החבילה שלי! החבילה שלי!

een ogenblik

New member
החבילה שלי! החבילה שלי!

הוריי שלחו לכאוס חבילה עם ספרים. התקווה הייתה שהחבילה תגיע לפני יום ההולדת שלה. לשם כך החבילה נשלחה בדואר מהיר. לא רק שהיא לא הגיע מהר, גם הייתי צריכה להתקשר בעצמי למכס, לברר כמה זה יעלה לשחרר את החבילה (13.95 יורו!). מכיוון שהיו חגים, אז אפילו שהחבילה הגיע ביום שישי שעבר (אמרו שתגיע ביום שני, אמרתי שלא נהיה בבית, אמרו לי שאין בעיה ושנקח את זה מהדוארת אי לכך ובהתאם לזאת לא שהיתי בבית יותר מדי) אפשר היה לקחת אותה רק ביום רביעי. אי לכך ובהתאם לזאת, כאשר חזרתי הביתה ביום רביעי מיהרנו לאסוף את החבילה. הגענו שתי דקות לפני הסגירה, וזה היה טוב מספיק.

למוד נסיון, אבי פיצל את החבילה אלי לשלוש חבילות שונות, ושלח בדואר רגיל. הפעם זה היה כבר כמעט ביום ההולדת שלי ככה שהיה ברור שהן תגענה מאוחר, ככה שלא נורא אם זה יקח הרבה זמן. מכיוון שלא הייתה בעיה שהחבילה תגיע מאוחר, ביום חמישי הדוור כבר בא והשאיר פתק לאסוף חבילה ללא שום תשלום. הודעתי לאבי שחבילה אחת מתוך השלוש הגיע, והבטחתי לעדכן איזו מהן כאשר אקח אותה. באחת עשרה וכמה דקות התייצבתי במקום. זו הייתה חבילה רישמית אחת, מורכבת משלוש חבילותיו של אבי, מחוזקות בגומיות וקשורות בחבל. יחד היא הייתה גדולה הרבה יותר מהחבילה לכאוס, אך מכיוון שהייתה בדואר הרגיל שעולה פחות ואיטי יותר, אף אחד לא בדק אותה.

בחבילה הגיעו זוג עגילים (אמי לא מסוגלת לשלוח רק ספרים).
שני ספרים לכאוס (כי אפשר לשלוח לה חבילה עם ארבעה ספרים, ולחשוב שדי בזה)
עשרה ספרים בשבילי. אחד של צ'אפק!

אושר, שימחה, רינה, גילה ודיצה.

rona73

New member
תהנו!

MayFebruar

New member
תתחדשי ותהני!

איזה כייף!

ובאיחור- המון מזל טוב ליום הולדתך וגם לכאוס ליום הולדתה!

zorkine

New member
ל-een ogenblik, הניסיון שלי של משלוח חבילה עד

2 לשבוע לאמסטרדם, מראה כי חבילות עד 2 ק"ג (המחיר המכסימאלי הינם כ-40 ש"ח) מגיעות תוך יומיים-שלושה לאמסטרדם!!!, כנראה זה נחשב כמעטפה, מכיוון שהדוואר מביא את החבילות עד לבית, ואם אין מישהו בבית, הוא מניח אותן אצל השכן, או בחנות האופניים בכניסה לבנין.

ואילו שרות ה-EMS שלכול העולם לוקח להגיע בין יומיים ל-4 ימים, להולנד לוקח כשבוע!!!

een ogenblik

New member
אל תתן לכינויי להטעות אותך

להטעות אותך. איני מתגוררת בהולנד. אה, וגם אין חנות אופניים בכניסה לבניין.
נסיון עם חבילות, לעומת זאת, יש לי כי רב, כך שאני יודעת די הרבה עליהן ועל הגעתן מישראל, ולא רק מישראל.

bluewolfski

New member
תהנו!
לנו גם יש חבילות בדרך..

דרך אגב, הייתי בשוק שאם אתה לא בבית נותנים את החבילה לשכן...

אני מניחה שהבנתי נכון ממה שקרה לנו עם איזו חבילה.
קיבלנו פתק בתיבת הדואר עם השם שלנו ועם השם של העסק שנמצא בנין לפנינו. היינו בטוחים שזאת טעות. חבילה לאותו השם אבל הם התבלבלו. הלכנו לעסק שלידנו והיא פשוט הביאה לנו את החבילה שלנו ושלחה אותנו לדרכנו. היינו בהלם. אבל אחרי כמה דקות של שוק פשוט הבנו שאם אתה לא בבית, נותנים לשכן ורושמים איזה שכן.

הבנו נכון?

מאז תמיד היינו בבית כשהגיעו חבילות אחרות...

מה שבדרך - משקל!!!!!!!!!! אני מתה מפחד... אני חייבת להישקל ולא ידעתי איזה משקל לקנות. דמיינתי איך אני אגיע לחנות (אין לי מושג איפה קונים פה משקל) זה יעלה 50 יורו ואף אחד לא ירצה לעזור לי ולספר לי למה זה עדיף על פני השני. נכנסתי לאמזון קניתי ב25$ משקל עם 5 כוכבים בדירוג ויותר מ1,000 ביקורות.
עוד בדרך - ספר וחבילות מהארץ עם עוד ספרים ובגדי קיץ. מקווה שיצא לי ללבוש מתישהו

een ogenblik

New member
תלוי

יש פעמים שבאמת נותנים את החבילה למישהו קרוב, שימסור לכם. לא תמיד, אבל אם אפשר לחסוך לכם את ההליכה לדואר, מנסים לעשות זאת. לנו, מכיוון שאנו גרים בכפר, ואין בתי עסק בטווח נוח, אז לא עושים זאת. אבל כבר הייתה פעם שדוור נכנס הביתה דרך דלת אחורית לא נעולה, והשאיר לנו חבילה על שולחן פינת האוכל. ככה זה כשגרים בכפר, לא תמיד אפילו נועלים דלתות.

elley

New member
גם אצלנו

משאירים אצל שכן, ומשאירים פתק בתיבת הדואר שהחבילה מחכה אצל השכן (כמובן עם השם שלו). פעם אחת יצא לי ללכת לקחת חבילה שלי מאיזה משרד בבנין סמוך. היה הזוי ברמות! מה שכן, בגלל שרוב הזמן אני בבית, יוצא שאני "מרכז הדואר" של הבנין שלנו
לא שאכפת לי. ככה יוצא לי להכיר עוד אנשים בבנין, ולפי מה שפגשתי עד עכשיו, כולם נחמדים, אז בכלל טוב

על איזה משקל את מדברת? מאזניים למשקל גוף? יש בחנויות האלקטריק למיניהן. אני קניתי אחד פשוט ב11 יורו, והוא עובד מצוין. ולמה שאף אחד לא ירצה לעזור לך? הם רוצים למכור, לא? חבל סתם להכנס לסרטים. בכל אופן, תתחדשי

bluewolfski

New member
זה ממש נחמד העניין עם החבילות

הלוואי שהיו משאירים אצלנו חבילות לשכנים, אולי היה יוצא לנו להכיר קצת... בינתיים כל העניין שחשבתי לעשות מיני מסיבת היכרות לא ממש יוצא לפועל. אנחנו בקושי פוגשים אנשים בבנין.
ראיתי אמא עם עגלה ותינוק ושני מבוגרים. די ויתרנו על העניין כי גם ככה אנחנו עוד כמה חודשים עוברים לבית אחר. . .

המשקל שקניתי הוא משקל דיגיטלי לגוף די פשוט ודי רגיל. ואף אחד לא עוזר! לא יודעת מה הקטע אבל הם ממש חסרי סבלנות אליי... אולי כי זאת עיר גדולה ונמאס להם, לא יודעת.
ברור שהם רוצים למכור אבל אולי במי שנתקלתי הם פשוט לא רוצים להתאמץ. יכול להיות צירוף מקרים. אני גם אשת מכירות בדם וקשה לי כשלא מוכרים לי. אני גם מלצרתי הרבה שנים והייתי סופר מלצרית אז דוגמא קטנה שקשורה. היינו במסעדה ושאלתי את המלצרית איזה מרק כדי לי להזמין, X או Y. היא הסתכלה עליי בהלם, וענתה:"מה זאת אומרת, מה שאת אוהבת לאכול" !
אז כבר ישבתי על אמזון, וכבר הזמנתי משקל
תודה, אני מתארת לעצמי שמחר זה יגיע. יש לנו דוור מגניב שמביא את החבילות, אין כאלה בארץ. די חתיך עם ראסטות ואוזניות ענקיות על הצוואר, תמיד!

elley

New member

כן, תודעת השירות פה גם לא משהו. למרות שעד עכשיו בחנויות הגדולות דוקא היו נחמדים והסבירו. נו שוין.

אוף, יש לי כמה דברים לעשות ואני מתעצלת. מן "לייזי סאנדיי" כזה. המף.

למעלה