הזרעה-שאלות

mevugeret1975

New member
הזרעה-שאלות

יש לי אפשרות לעשות הזרעה מחר בקופת חולים (יש זקיק 20 ממ). או לעבוד בבית טבעי. בכל אופן מפספסת חודש כי אין בינתיים אישור קופת חולים לטופס 17. שתי שאלות:
1) האם מבחינת התזמון זה בסדר-אוביטרל היום בערב והזרעה מחר ב 10:30 בבוקר?
2) האם בגיל 43 יש בכלל יתרון בהזרעה (עם אוביטרל) על לעבוד בבית טבעי? שווה את הטרחה?

תשובה לא מלומדת

נראה לי שאין מה להפסיד מגם לעבור הזרעה וגם לנסות טבעי. כשמדובר בזרע טרי, החלון אחרי האוביטרל יותר גדול, כי זרע טרי מחזיק מעמד אפילו כמה ימים (בכל מקום רשום משהו אחר). נראה לי שמעדיפים אמנם לתזמן למועד כמה שיותר קרוב לביוץ, אבל שזה בסדר גם מוקדם יותר (יש לך אפשרות לקחת אוביטרל הבוקר, לא בערב?).
אני לא חושבת שזה עניין של גיל, אלא כתלות בבעיה שיש לכל אחת. נראה לי שבהזרעה בכל זאת יש סיכוי גבוה יותר, ולהזרעה וגם טבעי בבית נשמע לי שיש אולי הכי הרבה סיכויים (למשל היום טבעי, מחר הזרעה, מחרתיים שוב טבעי).

אבל קחי כל מה שאני אומרת בערבון מוגבל, זה לא מספיק מבוסס - רק מה שנראה לי. וכמובן כדאי להתייעץ עם הרופא לגבי תזמון האוביטרל
בהצלחה!

mevugeret1975

New member
תודה. מפסידה רק יום עבודה

חוץ מזה באמת אין מה להפסיד.
רק התזמון המוקדם מדאיג אותי -הזרעה 14-15 שעות בלבד אחרי זריקת אוביטרל

haych

New member
תשובה לא מלומדת מספר 2

1. התזמון בסדר גמור כי הזרע יכול לחכות לביצית פרק זמן של כמה ימים.
2. אני שמה בצד את הגיל (ובכל מקרה לא חושבת שיש לו משמעות בהזרעה) ומתייחסת לבעיות הזרע שזכור לי שיש לכם. בהזרעה עושים השבחה קלה - זה יכול להגדיל את הסיכויים שלכם לזרע תקין.

mevugeret1975

New member
תודה. אין בעית זרע לפי מה שאומרים כל הרופאים

מורפולוגיה 2% ושאר הפרמטרים טובים. הרופאים (גם בר חוה) טוענים כי אין בעית זרע מאחר ויש ילדים, וב ivf רגיל קיבלו אחוז הפריות הרבה יותר גבוה מאיקסי (6 מתוך 7 רגיל ו 2 מתוך 4 באיקסי). לכן שאלתי-האים יש יתרון בהזרעה רק מבחינת האושה.

מדאיג אותי התזמון-10 בבוקר נראה לי מוקדם אם אוביטרל, נגיד, ב 19 בערב..

haych

New member
מה מדאיג?

הרי אם את מקיימת יחסים בבית, את לא יודעת בדיוק באיזו שעה יהיה הביוץ. יכול להיות שתקיימי יחסים 15 שעות לפני הביוץ, יכול להיות יותר, יכול להיות פחות...
לא סתם אומרים שחלון הפוריות נמשך כמה ימים.
אז תגיעי להזרעה, יקצרו לזרע את הדרך ואת המסלול המייגע והוא ימתין לו בנחת עד שהביצית תועיל בטובה להגיע כיממה מאוחר יותר.

mevugeret1975

New member
כנראה אלך על זה

מדאיג רק פרק זמן קצר בין אוביטרל להזרעה. היום אעשה זריקה ב 17 בערב, והזרעה מחר בסביבות 11 בבוקר. אותו רופא קופת חולים אומר שצריך להיות לפחות 20 שעות בין אוביטרל להזרעה. הייתי צריכה להזריק בשעות היום, אבל לא הבנתי אותו נכון בבוקר ולא קניתי זריקה, אוכל להזריק רק בסיבות 17 בערב. אז הוא אומר שזה לא בסדר ועל אחריותי.

בראון10

New member
ממה שאמר לי

הרופא, לגבי המלצות כלליות בגיל שלי (מעל 40), או לנסות טבעי או IVF. אמר שלא ממליץ לי על הזרעה.

למעלה