הזרעה

הזרעה

שלום לכולן,
אני קוראת אנונימית כבר כמה שבועות. אני מטופלת בטיפולי פוריות לקראת הזרעה מספר שלוש (החודש לראשונה הטיפול היה מלווה בהורמונים (גונל אף 75 פר יום ואוביטרל). רציתי לשאול מניסיונכן איך מתבצע או התבצע מעקב הזקיקים אצלכן? האם הרופא באותו יום של ההזרעה מסכים לבדוק לכן את גודל הזקיקים ואת עובי הרירית? הרופא שלי לא מסכים לבדוק לי ביום ההזרעה אף אחד מהנ"ל וזה מפריע לי כי חשוב לי לדעת מה מצבי (בטיפול הנוכחי לא בדק לי כלל את עובי מהרירית מהסיבה שלדעתו זה לא רלוונטי). אני בגדול כן מרוצה ממנו כי לדעתי הוא כן מתזמן טוב את מועד ההזרעה אבל אני טיפוס שרוצה לדעת כמה שיותר ולא להיות בתהייה על מצבי.
אודה לכן על שיתוף ומאחלת לכולנו בהצלחה!

שירלי 666

New member
עברתי הזרעות בציבורי

עד לקביעת מועד ההזרעה היה מעקב בדיקת דם + אולטרסאונד לבדיקת גודל הזקיקים ועובי הרירית. ( למה מי שביצע את האולטרסאונד לא בדק את עובי הרירית ? בד"כ הזקיקים והרירית נבדקים באותה בדיקה..)
ביום ההזרעה עצמו רק השבחת זרע וההזרעה עצמה, לא בוצעה עוד בדיקה נוספת.

היי

אין לי מושג למה לא בדק לי רירית. כששאלתי אותו הוא פשוט ענה לי שזה לא רלוונטי לבדוק. לדעתי זה רלוונטי כי אם הרירית לא בסדר אז הסיכוי להפריה קטן ויש לי זכות לדעת על כך.

אינדי88

New member
היי

אצל הרופא שלי (מטופלת אצלו באופן פרטי) לאחר הזרקת האוביטרל, בעצם- כשאני מגיעה להזרעה עצמה, הוא לא עושה אולטרסאונד כלל וישר "מזריע"

גם אני תהיתי על זה קצת- אבל בסוף- אצלי הפעם השלישית הייתה הפעם המנצחת, אז כבר לא שאלתי שאלות :)

רירית לפחות בודק?

מה לגבי בדיקות דם ביום ההזרעה? אצלך הוא אמר לעשות? אצלי לא וכעס עליי שעשיתי.
ביום של לקיחת האוביטרל בדק זקיקים ובדיקות הורמונים? אצלי לא.. אני תוהה איך מתנהל מעקב זקיקים בדרך כלל ואם שלי היה מעקב זקיקים סביר.

אינדי88

New member
ביום ההזרעה

הרופא לא ביקש בדיקות דם וחא ביצע אאולטרסאונד בכלל- לא לרירית ולא לזקיקים.
לאורך מעקב הזקיקים תזמן לי בדיקות דם לימי המעקב (נגיד כל יומיים) וכאשר הזקיקים היו גדולים מספיק והרירית מתאימה נתן לי מרשם לאוביטרל והנחיה באיזו שעה להזריק.
בעצם בפעם שלאחר מכן התבצעה ההזרעה וכפי שכתבתי ביום ההזרעה הוא לא בדק את הרירית או זקיקים... הספיק לו מה שנבדק בפעם הקודמת...
מאחלת לך המון המון בהצלחה

מיקה118

New member
ביום ההזרעה זה בגדול לא רלוונטי לבדוק

מכיוון שגם אם היה ביץ, יש חלון של 24 שעות לזרע אפשרות להפרות את הביצית
אצלי הוא לפעמים בדק ולפעמים לא בדק (רק בגלל שהינו/ גם הוא סקרנים)

haych

New member
גם אצלי הוא לא בדק כלום

וזה עוד אחרי שהוא העיף מבט בתיק שלי וקבע שרוב הסיכויים שהביוץ מהחצוצרה החסומה. למרות זאת הוא לא עשה בדיקה נוספת, ועשה לי הזרעה שנועדה מראש לכשלון.

londi81

New member
אין שום טעם בבדיקה ביום ההזרעה

גודל הזקיקים הוא לא אינדיקטיבי - כלומר זה לא משנה אם הזקיק הוא 21 או 22, מרגע הזרקת האוביטרל גם ככה הביוץ יקרה.. עם מדובר בזרע בן זוג אז באמת אין מה להפסיד, ואם מדובר בזרע תורם, בדרך כלל כבר תיאמת הפשרה והשבחה וגם פה אין דרך להחזיר את הגלגל לאחור..
&nbsp

נועה312

New member
הרירית משתנה כשלוקחים אוביטרל

המדידות האחרונות שמעניינות הן המדידות כשהיא היתה תלת שכבתית לפני ההחלטה לקחת אוביטרל.

mereng

New member
מעולם לא בדקו ביום ההזרעה (מעל 11 הזרעות)

למיטב הבנתי נותנים הנחיה להזריק אורביטרל כשהרירית עבר מספיק עבה כדי לקלוט הריון והזקיקים בגודל מתאים. די ברור שעוד יומיים הרירית תהיה מעט יותר עבה והזקיקים מעט יותר גדולים, והדיוק פה לא באמת משנה.

למעלה