אבל נראה לי שהמאמצים שלך להתקרב אליה מיותרים, כל עוד את ואבא שלה לא החלטתם על עתיד היחסים שלכם. מכל הסיפור הזה הנטיה שלי היא לראות את צד הילדים (מן הסתם...) ואפילו שעשו לך בעיות בהתחלה, נראה שהם קבלו אותך די יפה. והנה גם את הולכת להעלם להם. הילדה הזאת היתה בטח מאושרת שיש לה אותך ושככה את מתנהגת כלפיה, ופתאום תעלמי לה מהחיים. חבל לי על הילדים, הם כבר חוו אובדן נורא, הסיפור הזה בטוח מיותר מבחינתם. נראה לי שאת ואביהם מהרתם "להכניס" אותך למשפחה לפני שבררתם ביניכם את הדבר החשוב מכל- מה עתיד היחסים ביניכם. מצטערת על התגובה שלי, אבל זה פשוט מפריע לי.

hereweare

New member
שנה ביחד זה מהר מדיי?

לא נראה לי שמיהרנו להכניס אותי לשם. גם אנחנו היינו בחיפוש - מותר לנו, אני הראשונה שלו אחרי המקרה, אני אפעם לא הייתי בסיטואצייה כזאת וגם הוא לא ממש ידע איך לאכול את זה. אז ניסינו. ואני חושבת שגם לנו מותר להרגיש. כל אחד הגיע להבנות שלו שהלכו והתגבשו ככל שחווינו ושאלנו שאלות, הגענו לתשובות מנוגדות. וזה מבוי סתום. אני לא יכולה להכריח אותו לרצות ילדים והוא לא יכול לתת לי הרגשה של עדיפות ראשונה תמיד. אני לא חושבת שהילדים חווים נטישה בשל עזיבתי משום שלא חייתי שם איתו סביב השעון באינטנסיביות וכי דאגנו לשמור עליהם מהבחינה הזאת. הזמן שלו איתי והזמן שלו איתם לא התערבב יותר מדיי. והקירבה אליהם היא ברמות של-שמחים ואוהבים שאני מגיעה, אבל גם כשאני לא מגיעה - לא קורה שום דבר רע. הגדולה אולי היתה מאושרת שאני שם אבל שורה תחתונה, לי נראה, שהרבה יותר כייף לה שהוא רק שלה.

מיקימק

New member
מנקודת מבטי זה נראה אחרת

מצטערת אבל אני יכולה להגיד לך מנקודת מבטי (ואני לא ילדה, אני בטוחה שאצל ילדים זה אפילו בעוצמה יותר חזקה). שגם אם לא גרת שם, אבל היית שם בשבילם והיה לך קשר חם איתם, זה בטוח קשה להם מאוד. אני חושבת שזה מאוד שטחי לחשוב שהגדולה רוצה אותו רק בשבילה. תדפדפי פה בפורום ותראי כמה בנות מחפשות איזה שהוא תחליף לאמא. הן יודעות שהיא כבר לא תחזור, אבל תמיד חסרה הדמות הנשית המכוונת הזאת. אני ממש לא באה להטיף לך מוסר או משהו, אני בטוחה שזה לא נעשה מתוך כוונה רעה, להיפך. רק להאיר את עינייך בנקודה זאת. בכל אופן, מאחלת לך שיהיה לך רק טוב ותמצאי את הזוגיות המתאימה לך.

אדומה2

New member
יש פה כמה הכללות גסות

אכן עולה הרושם שבאמת ניסית ועשית את כל שביכולתך. אבל מצד שני, עולה רושם נוסף, כפי שמיקמק ציינה, שבאמת עדיף קודם לסגור את הכיוון של מערכת היחסים שלך עם האב לפני המאמץ בקשר עם הילדים, ולו רק כדי למנוע מהם כאב נוסף. בעוד אין לי ספק שהסיפור שלך הוא נכון *לך* ואין לי שום דרך להתווכח איתו (וגם איני רוצה), אני כן מעוניינת לציין מספר הסתייגויות שיש לי מבחינת ההכללות העולות במסקנות שציינת בסוף הודעתך: 1. זה ממש לא נכון שלא משנה מה תעשי הבת לא תקבל את החברה של האבא. יש מקרים לכאן ויש מקרים לכאן, זה תלוי בכל כך הרבה דברים- בך, בבת, באבא, ביחסים של האבא עם הבת לפני מות האם ואחרי ועוד ועוד. חברה של אבא אכן כן יכולה להיות חברה של הבת. יש גם מקרים- כפי שיש מקרים בהם הבת לא רוצה קשר עם החברה של אבא- שהבת מאוד רוצה קשר עם דמות נשית נוספת. זה נורא תלוי באנשים עצמם. 2. החברה של של אבא והילדים של אבא לא צריכים להיות במלחמת עדיפויות. אני חושבת שאישה רווקה צריכה לקחת בחשבון- כמו שציינת- את החבילה כולה, כי נכון, זה לא רק החבר שלה פה, זה גם הילדים, לא משנה כמה ילדים. יש נשים שזה מתאים להן- רווקות שאינן מעוניינות ללדת, נשים גרושות עם ילדים, אלמנות עם ילדים, ויש גם רווקות שנשארות ועושות ילד עם החבר כאשר הרצונות שלהם מתואמים. לוקח זמן להיות משפחה, זה לא משהו שיכול לקרות בדקה, ואםזה מתאים לשני הצדדים אפשר להשקיע הרבה מאוד בעניין- החל מטיפול זוגי ומשפחתי וכלה בפעילויות משותפות. זה יקח זמן, אבל זה קורה- וראיתי את זה קורה. 3. הפחד של ילדים לאבד את תשומת לבו של אבא הוא מוצדק מפני שהוא טבעי. הוא לא תמיד מוצדק כי הוא נכון, את יודעת למה אני מתכוונת? תלוי הגיל ותלוי מערכת היחסים ביניהם, כפי שציינתי כבר קודם, ואלו הם דברים שתפקידו של האבא להרגיע ולתת הוכחות מוצקות שהוא שם ושאם יש לו חברה, זה עדיין לא אומר שהוא לא אבא של הילדים. 4. כפי שכבר כתבתי- תלוי מה הן רצונותיה של אותה בחורה. את היית מספיק כנה עם עצמך ועם החבר שלך, והגעתם למסקנה שזה לא ישים. אבל יש נשים רווקות אחרות שלא חוו אימהות ושגם לא רוצות להיכנס להריון. זה קיים ואפילו אפשר לבקר את הפורום שלהן פה בפורטל תפוז. כתבת על גברים שחוו את לידת ילדיהם פעם אחרת וזה מספיק להם. זו הכללה מאוד גסה. לא כל הגברים הם ככה. לגבי שאלתך- האם נגזר עליו לחיות לבד- התשובה היא- חד משמעית לא!!! זה הכל בחירה שלו.

שלום לך ../images/Emo70.gif

שמחה שחזרת לעדכן אותנו, אם כי ציער אותי לשמוע שהעניינים לא הסתדרו. אני מאוד מעריכה את אורך הרוח והכבוד בה נקטת כלפי הבת, ואני חושבת שהמאמץ הוכיח את עצמו. באשר לחלק השני. כאן אני מודה שעלו בי מייד רגשות דומים לשל מיקימק ואדומה. בדומה למיקימק, מייד חשבתי על הילדים, ועל חווית הנטישה החדשה שלהם. וכן, הם יחוו נטישה, אל תיטעי. לא שזה מה שישנה את התכניות שלכם, אבל חשוב לדעת שאובדן של קשר הוא אובדן, גם אם זה לא קשר ראשוני, ולאנשים שחוו אובדן, לעתים קרובות אובדן נוסף הוא טריגר לרגשות ישנים, ואולי מסייע לגבש חרדת נטישה עתידית. איני אומרת את הדברים כהאשמה, אני רק משתפת אותך, כמו שכולנו עשינו אז ועושות היום, בצד השני של המיתרס. צריך לקחת בחשבון שלשניכם - לך ולאב - זו הייתה התנסות ראשונה בקשר כזה. לא ידעתם. היו לכם כוונות טובות. אני מניחה ששניכם תלמדו מזה לעתיד. אם זכור לך, בתגובה הראשונה שלי אליך, אחד הנושאים הראשונים שביקשתי לברר איתך זה הנושא של עתידך מבחינת הילדים. מעתיקה משם את השאלה ששאלתי: נקודה נוספת לשקול היא את, ומצבך המשפחתי. אינני יודעת אם הגיל שמצוין בכרטיסך הוא אכן גילך. אינני יודעת אם יש לך ילדים משלך. אני מציינת את הפרטים האלה כיוון שאת שואלת האם יש טעם להמשיך במערכת היחסים הזאת. אני לוקחת בחשבון שבניית אמון יכולה לארוך זמן, אולי גם היעזרות בייעוץ. השאלה כמה זמן את בקשר, מה הדחיפות שלך בהקמת משפחה משלך . שאלתי את זה כי זה נראה לי משהו שמאוד חשוב לתת עליו את הדעת. אני מניחה שבעבר ביררתם את זה, והוא הסכים, ואילו עתה שינה את דעתו. למרות שדברים כאלה קורים, חשוב מאוד להתמיד ולעשות את תיאום הציפיות הזה לפני קשר. ילדים זה דבר מהותי, וההחלטות בנוגע אליהן הן ברומו של עולם, כפי שאת חווה בעצמך כעת. וגם האב צריך ללמוד לעשות את תיאום הציפיות שלו. קודם כל עם עצמו, ואח"כ עם בנות זוגו העתידיות. לטובתו ולטובת ילדיו. בהתייחס למסקנות שהבאת בסוף, הן נחרצות מידי לטעמי, ומתבססות על נסיון חיים מאוד ספציפי - שלך בלבד. חשוב לי להדגיש את זה, כיוון שקוראות כאן בפורום בנות צעירות, במצב דומה לזו של הבת של חברך לשעבר, ולא הייתי רוצה שהן תתרשמנה שמדובר בעובדות. מדובר בחויה שלך, וגם היא - אגב - ייתכן שתשתנה. התחושה שלי היא שחשוב לך עכשיו לקבוע את המסקנות בנחרצות מתוך מגננה או נסיון לשכנוע פנימי שצדקת בהחלטתך להיפרד. זוהי כמובן אפשרית דרך להתמודדות, אך שוב - חשוב לי שהקוראות יבינו וישימו את הדברים בפרספקטיבה הנכונה. באשר לתוכן המסקנות - אני מצטרפת להארות של האדומה. אני חייבת לציין שאני מרגישה מעט שלא בנוח לפרוט כאן רצף של הסתייגויות, ואולי זה לא היה נעים לקריאה. וזאת עוד אחרי ששלחתי לך לא מזמן מסר של התעניינות במצב ... ויחד עם זה, אני מקווה שאת מבינה שכוונותי טובות. חשוב לי להגן על הבנות כאן, ומעבר לכך - לפי הבגרות שגילית עד כאן, יש לי תחושה שגם מכל מה שכתבנו כאן את תדעי לעשות הערכה שניה ואולי לעדכן חלק מההערכות שלך. ואולי גם לא - את יודעת, גם אנחנו רואות בעיקר צד אחד, ואין לנו "מונופול" על האמת או הצדק. אני מבינה שאת כואבת עכשיו, וצר לי על כך. אני מניחה שלא מעט בנות כאן חוו פרידה מבן זוג מתישהו בחייהן, כך שלא קשה להבין אותך ... אני מניחה שהמחשבה שתחזק אותך היא שאת עושה את מה שאת עושה מתוך מחויבות לחלומך להרות ולהיות אם, וזה מובן לגמרי. אני לא בעד לייסר את עצמך עכשיו על מה שהיה. הפנים צריכות להיות נשואות קדימה, למה שיהיה. ניסית, חווית, למדת והפנמת.אני מקווה בשבילך שההתקשרות הבאה שלך תהיה יותר מוצלחת מכל הבחינות, ושתגשימי במהרה את חלומך להקים משפחה ולהיות אם.

hereweare

New member
הערכה שנייה

אוקיי אני מגיבה כאן על העניין שנטשתי את הילדים. כנראה שאצל ילדים זה בעוצמות חזקות יותר ממבוגרים בייחוד למי שרגיש לנושא. יש צדק בדבריכן שהם חווים נטישה נוספת אני מאמינה שהיא בעוצמות נמוכות. אבל את הנעשה אין להשיב. אז למדתי גם את זה, ונכון שבסיטואציה רגישה שכזאת זה לא בריא להכניס אשה למשפחה לפני שיודעים מה פשר הקשר, היום אני יותר חכמה ויודעת שכך צריכים הדברים להיעשות. אבל, עם הניסיון הזה שלי אני לא אעשה דבר שכן החלטתי לא להכנס יותר לקשר עם מישהוא שיש לו ילדים. מה שכן אני אהיה טובה בייעוץ בנושא אם אתבקש. הכוונות שלי היו טובות ובאתי מאהבה. לא היה לי שמץ של מושג וניסיון בנושא וגם לו...ניסינו, והדבר האחרון שרצינו בשבילם זה לפגוע. תודה על הכל אני

למעלה