הזרעות אחרי ivf

היא321

New member
הזרעות אחרי ivf

קצת רקע
בני 31 ו 32
לפני 3 וחצי שנים נמצאה בעיית זרע די חמורה בגלל וריקוצלה.
ריכוז 5 בממוצע
תנועה 30
מורפולוגיה 3.
הופנינו ל ivf+icsi ואחרי 3 שאיבות ו 6 החזרות נקלטתי לראשונה.
ההחזרה שהצליחה היתה החזרת מוקפאים, לאחר פיפל ועם זריקות קלקסן ומשקה מצמחי מרפא סיניים. אחרי 5 החזרות כושלות כבר ירינו לכל הכיוונים. לפני שנה נולדה בתנו.

לפני חצי שנה בעלי עשה בדיקת זרע חוזרת לראות מה מצבנו.
התוצאות היו
ריכוז 24
מורפולוגיה 6
תנועתיות 30

אנחנו לא רוצים לרוץ להפריות. פנינו לרופא בקופה (ד"ר טל יוסף בחיפה), הוא הציע לעשות הזרעות.
האם לדעתכן יש בזה טעם? קצת איבדתי אמון אחרי 6 החזרות שצלחו רק אחרי פיפל ולקלקסן. מצד שני, יש תקווה שאולי כן יצליח, כי יש שיפור בזרע, ואולי אחרי הלידה הרחם עבר סוג של "התחדשות", מנסה להאחז בכל מני כאלה.

היא321

New member
כן, שתיים

הראשונה היה כימי
בשניה שלילי
הרופא אמר שחבל על הזמן בהזרעות והקפיץ להפריות

a morph

New member
אני הייתי מנסה

אם היית אומרת לי שניסיתם מלא הזרעות ולא נקלט כלום הייתי אומרת שאין מה לבזבז זמן.
אבל ניסיתם רק שתיים, מתוכם היה אחד כימי, לדעתי זה מעיד על פוטנציאל.
וזה אפילו בלי להתייחס למדדי הזרע שהשתפרו.

giraffelle

New member
יש שיפור משמעותי בזרע

זה אומר שמה שהיה פעם לא כל כך רלוונטי עכשיו.
&nbsp
במצב דומה (אצלנו השיפור היה בעקבות צנתור וריקוצלה) - התחלנו את המסלול מההתחלה. אמנם כן קפצנו חזרה ל-IVF מהר יחסית, אבל ניסינו קודם כחצי שנה דברים אחרים. מה שכן, היו לי שני הריונות ספונטניים (וקצרים) לפני שחזרתי לטיפולים, מה שחיזק את ההשערה שהצלחה בלי IVF אמורה להיות אפשרית (בין ההפלה השניה לחזרה לטיפולים היה פרק זמן שבו לא הצלחנו להרות שוב).
לאחרונה יש לי סיבה לחשוב שאולי דווקא הטיפול שדילגנו עליו - השראת ביוץ בלי IVF - היה הטיפול הנכון...
&nbsp
על הקלקסן כן הייתי חוזרת, במקומך, ולכאורה גם אין סיבה לא לעשות פיפל במחזור של הזרעה אם רוצים.

למעלה