החברה עושים חדשות

SENTINEL 1

New member
"חוזר בתשובה..."

מעניין לקרוא את התגובות של החברה שהגיבו לכתבה. העיקר שהכל הסתיים בשלום. מקווה שלא יהיו סנקציות מתלוות

danii2

New member
חבל שאנשים יורים לעצמם כדור ברגל:

כידוע לי ,לקח שנים והיו אנשים שחרקו שיניים ונלחמו ביד חזקה ובזרוע נטויה כדי לפתוח את האתר "צוק מנרה" לאתר רחיפה. בגלל שהאתר קרוב לגבול,נדרשו המרחפים להודיע לכוחות הביטחון על פעילותם.לצערי בזמן זה,שהגבול חם,והזאבים מהצד השני מחכים לטרף קל,ממריא לו טייס מנוסה מאוד,ללא אישורים ,ועם רוחות מעל 40קמ"ש. אינני יודע איך מצנח רחיפה יכול להמריא ולנחות ברוחות כאלו. חבל...

amitceder

New member
צודק - אבל עדיין מעצבן

לקרוא את התגובות של האנשים לכתבה בYNET. והכי גרוע - כתבו "גולש רוח" - כמה מטומטמים יכולים להיות העורכים שם?

natyh

New member
טיס נסוי של עפקו ....

נו לא פלא שהישראלים הטיסים הטובים בעולם ... לא ?
נו תיכף יעלה לפורום מישהו שעובד שם ויסביר ....

לכל המגיבים

מצורף תגובת האגודה ציתות: 23/11/05 להלן תגובתה הרשמית של האגודה הישראלית למצנחי רחיפה לאירוע שהתרחש ביום ה' ה 23/11/05 :בצפון הארץ במהלך היום, מר אדם וקסלר, טייס הניסוי של "חברת מצנחי רחיפה עפקו" ביצע טיסה מצוק מנרה וכתוצאה .מהרוחות העזות נסחף לתוך שטח לבנון אנו שמחים שהוא חולץ בשלום ושמחים שהאירוע .הסתיים ללא נפגעים :האגודה מבקשת להבהיר מספר נקודות אדם וקסלר הינו בעל ניסיון מקצועי והסמכה לביצוע .הטיסה הנ"ל- דרגה 5 הטיסה הינה טיסה מסחרית של הטייס והחברה .בה הינו עובד .ביצוע הטיסה אינו קשור לאגודה למצנחי רחיפה למיטב ידיעתה של האגודה למצנחי רחיפה, ביצוע הטיסה אושר טרום מועד עלידי המקורות המוסמכים .בצבא ביצוע הטיסה וכל הקשור נמצא כרגע בחקירה על ידי מערכת הביטחון ורשות התעופה האזרחית ובשלב .זה אין לנו מידע נוסף

ייש מצב

New member
הוא גם גולש קיט ופעם הוא נסחף

הוא גם גולש קיט ופעם הוא נסחף כמדומני מאילת למצרים אני במתח לדעת מה הפרוייקט החדש שלו זה עדין סודי

natyh

New member
בא לספר זאת

בסיפורי אקסטרים בקומונת הישרדות ... נראה לי שורד טבעי הבחור , יותר טוב מפרס ..... וברצינות : עפקו לא תצא נקיה מהסיפור הזה . כי לא נראה לי שזה נעשה ללא ידיעתם . נתי

ג ל נ ט י

New member
לכל המשפטנים...

למה עפקו לא תצא בזול? ומי אמר שמישהו יצא ביוקר מהסיפור? אמנם היתה פה טעות אנוש, אבל הוכחת רשלנות מצד המשטרה מוטלת בספק. שלא לדבר על כך שהענין תלוי לגמרי בהתרשמותו של השופט מהנאשם (שבמקרה שלנו, מדובר בבחור מקצועי ומהימן).

עוד פרטים מעניינים מאוד שלא ידעתם

דיברתי היום עם מאיר שגיב. הנ"ל משמש כטכנאי אחזקה ברכבל ולפני כ-20 שנה היה גולש אוויר פעיל מאוד. הוא מכיר את אדם מצניחות קודמות והיה באתר ההמראה לעזור. למזלו של אדם הוא גם הכניס לזכרון הטל. הנייד שלו את מס. הטל. של אדם. לדבריו עוצמת הרוח בבקר היתה גבוהה מאוד ואדם+מלווה חיכו כ-5 שעות להחלשות הרוח. אדם המריא ברוח של כ- 40 קמ"ש ונשאב מיד לגובה של כ-100 מ'. הוא נלחם במצנח במטרה להקטין את שטחו ולא הצליח. . תוך כדי כך הוא גם נסחף עד ל 300 מ' מערבית לגבול. מאיר שהיה בנקודת תצפית טובה וראה את החיזבללה מתקרבים אליו החל להנחותו בסלולרי ורק אז התברר לאדם שהוא מעבר לגבול. מאיר אמר לו לרוץ מזרחה ולהשאיר את המצנח בשטח. בשלב זה מאיר העריך כי החיזבללה לא יודעים היכן בדיוק נמצא אדם ומחשבתו היתה שאדם יברח והחיזבללה ירוצו אל המצנח ויירו בו. להפתעתו של מאיר, אדם החל אורז את המצנח ובורח איתו כאשר חלק מהמצנח עדיין נגרר בלתי ארוז. בשלב זה החיזבלה מגלים את אדם ויורים לעברו אש בלתי ממוקדת. כ-12 דקות לאחר תחילת התקרית, מגיעים כוחות צהל שכללו בין היתר צלף, שעלה על גג בניין והצליח לרתק את החיזבללה באש מדוייקת. אדם התקרב לגדר ומאיר הציע לו שיזרוק את המצנח על הגדר וישתמש בו כחבל טיפוס. אדם ניסה אך היה כבר חסר כוחות. מאיר אמר לו שירוץ דרומה לעבר השער. בשלב זה החיזבללה גילו כנראה את מאיר והחלו לירות לעברו. הכדורים פגעו כמטר אחד ממנו וחלקם אף ניקבו כלי רכב שעמדו שם. בשלב זה העביר מאיר את הפלאפון שלו למפקד כוחות צהל באיזור והסביר לו כי אדם חי, ואת מקום המצאו. מכאן הנחה הקצין את אדם אל השער. אדם לא נפגע למרות שכדורים לא מעטים שרקו סביבו. לא ברור למה הוא לקח איתו את המצנח. אני מעריך שפחד שאנטולי יפחית לו את מחיר המצנח והרתמה מהמשכורת...סתאאאאם לא ברורה לי הסתירה בין נסיונו הרב של אדם להערכת מצב כ"כ שגויה. באותו יום אילן ואני ויתרתנו על טיסה (עם גלשנים) בשרונה כי הערכתי שהרוח חזקה מידי (אני גר בתמרת).

חגי

New member
הארוע מראה עד כמה אנשים מנוסים

טועים לעיתים לחלוטין בהערכת הסיכון וזאת מתוך הסתמכות על נסיונם העשיר חמור מזה חוסר ידיעת המיקום הגאוגרפי והקרבה לגבול - תופעה שמתרחשת אצל הרבה בעלי כנף. מקרה ברטוס והכור בדימונה, חוסר התמצאות הכרוני של 2 מנצחי הליגה שלנו , שלי חסן שחשב פעם שמא עבר את הגבול לסוריה וזחל כדי לזהות מכוניות בכביש,נחיתה באזור ג'נין (דודו טוען שירון נחת שם ) ועוד. אגב - לפי מיטב ידיעתי חל איסור לטוס צפונית לקו מחניים וצריך אישור של הצבא לטיסות כאלה.

David Gerby

New member
חגי - תיקון

לא ירון נחת שם, אלא ירון אמר ש...מישהו נחת שם לפני מספר שנים.

למעלה