הזרקה למפרק

שריתוש26

New member
הזרקה למפרק

כתוצאה מתאונת דרכים היה לי שבר באגן עברתי ניתוח ואחר כך הוצאת ברגים משם. הכאבים המשיכו כבר שלוש שנים אחרי והרופא המליץ על הזרקת משככי כאבים וסטרואידים למפרק כדיי לגלות אם יש משם דלקת. קראתי באינטרנט שיש לכך תופעות לוואי כמו השמנה ופצעי אקנה. האם כתוצאה מטיפול הזרקה אחד יש סיכוי באמת לתופעת לוואי הזו או שהיא פחות שכיחה?? אני שוקלת לבטל את הטיפול, לא יידעו אותי לגבי תופעות ההלוואי הללו. אודה לכם אם תייעצו לי פה. תודה

ננו9

New member
זריקות

הי ושלום, הזריקות המתוארות הן מקבוצת הסטרואידים הקורטיזונים. זוהי קבוצה המורכבת מחלבון, שהוא החומר אשר מבצע שיפוצים ומתקן רקמות בגוף האדם, בשילוב עם תרופה אנטי-דלקתית חזקה אשר אמורה לטפל בתסמיני הדלקת שלך. תופעות הלוואי שציינת מתיחסות בעיקר לטיפול תרופתי ממושך או במינון מאוד גבוה של קורטיזון, ועל פי רוב לא יופיעו לאחר זריקה אחת או שתיים. כמו כן ההשמנה המדוברת איננה מלשון שומן - אלא יותר נפיחות של הרקמות, שאולי גורמת להיראות שמנים, אך נעלמת בסוף הטיפול. ממרומי גילך הצעיר מה זה כבר תופעות לוואי שיעברו חיש ומהר לעומת חיים שלווים נטולי דלקות וכאבים? עוד משהו אחד אם אפשר. הטיפול שהוצע לך הוא נקודתי!! כלומר ייתכן והוא יעביר את הדלקת ובעקבות כך גם את הכאב - אך אין ביכולתו למנוע את חזרת הסימפטומים האלו בעתיד. על זה את צריכה לתת את הדעת תרגישי טוב, חנן בן-עמי

שריתוש26

New member
סימפטומים של כאב אתה אומר??

ואם האיבחון הזה יעזור ויגלו שזה עוזר לי לכאב האם הרופא ימליץ על עוד הזרקות או שההזרקה הראשונה יכולה פשוט לרפא את הדלקת???

rafagav

New member
חנן - אנו לא רופאים

וגם הם לא ממש אלוהים. בכל מקרה - אני לא חושב, שמותר לנו לייעץ בתחומים כאלה, אם תסלח לי על ההערה... גם מעט מסוכן להציע את מה שהצעת, לגבי גילה הצעיר.. ("מה זה כבר תופעות לוואי שיעברו חיש ומהר...") שהרי בלי להכיר אותה, את תגובותיה לתרופות וכו' - לא ניתן לתת ייעוץ אחראי..

שריתוש26

New member
רגע אם אתם לא רופאים,

אז מה אתם בדיוק??? בשביל ידע כללי מי עונה על השאלות בפורום הזה..

הזרקת סטרואידים

להזקרת סטרואידים מקומית יש סיבוכים נדירים יחסית של זיהום מקומי וקרע ברצועות או גידים. מהזרקה חד פעמית לא משמינים ולא מפתחים אקנה.

rafagav

New member
בוודאי.. רצית לשמוע שזה טוב...

אבל
המצב לא כל כך וורוד... גם אם רק 0.0001% סובלים ואת אותו חלקית אחוז - בשבילך זה בדיוק (ממש בדיוק) 100%. לא פחות מזה!!

למעלה