הזרקות למפרקים

הורסמאן

New member
את יכולה לנסות

לכופף עם לחץ את המפרק שבו את חושדת, במשך דקה, כשמישהו אחר מחזיק אותו ומייד כשאת משחררת את הרגל שיובילו אותו בטרוט. (ברור שאת במקום שאפשר מייד להוביל אותו בטרוט).
אם כופפת את המפרק הנכון, הצליעה תגבר. אם אין שינוי בצליעה, סביר להניח שזה לא מהמפרק הזה.

jgut

New member
אני חושבת שאחת הבעיות הרציניות אצלכם

זה המרחק מהוטרנרים. המרחקים מאוד גדולים ואין מספיק חוות כדי להחזיק כמה וטרינרים שמתמחים כל אחד בדברים ספציפים. במרכז ובצפון המצב הרבה יותר טוב.

את יודעת את זה ואני בעצם כותבת את זה יותר בשביל הורסמן.
אני חושבת שבגלל שיש לנו בנמצא וטרינר שמתמחה בבעיות רגליים, זה מאפשר לנו לפתור את הבעיות יותר בקלות. אין מה לעשות הניסיון שלו עוזר לכוון את הטיפול בצורה יותר ספציפית.

popi199

New member
נכון

אני חושבת שהווטרינר שעובד איתנו מצויין, לא רק מקצועי מאד אלא גם מבין את המגבלות שלנו מבחינת מיקום.
פה הכל מתנהל בצורה אחרת כמובן שאם מדובר בחירום אז עולים מיד למרכז, אנחנו גם למדנו להגיש עזרה לסוסים ולחיות שאם היינו גרים במרכז לא היינו צריכים לדעת אבל כאן לא תמיד יש ברירות, במידה ויש לי בעיה כמו שיש לי עכשיו שזה לא בעיה דחופה אז דבר ראשון זה לדבר עם וטרינר ובדרכ לחכות מס ימים, לפעמים אפילו יותר.
שנה שעברה הייתה לי בעיה מאוד חמורה עם הסוס השני שלי ולא הייתה לי ברירה כי לא יכולתי להעלות אותו בכלל על קרון. זה לפעמים מאוד מתסכל ומאוד לא אידאלי אבל זה המצב.

אגב עדכון לגבי הסוס, אחרי יום או יומיים הופיע כתם אדום סגול על קיר הפרסה והסוס נראה לא נינוח גם באורווה והמעיט לשים משקל על הרגל, עכשיו אחרי מס ימים המצב נראה בשיפור ואתמול הסוס כבר צלע פחות.
אני מקווה שזה באמת לא קשור למפרק ואולי איזה אבסס או שטף דם שייפתר עוד יום יומיים.

jgut

New member
לגבי צליעות קלות

ראיתי אנשי מקצוע שמזהים זיוף בצעד של הסוס גם כשהצליעה מאוד קלילה.
אני למשל לא הצלחתי לזהות, גם כשנאמר לי במפורשות איפה הצליעה.

מה שכן אפשר לזהות במקרים כאלה, זה שינויים קלים בהתנהלות הרגילה של הסוס ואז להתייעץ עם בעל מקצוע, האם יש צורך לבדוק את הנושא יותר לעומק.

jgut

New member
לגבי אנשים שממשיכים להתנהל כרגיל

אני חושבת שזה נובע מכמה סיבות:
קודם כל יש את השיקול הכלכלי. הרבה אנשים שקונים סוסים לא מצפים להוצאות כאלה כשהן לא במסגרת הביטוח (או מה שנקרא משהו להצלת חיי הסוס). הם גם לא בהכרח מבינים את הסבל שנגרם לסוס כתוצאה מהדברים האלה. סה"כ סוס זו לא חיה שבוכה או מביעה את הכאב שלה בצורה מספיק בוטה.
סיבה נוספת, הוא העדר וטרינרים שמתמחים מספיק בנושא צליעות. אני חושבת שזה דורש המון נסיון לזהות בדיוק את מקור הצליעה.
גם הוטרינרים שמבינים מספיק, רגילים ללקוחות שלא מוכנים לשלם על מה שלא חייבים. אז הם בכלל כבר לא מציעים את הטיפולים ללקוחות.

אני במקומך הייתי נותנת צאנס לדיקור. יכול להיות שתוכלי לדחות את המרווח בין ההזרקות.
אני לא יודעת למה, אני חושבת שתנועה חופשית מספקת. כי אז הם מעבירים משקל לרגליים שפחות כואבות ויוצרים בעיות עליהן. אני גם לא בטוחה שסוסים יודעים מה טוב בשבילהם כדי לזוז נכון בשחרור.

giri

New member
מסכימה עם הכל

לגבי תנועה חופשית - בהחלט נכון מה שכתבת, ועובדה שלסוסים עם צליעה חריפה לא נותנים לזוז חופשי כי הם לעתים תכופות פוגעים בהחלמה. לא ניתן להסביר להם כמו לאדם מה צריך לעשות (עכשיו להזהר כשכואב, עכשיו ללכת כשכואב כדי לא ליצור צליעה הפוכה וכו).
ד"א גם לנו כבני אדם זה לא ברור ולעתים תכופות אנחנו מייצרים החלמה לא טובה אחרי פציעות אורתופדיות שמייצרת צלקות בשריר או בגיד ובעיות שנמשכות שנים.

popi199

New member
יש שתי גישות

לגבי שיחרור של סוסים עובדים, האחת זה שעדיף שיחרור מבוקר כמו שאמרת והשנייה שהייתי רוצה ליישם אבל לצערי לא מתאפשר לי זה חיים ללא אורווה וסוס שרגיל לחיות בגדרה גדולה או מרעה כבר לא מתרגש מהשחרור ולכן יש פחות אפשרות שיעשה לעצמו נזק.

כמובן שאני לא מדברת על סוס עם פציעה חמורה או צליעה חזקה שיכולה להחמיר כתוצאה משחרור.

מה שקורה בפועל כרגע זה שהסוס משוחרר בחווה עם עוד סוסים למס שעות בזמן שאני עובדת ובבית אני משחררת אותו לעוד שעתיים לבד בגדרה בשאר הזמן הוא באורווה של 10x5.

jgut

New member
אני חושבת שהשנה

השתמשנו בחומר הזה. גם יותר קל להשיג אותו בארץ והוא עולה מעט פחות.

אני נתתי אותו לשני הסוסים שלי כסוג של תמיכה כללית (לא היה צורך במשהו נקודתי).

למעלה