הזעות

• פותח הנושא yodf
  • פורסם בתאריך

yodf

New member
הזעות

שלום דר' אני בת 27 בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מהזעה מוגברת מוגברת בבית השחי בעיקר בבית שחי ימין, וכן ההרגשה הכללית השתנתה, חם לי יותר מתמיד גם כאשר קר בחוץ.( בשל הבעיה אני לובשת תמיד חולצות קצרות וקלילות- אך אין זה משנה את התופעות) בבדיקות דם שעשיתי נמצא תפקוד תקין של בלוטת התריס. העניין מטריד אותי מאוד, האם אנדוקרינולוגיה הוא תחום שיכול לאתר את הסיבה לשינויים אלו? ואם לא האם תוכלי להמליץ לי איך לפעול? תודה רבה|

yaronyy

New member
פעילות ספורטיבית והזעה לילית?

ד"ר שלום רב, אני בן 33 ומתאמן בקביעות מזה שנים רבות ובשנתיים- שלוש האחרונות בצורה מוגברת (טריאתלט), לפחות 10 שעות שבועיות של פעילות אירובית אינטנסיבית. בחודשים האחרונים אני מתעורר בלילה שטוף לגמרי בכל גופי בזיעה קרה. התופעה מתרחשת גם בימים שבהם אינני מתאמן. האם התופעה נורמלית וקשורה לפעילות ספורטיבית? מה יכולות להיות הסיבות? תודה מקרב לב, ירון

אני לא יודעת מה זה אבל נשמע מדאיג

הזעות קרות בלילה? נשמע ממש מפחיד! מה זה יכול להיות? אני לא יודעת. לא יכול להיות שזה בעקבות חלומות בלהות? אולי אתה חולם שאתה לא מגיע לסוף התחרות או מובס או משהו כזה. אני לא מכירה את זה כתופעת לוואי של אימון ספורטיבי אינטנסיבי. אולי כדאי לך לשאול בפורום של extreme sport אם יש כזה דבר. אם אלו הזעות לא קרות, אז יש בירור שלם של הזעות ליליות. הייתי מציעה לך לפנות עם זה לרופא/ת המשפחה שלך.

זה כנראה לא אנדוקירני

זה נקרא היפרהידרוזיס, וזה לא מתחום העיסוק שלי. כירורגים, רופאי עור אולי. לא יודעת כל כך מה לייעץ.

למעלה