הזרעה ראשונה

קינמוני

New member
הזרעה ראשונה

שלום לכולן. זאת הפעם הראשונה שלי כאן ורציתי את עזרתכן. א)בקרוב עלי לעבור הזרעה בפעם הראשונה (עקב בעית מורפולוגיה בזרע אצל בעלי). האם מישהי יכולה להגיד לי מהם סיכויי ההצלחה ובמה זה כרוך? האם יש חשיבות לרמת המיומנות של הרופא או שזו פעולה פשוטה שכמעט כל רופא יכול להצליח בה? ב) האם מישהי שמעה על ד"ר עופר מרקוביץ´ או על ד"ר קובי פרחי. מקווה לתגובות מהירות. קינמוני

אולה *

New member
ברוכה הבאה, קינמוני! ../images/Emo20.gif

סיכוי הצלחה?! מהם מספרי המורפולוגיה של בעלך? ככל שזה גבוה יותר - קרוב ל-10 או יותר, הסיכויים טובים מאוד. עושים הזרעות גם עבור 4-8%. הסיכויים פחות טובים, אבל יש הצלחות. התהליך פשוט מאוד, ואם מבנה הרחם שלך אינו בעייתי, קרוב לוודאי שלא תרגישי כלום. אני עברתי 9X2 הזרעות (2 בכל מחזור) ובד"כ לא היתה שום בעיה. את שוכבת בתנוחה גינקולוגית והרופא מזריק את החומר דרך צינורית דקה מאוד. יתכן ותרגישי אחר כך כאבי בטן (כמו כאבי מחזור או קילקול קיבע) - בשל השפעת הכוריגון (במידה ונותנים לך זריקת כוריגון) או בשל החומר הורוד שבא יחד עם הזרע. בהצלחה רבה, ונקווה שתעזבי אותנו לטובת פורום הריון בקרוב. אולה

קינמוני

New member
מורפולוגיה

אולה,תודה על תשובתך. לצערי אחוז הזרעים בעלי מורפולוגיה תקינה אצל בעלי הם 2% אבל הרופא אמר שיש להתחיל בהזרעה ושהסיכוי הוא טוב. השאלה היא אם הוא אמר את זה כדי להרגיע אותי או שזה באמת ככה.

זה בידיוק כמו אצל בעלי ..

וגם אנחנו עשינו 2 הזרעות עדיף תמיד ללכת מהקל לכבד ואולי זה יבוא בצורה הקלה והמהירה ..

קינמוני

New member
ליונית החיובית

האם הרופא שלך אמר לך מה הסיכויים בהזרעה וכמה פעמים יש לנסות עד שעוברים לשלב הכבד יותר? (בתקווה שלא נצטרך לעבור לשלב הזה)

דנית26

New member
אוכל לומר לך ש...

אצל בעלי רק 4% תקינים והריכוז רק כ 6 מיליון, הרופא אמר שיש לבצע לפחות 4-5 פעמים ורק אז לעבור להפריות...ייתכנו הצלחות גם בהזרעות, בינתיים אחד נכשל, עוד שבוע וחצי ההזרעה השנייה שלי. בהצלחה שיהיה לך

קינמוני

New member
לדנית

אצל בעלי המורפולוגיה היא כאמור 2% אבל הריכוז הוא 13 מליון כך שמצבנו די דומה. תעדכני אותי לגבי ההזרעה השנייה. המון בהצלחה קינמוני

אולה *

New member
התשובה שלי תהיה שונה משל אחרות

לדעתי, 2% מורפולוגיה (ב-2 בדיקות זרע לפחות) - זה ללכת ישר ל-IVF. ואני לא מנסה להפחיד, אלא פשוט אומרת שחבל על הזמן. ונראה לי שרוב הרופאים אכן ממליצים על כך. קינמוני יקרה, הלוואי ולא תצטרכו IVF והזרעה ראשונה תפתור את כל הבעיות. אבל אם לא - אל תבזבזו זמן. בהצלחה, אולה.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הלואי וההזרעה הראשונה תהיה האחרונה, ונעביר אותך בבת אחת לפורום הריון. להזרעה יש בהחלט סיכוי טוב, שכן התהליך מביא את תאי הזרע אל תוך הרחם ומגדיל את הסיכוי שלהם להגיע לביצית. כמובן שזה תלוי בטיב הזרע. ככל שיש פחות תאי זרע תקינים- הסיכוי קטן יותר. אבל בפורום כבר נולדו ילדים לבעלי מורפולגיה איומה
שיהיה רק בהצלחה נועם

kathi

New member
ד"ר פרחי

אני מטופלת אצל ד"ר פרחי וממליצה עליו בחום, הוא מאד מקצועי וגם איש מאד מבין סבלני ונחמד שזה לא פחות חשוב. עברתי הזרעות אצלו ואפשר להגיד שנהניתי. שיהיה לך המון המון בהצלחה

dandushx

New member
אצלנו

יש ריכוז שנע בין 2-6 מיליון ו 2 אחוז נורמלים והרופא אמר שאין סיכוי בהזרעה , רק הפריה היא התשובה עבורנו. השאלה מהו הריכוז אצל בעלך . אולי אם הריכוז יחסית גבוה אז למרות אחוזי המורפולוגיה הרופא שלך עדיין חושב שיש סיכוי.

מיצי1

New member
קינמוני, ברוכה הבאה

אמנם לא עשיתי עדיין הזרעה (וייתכן שאעשה בחודש הבא, כי אני בטוחה שהחודש הזה נכשל...), אבל אספתי קצת חומר על הנושא. מצ"ב לינק שעושה על שאלות נפוצות בנושא הזרעה (IUI), מתי, מה אפשר לעשות אחרי, ומה הסיכויים. בהצלחה !!

תוליק

New member
ברוכה הבאה קינמוני

תגידי , השם שלך שאוב ממשימה בלתי אפשרית? היתה שם אחת (שווה מאוד) שנקראה קינמון. בכל אופן, נקווה שיצליח לך, ותמצאי את הרופא שיסייע לך - ותעברי מהר מהר לפורום הריון.

קינמוני

New member
בדיקה אחת בלבד

האמת שבעלי עשה רק בדיקת זרע אחת כך שבאמת אולי כדאי לחזור עליה ולראות מה תהיה התוצאה החוזרת.(בתקווה לתוצאה טובה יותר)

אולה *

New member
בדיקה אחת - לא מספיק!!!

יש לבצע לפחות שתי בדיקות. חשוב לעשות את הבדיקה במעבדה טובה - באיכילוב, תל-השומר. דבר נוסף - זרע "מתחלף" כל 3 חודשים. לכן יש לחזור על הבדיקה ע"מ לבדוק - אולי היתה בעיה נקודתית.

בנוסף-עדיף לחזור על הבדיקה באותה

מעבדה שבה בוצעה הבדיקה הקודמת-כי יש קריטריונים מחמירים יותר ומחמירים פחות וזה משתנה בין המעבדות. בהצלחה!

../images/Emo32.gif../images/Emo41.gifשוב אני עם ה-e2../images/Emo41.gif../images/Emo32.gif

מצטערת שאני שוב שואלת בנושא, אבל פשוט רק היום ראיתי את התשובה לשאלתי הקודמת- מתי צריך להתחיל עם המעקב, היות ואיחרתי את הרכבת, רציתי לדעת, עד כמה זה חשוב לטיפול, מה למעשה המעקב נותן? האם זהו פספוס נוראי? ואנא, הסבירו לי לאט כדי שאבין מהר... תודה טליה

למעלה