הזעה לילית

diklas

New member
הזעה לילית

שלום ד"ר תורג'מן, כבר כחצי שנה אני סובלת מהזעה בלילה, מתעוררת בבוקר כשבגי ספוגים. בדיקות דם כלליות שנעשו לי לאחרונה היו בגדר הנורמה (בלוטת התריס 1.09). יש לי תסמונת PMS מאוד קשה וכאבי שדיים לאורך כמעט כל החודש כבר מעל שנה, גם כאן בירור כירורגי היה תקין ובדיקות הורמונליות הבנתי שיצאו גבוהות אך סבירות כי אני לא על גלולות. השמנתי מאוד בתקופה האחרונה, העור שלי נראה קצת כמו בגיל ההתבגרות, ואני לוקחת ציפרלקס בחצי שנה האחרונה (כדור ליום) דבר שמגביר עד מאוד את החלימה. שאלתי היא האם יש קשר בין ההזעות לתסמונות המחזור שלי והאם יש מקום לבירור רפואי נוסף (מעבר לבדיקות הכלליות שנעשו לי) או שהאשמה בציפרלקס. תודה!

הזעות ליליות

שלום דיקלה, לא הציפראלקס לא עושה הזעות ליליות, אבל ההשמנה אולי קשורה בתרופה. לא הבנתי מה יצא גבוה, איך ה-FSH. אם הוא גבוה יתכן כי זה מצביע על תחילת גיל המעבר. אני יודעת שבגיל 30 זה לא בדיוק בתוכנית אבל זה קורה לפעמים. יש עוד סיבות להזעות ליליות ואם זה לא יהיה מה שהצעתי אז כדאי לבדוק, אם כי רוב המתצבים האלה ממש לא הולכים עם עליה במשקל. בקיצור, את צריכה בירור. בהצלחה!

diklas

New member
ד"ר תורג'מן את מאוד מבוקשת! ../images/Emo2.gif

בהמשך להמלצתך לבירור נוסף, ניסיתי לקבוע תור אליך (דרך מכבי) מסתבר שהתור הקרוב הוא בסוף אוגוסט..... את חושבת שיש סיכוי לראות אותך קודם לכן..?? ואם לא האם תוכלי להמליץ (לא במסגרת הפורום כמובן, במייל) על אנדוקרינולוג אחר מאיזור המרכז (אני תלאביבת). הסיבה שאני מבקשת המלצה היא שרופאים לא ממהרים לתת בדיקות, מבחינת רופאת המשפחה שלי (ורוב הרופאים אני מניחה) ה- TSH הוא הגבול העליון של הנדיבות הרפואית שלהם וביחד עם הציפרלקס שאני נוטלת, המיסקונפציות רוקדות טנגו עם נהלי הקופה.. אז אם את עמוסה, אשמח אם תוכלי להמליץ לי על רופא אחר שאולי לא יחטא בכך, לא ימהר לקפוץ למסקנות ויחטא באוביקטיביות בלבד... אם תוכלי המייל שלי הוא [email protected] ואם לא תודה בכל זאת. דקלה [email protected]

אני לא יודעת איך הציפראלקס קשור

שלום דיקלה, גילית בעיה בסיסית בנושא הפניה לאנדוקרינולוגיה במכבי באזור המרכז לפחות. אין פשוט מספיק אנדוקרינולוגים. ואני חוששת שהתור הוא בערך אותו דבר אצל כל המבוקשים. ישנה מרפאה אנדוקרינית בראשון בניהולה של ד"ר ברנע. יושבים שם כמה אנדוקרינולוגים כולל גם במשרה מלאה, יכול להיות שיש שם תורים מהירים יחסית. ישנם אנדקרונולוגים שאולי פחות עמוסים, אבל אולי יש לזה גם סיבה, בלי להכנס לשמות. אני לא יודעת גם אם הכסף נמצא באנדוקרינולוגיה, ואיך הציפראלקס בכלל קשור לנושא. לדעתי הוא לא. כדי לשלול שמדובר במנואפוזה מוקדמת את יכולה לפנות לרופא/ת נשים שת/יתן לך את הבדיקות המתאימות. אם זה לא זה, ואם תפקוד התריס תקין, אני גם לא בטחה שאת צריכה אנדוקרינולוג. לעומת זאת, הזעות לילה זה פרק ברפואה פנימית, זה יכול לנבוע מכל מיני דברים שאותם רופאת המשפחה שלך חייבת לשלול. לבסוף רק טיפ, שאולי לא תצטרכי לנצל, ניתן להתקבל למרפאות אנדוקריניות של בתי חולים ציבוריים ששם התורים ממש לא ארוכים, ללא הפניה תוך תשלום די סמלי. עד לאחרונה זה היה 100 ש"ח, כעת זה עומד על 170 ש"ח, זה נכון גם בשיבא, גם אצלנו, גם ברמב"ם. אני לא יודעת לגבי בתי החולים של קופת החולים, אבל בגלל התורים בחוץ, ולא רק במכבי, יש הרבה חולים שבאים לפחות בפעם הראשונה בצורה כזו. גם כאלה שבאים עם דברים רציניים. לפני כמה שבועות הגיעה אלי כך פציינטית עם תסמונת קושינג, שהיא כבר אחרי ניתוח. נדמה לי שהיה לה תור אלי למכבי ליוני... ברור שברגע שעלינו על זה, היא כבר קבלה את ההפניות מהקופה לבוא למרפאה בבית החולים.

talsa9

New member
אני ההיא עם הקושינג

לא רק שקיבלתי הפניות מהקופה לבוא לביה"ח, אלא כשהצגתי את הדיאגנוזה של ד"ר תורג'מן, קיבלתי גם החזר רטרואקטיבי על הביקורים הקודמים עליהם שילמתי. ד"ש חם לד"ר..

למעלה