הזעת יתר- טיפול

lior190

New member
הזעת יתר- טיפול

אני סובל כבר שנים רבות מהזעת יתר. מס' פעמים עשיתי את זריקת הבוטוקס - דבר שעוזר לי לעבור מס' חודשים ללא הזעה. הבעיתיות הינה שהזעה חוזרת לאחר כ- 1/2 שנה בערך- התוצאות מדהימות ואין אף הזעה (גם לא מפצה). הבעיתיות באה לידי ביטוי דוקא בפן הכספי שמתחיל לשחק תפקיד משמעותי - בעיקר לכיס... על פי הבנתי, ההזעה בעיקר מופיעה בעת לחץ (ראיון עבודה,מקום שתשומת הלב מופנת אלי, פחד כלשהו ). האם ישנו טיפול/תרופה ברפואה המשלימה שיכול לספק לי פתרון לטווח ארוך.

0 אור 0

New member
כן

הרבה שיטות יכולות לעזור, במקרה הזה אני במיוחד ממליצה על רפואה סינית

lior190

New member
כן כך חשבתי

אבל מה ברפואה סינית? הבנתי שבתחום הנ"ל יש הרבה נושאים. ואני חייב לציין שלמרות שיש לי קעקועים- אני דיי פוחד מזריקות (כן אני יודע הזוי). האם בכל זאת כדי לי לקחת טיפול שכולל מחטים...לרשום את זה עושה לי רע...!!! האם יש ברפואה סינית משהו שלא בהכרח יהיה קשור לדיקור????

0 אור 0

New member
אז ככה

אם אתה הולך למטפל ברפואה סינית, לא בקופת חולים אלא בקליניקה שלו אז הוא רשאי לשלב בטיפול שלו לא רק דיקור, אלא גם צמחי מרפא, תזונה ועוד. אם הפחד שלך ממחטים גדול, אז כדאי לחפש שיטה אחרת שמדברת אליך יותר (ובכלל לא הזוי - גם אני מפנה כל הזמן אנשים לרפואה סינית ובעצמי לא הולכת בגלל הדיקור)

בהמשך לאור - טיפול סיני נוסף שאינו חודרני

צ'י קונג- ענף פחות נפוץ ויעיל ביותר גם כתרגול וגם כטיפול. יש כמה אופנים לטפל בצ'י קונג, צריך רק למצא מטפל שמתחברים לעבודה שלו. בהצלחה צחי שוחט

0 אור 0

New member
אני מאד מאמינה בצ'י קונג ובתועלת שלו

האמת שלא הזכרתי לא אותו ולא את הטוינא, כי ניסיתי לחפש את מה שאולי יותר רלבנטי לנושא הספציפי של הזעת היתר (אבל בתור מי שנכנסה להריון מקאראטה אני צריכה לדעת טוב יותר)

0 אור 0

New member
סיפרתי את הסיפור כמה פעמים פה בפורום

באמת מומלץ לכולן (וגם צ'י קונג בהחלט ...)

למי שפוחד ממחטים

עדיף הומאופתיה. גם עוזר וגם לא דוקר
עירית

lior190

New member
איך הומופתיה יכולה לעזור לי? תרופות?

בעזרת בוטוקס שהזריקו לי הוא למעשה פעולה כימית שהרדימה את כל האזור של ההזרקה (בית השחי) איך תרופה אמורה לעבוד על אזור ספיציפי . לגבי הצי' קונג- על מה מדובר בדיוק? זה לא סוג של טיפול מגע? איך הוא אמור למנוע שבעיה ביולוגית לא תימשך? אשמח להשכיל

ינוקא1

New member
צ'י קונג

זו טכניקת תנועה סינית שמיועדת לשם שיפור הבריאות , והכוונה נכונה של אנרגיה בגוף. זה דומה לטאי צ'י , רק שצ'י קונג זו לא אומנות לחימה והתנועות בדרך כלל פשוטות יותר. יש בזה כמה וכמה סוגים - יש יותר סטטיים , ויש יותר דינמיים. יש סוגים שדומים לריקוד , ויש סוגים שכוללים עמידה בתנוחות מסוימות לפרקי זמן של כמה דקות. מאוד מומלץ לשיפור הבריאות וההשפעות כמעט על כל בעיה רפואית הן מדהימות. אם המטופלים לא היו עצלנים (ודוגרי , גם אני) זה היה הטיפול האולטימטיבי לכל בעיה.

ההומאופתיה לא עובדת על איזור

ולא על מערכת, ולא על סימפטום. ההומאופתיה עובדת על השורש העמוק שיצא מאיזון. היציאה מהאיזון מתפרשת על פני השטח כסימפטום, תחושה, כאב וכד'. כאשר הלב/השורש מטופל ההקרנה תהיה על כל האורגניזם מבפנים החוצה ומלמעלה למטה. הבוטוקס-עבד על איזור מסוים ולכן כשהשפעתו פגה הסימפטום שב ותפס את מקומו. ז"א לא נעשה שום ריפוי אלא העלמה זמנית של הסימפטום. אחרי טיפול הומאופתי הסימפטום נעלם ולא חוזר כי השורש הפנימי טופל ורופא באופן יציב. כל טוב עירית

hal767

New member
הנכון הוא לטפל בשורש הבעיה, בגורם האמיתי

ולא להתעקש על טיפול בסימפטום באמצעות תרופות והתערבויות מזיקות. אם הבעיה באה לידי ביטוי אך ורק בעת מצבי לחץ, אז עבודה על הפסיכולוגיה היא התשובה. אם הבעיה באה לידי ביטוי גם ללא קשר לנ"ל, אז הסיבה יכולה להיות קשורה לכך שהגוף משתמש בהזעה כאמצעי לשחרר חומרים שאינם רצויים לו, כלומר חומרי פסולת מזיקים. במקרה כזה יש לראות את התופעה כחלק מניסיון הגוף לרפא את עצמו, ואסור לדכא את התהליך. התוצאה של דיכוי ההזעה היא שהגוף יאגור את הרעלים בתוכו, ואלה יהוו גורמי מחלות. במקרה זה הפתרון יהיה ניקוי הגוף מהחומרים המזיקים. הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית דוגלת בשינוי בתזונה ושיפור בהרגלי חיים כדי להשיג את המטרה הזאת.

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif אהבתי את התשובה - ושאלה

האם נתקלת ספציפית במישהו עם בעית הזעה קשה בידיים שהטיפול ההגיניסטי עזר לו? ואם כן - כמה זמן זה לקח?

hal767

New member
כן, היו מספר מקרים

כמו בכל מקרה, גם כאן כל מקרה היה שונה מהאחר. הדבר הבולט ביותר היה שהוצאת חומרים מעוררים מהתפריט הביאה לשיפור במצב, ואפילו די מהר. בחלק מהמקרים זה היה הקפה, באחרים הקקאו, קולה ותה ירוק. גם מלח, תבלינים מסויימים וחומרים ארומטיים קשורים לבעיה. מעבר לתזונה טבעית אורגנית מתאימה הביא לפתרון הסופי של הבעיה. השיפור במצב היה כמעט מיידי, וכעבור מספר חודשים התופעה נעלמה לחלוטין. לאחר מכן "חטאים" משמעותיים החזירו את התופעה במידה מסויימת. היו מקרים שהתופעה הייתה קשורה גם לצריכת תרופות, כולל תרופות "תמימות" כביכול, כמו תרופות שאין צורך במרשם רופא כדי להשיגן. באשר למקרים על רקע נפשי או ריגשי, הרי שילוב התזונה בטיפול בנושא הביאו לפתרון הבעיה. באחד המקרים נעזרנו ביוגה כדי ללמד את המטופל להגיע לרגיעה ולנשימה נכונה.

nadaval56

New member
כמעט כל מי שראיתי

ששיפר את התזונה שלו, הוריד מעוצמת הבעיה. בקיצור - יש קשר ישיר בין איכות המזון והתזונה ובין הזעת יתר.

hal767

New member
זה נכון, אבל

יש לקחת בחשבון חשיפה לחומרים מזיקים נוספים, כמו כימיקלים שונים שמקורם באוויר מזוהם למשל, איתם באים במגע במקום עבודה או בבית. גם במקרים אלה, בנוסף לצורך לסלקם מחיינו, תזונה טבעית אורגנית מתאימה תאפשר לגוף לנקות את עצמו.

0 אור 0

New member
אני מכירה מישהי צמחונית שאוכלת רק אורגני

אם אני לא טועה היא אפילו טבעונית , אבל אולי היא אוכלת ביצים - בטוח שחלב לא וכן אוכלת גם אוכל מבושל, לא רק מזון חי. היא לא שותה קפה ולא רעלים (סוכר לבן, קולה, צבעי מאכל וכד') היא גם עשתה ניקוי בעבר, וגם כבר שנים מקפידה רק על מזון אורגני, לא חיה בסביבה מאד מזוהמת, והיא סובלת מאד מהזעה בכפות הידיים. אני לא מטפלת שלה , אבל פוגשת אותה די הרבה. מה היית מציע למישהי כזו?

hal767

New member
אור, כמטפלת וותיקה

את בוודאי יודעת שאין לייעץ דרך האינטרנט לאדם שאין מכירים, אין מכירים את תזונתו, אורח חייו, עברו הבריאותי וכד'. כך שאני לא מייעץ דבר. אם היא מעוניינת היא יכולה ליצור קשר ואשמח לעזור לה. ובנקודה זאת אדגיש שהרבה צמחונים וטבעונים מקיימים תזונה שאינה נכונה ולכן אינם נהנים מיתרונות הדרך. ובנוסף לכך אזכיר לך שבתשובתי הקודמת ציינתי שהבעיה אינה בהכרח תזונתית, אבל תזונה טבעית אורגנית מתאימה תהיה חלק חשוב בדרך הריפוי ע"פ הגישה הטבעונית. כאמור, חברתך מוזמנת ליצור קשר ואשמח לעזור לה.

lior190

New member
איך צי קונג אמור לעזור לי???

ממה שאני מבין מדובר בשיטה של מעין תנועות, אני בטוח שהתנועות תוך כדי עבודה מרגיעות מאוד- אך איך זה בא לידי ביטוי במצבי לחץ? הרי שאני יושב בפגישה אני לא אוכל לעשות את התנועות הנ"ל... לגבי מה שנאמר מ-HEL767 אני מסכים, זה אכן בעיה פסיכולוגית- (אני בעל תואר 1 בפסיכולוגיה כך שאני מבין זאת בצורה ברורה). אני אכן מאמין שהגוף מעוניין להיפטר מאותה פסולת רעילה (סחטן עליו כן...) אבל בזמן לחץ הוא עושה זאת בצורה קיצונית- האם דוקא באותו הזמן יש לגוף סיבה להיפטר מאותה פסולת מאשר בעת פעילות פיזית או הליכה ברחוב??? אז אכן, אני מבין שמדובר בבעיה של כניסה ללחץ בזמנים מסויימים- השאלה שלי, האם לא ניתן להרגיע את הגוף (לחץ דם,דופק) בצורה מסויימת? מקריאה בחומר הבנתי שישנה שיטה בשם: "ביו פידבק"- האם בעזרתה אולי אוכל לדעת מתי הגוף נכנס ללחץ וכיצד להרגיעו?? מה הגישה הטבעונית הייג'יניסטית דוגלת? אם מדובר על שינוי בהרגלי אכילה- אז ידוע לי כבר שישנם מוצרי מזון שמגבירים הזעה כגון- חריף,מטוגן,עמבה,שום,בצל ועוד רבים (כמו שאמרתי אני מכיר את הבעיה שלי תקופה ארוכה).חוץ מזה, שלא מזמן עברתי בדיקות דם שנתיות מקיפות- והכל היה ברמה הטובה ביותר- אני בעל הרגלי אכילה טובים כי בעבר הרחוק הייתי שמנמן ובכדי להוריד במשקל שינתי את כל הרגלי האכילה שלי (משמע אני אוכל ירקות,גבינות,בשר (עוף בעיקר) ואף לוקח כל בוקר 10 כדורי אצות ירוקות (GREEN GEM). כך שאני מטפל בגוף שלי דיי טוב. מסובך אההה.... :)

למעלה