הזעת יתר

הזעת יתר

אני מקוה שאני כותבת במקום הנכון.. יש לי בעיה מאוד מאוד מציקה ומטרידה, מזה כשנתיים, אין לי מושג איך זה התחיל וממה, אני מזיעה מאוד בבית השחי, (גם בעת ישיבה או פעילות קלה כמו הליכה איטית.) ההזעה הזו יוצרת עיגולי זיעה מגעילים ומביכים בבתי השחי והפתרון היחידי שמצאתי לבעיה מזעזעת זו הוא- הליכה תמידית בחולצות שחורות! רק כך לא מבחינים בכתמים המבחילים. השאלות שלי הן ממה זה נובע? האם יש לי בעיה בריאותית כלשהי? והאם זה ניתן לטיפול וכיצד? תודה רבה מראש.

hal767

New member
הזעת יתר-תשובה כללית

התשובה היא כללית כי אינני מכירך מכל בחינה שהי. אם אכן מדובר בהזעת יתר, הרי לגוף ישנן סיבות לייצר את התהליך הזה. בדרך כלל הגוף משתמש בהזעה כדי לסלק רעלים החוצה, ואפשר שזה גם המקרה שלך. לרעלים אלה ישנם מקורות רבים כמו תרופות, כימיקלים, מזונות גרועים, תכשירים קוסמטיים למינייהם, אוויר מזוהם ועוד. גם מצב נפשי משחק תפקיד בנושא זה. הדרך הטבעונית לטפל בשורש הבעיה [להבדיל מטיפול סימפטומטי] היא לנסות לסלק את גורמי הבעיה, לאחר הכרות מעמיקה עם הפציינט, ולהתאים לו תזונה טבעית אורגנית ככל האפשר כחלק מהטיפול. תזונה כזאת מאפשרת לגוף לנקות את עצמו מהרעלים שהצטברו בו. תזונה מתאימה, קיום אורח חיים נכון יותר ורגיעה נפשית, זאת הנוסחה הכללית לטיפול שורשי בבעיה. אינני מתייחס לתופעה הזאת כאל מחלה, אלא כניסיון של הגוף לפתור בעיה ולרפא את עצמו בדרך טבעית.

למעלה