הזעת יתר- טיפול

בשתי מילים

מעבר לרגיעה תרגול הצ'י קונג מאזן את פעילות הגוף והנפש. לפי הרפואה הסינית בעיות צצות כשהתפקוד הגופני מנטאלי אינו מאוזן. כנראה שיש אצלך חוסר איזון מסויים. ניתן לפתור זאת ע"י צ'י קונג יעודי ע"י מטפל, או ע"י תרגול כללי בשיעור מקובל, שיעשה את העבוד לאורך הזמן. אולי אוכל להרחיב מאוחר יותר

ינוקא1

New member
כפסיכולוג

צ'י גונג יפתח לך אופקים חדשים בהבנת הקשר בין גוף לנפש. אי אפשר להסביר מה זה עושה , עד שאתה חווה את זה. ממליץ בחום.

צודק. לא תמיד ניתן להסביר כיצד הצ'י קונג

באמת עובד. אני מאמין שחלק מהאפקט שלו עובר בהלך הרוח בין המורה לתלמיד, אפילו בדורות לאחור. רוח מטבעה נעה שכן אחרת לא תתקיים, כך היא יכולה לנוע בין מורה לתלמיד, ולזה שאחריו ולזה שאחריו. כמו להדליק המון נקודות אש ממקור אש אחד. כל נקודת אש הופכת למקור חדש, אבל כולן נושאות בתוכן את האש הראשונה. כלומר שהצי' קונג נושא בתוכו את הרוח של הדורות הקודמים. לא רק צ'י קונג כל דבר, אבל אולי בעיקר הצ'י קונג, שכן הוא עוסק ברוח. מבחינה טכנית - יש בצ'י קונג המון שילוב בין הגוף והנפש\רוח, אולי יותר מכל תרגול אחר. עצם השילוב הוא העניין הגדול.

האם במלים:

"...ניקוי הגוף מהחומרים המזיקים..." אתה מתכוון גם למתחים. הלוא המתחים מהווים סיבה קרדינאלית למחלות ולהחמרת מצב של מחלה. כשהמנוע פגוע, אתה יכול להזין אותו בדלק המשובח ביותר, הוא עדיין יקרטע. בלי ניקוי מהותי של מתחים (stress) הגוף הפגוע, שיעבור ניקוי מרעלים, תזונה טובה וכד. הוא עדיין לא יתפקד במיטבו. אם לוקחים בחשבון פרוק מתחים, רצוי לבחור במה שהוכיח את עצמו גם בבדיקה אובייקטיבית, גם בהתנסות סובייקטיבית וגם במקור הבדוק ורב המוניטין שלו.

hal767

New member
קרא את תגובתי הראשונה

ישנה התייחסות לנושא שאלתך. בעיקרון, דבריך נכונים. ד"ר טילדן, מהאבות המייסדים של הגישה ההייג'יניסטית, הגדיר את הסיבה לכל המחלות כהרעלה עצמית. הוא טען שהרעלה עצמית אינה תוצאה רק של אכילה לא נכונה, אלא גם של מצב נפשי וריגשי גרועים, עבודה יתר על המידה, חוסר בשינה ומנוחה, נשימה לא תקינה ועוד. http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=99239

אפשר להגדיר מתחים

כנזקים הנגרמים כתוצאה מעומס יתר. כאן דרכנו נפגשות לגמרי. עומסי יתר של רעלים שמוכלים כיום ברוב המזונות שאנשים אוכלים, האוויר שאנחנו נושמים, המים (או משקאות אחרים) שאנחנו שותים.... גם עומסי יתר של סדר-יום לא נכון. של עייפות. של דאגות. של חרדות..... אפשר להתחיל את הטיפול על ידי ניסיון ללמד הרגלים נכונים שאולי ימנעו את כל אלה. אחד אחד. אבל ידוע. כשאדם מתוח באופן טבעי הוא יסגל את כל מה שמזיק לו. כשאדם מתחיל תהליך של ניקוי המתחים והוא יותו שלו, שוב באופן טבעי הוא יעדיף את מה שטוב לו. לכן אפשר גם רצוי להכניס את האלמנט השני. במקום לנסות להילחם בהרגלים לא נכונים (שנגרמים ברובם על ידי המתח שלנו), עדיף לנטרל את המתח ועל ידי כך לסגל יותר ויותר הרגלים נכונים ובריאים.

hal767

New member
מטפל מתאים טיפול לפי המקרה

"כשאדם מתוח באופן טבעי הוא יסגל את כל מה שמזיק לו. כשאדם מתחיל תהליך של ניקוי המתחים והוא יותו שלו, שוב באופן טבעי הוא יעדיף את מה שטוב לו". לא הייתי חותם על הדעה הזאת. אני מניח שישנם גם מקרים כאלה, אבל אני לא אוהב את ההכללה. הנכון הוא לעבוד על כל הכיוונים במקביל פחות או יותר.

yoramg007

New member
בגישת הביורגונומי הזעת יתר נובעת בדרך כלל

מחולשה כללית של הגוף, באבחון אנרגטי, שאפשרי בביורגונומי גם מרחוק, נראה לי שאתה נמצא במצב כזה כבר כשנתיים וחצי. בטיפול הביורגונומי יש דימיון מסויים לדיקור הסיני, גם שם מטופלות "נקודות פתיחה" המקבילות בחלקן לנקודות הדיקור, אולם בנוסף לכך מטופלת גם הסיבה לחולשה הגופנית, חולשה שאיננה קשורה לאורח החיים אותו אתה מנהל ואפילו יהיה הבריא ביותר, אלא ל"משלימה האנרגטית" שלך, קרא בקובץ המצורף. בכבוד רב, יורם גני - המרכז לביורגונומי קליניקה ראשית, ליד עזריאלי בת"א

למעלה