הזעה בכפות הידיים

אכן קשתית

לא שזה אומר לי הרבה, אבל משום מה זה יוצר מעין אחווה אצל חלק מהאשנים שגם הם ילידי דצמבר. אז לא איכפת לי לתת להם את הסיפוק הזה. אני בקושי זוכרת לקחת את תוספי הסידן שלי, אז לקחת תרופה נגד קור? זה לא עד כדי כך נורא וזה עובר בסביבות מרס. תודה על ההצעה. וחוץ מזה, אם הייתי רוצה לנסות, על מה היית ממליצה? ובכל מקרה תודה על הפרגון.

sokolovskiy

New member
הזעה בכפות הידיים

שלום. יש לי בעיה של הזעת יתר בכפות הידיים ובכפות הרגליים. אני מזיע מאוד כמעט כל הזמן, בלי קשר למזג האויר או לביצוע פעילות גופנית כלשהי. העניין המוזר הוא כזה: כאשר אני יחף, ההזעה בכפות הרגליים וגם בכפות הידיים נפסקת לחלוטין. כלומר - כאשר אני יחף, כפות הידיים שלי יבשות לחלוטין, לא משנה כמה חם או אפילו אם אני הולך לרוץ יחף, בעוד שכאשר אני לא יחף, אני מאד מזיע מכפות הידיים כמעט על הזמן. רופאים שסיפרתי להם על הבעיה די צחקו עלי בינתיים (אני חייל ואולי זה קשור ליחס הכללי שנותנים רופאים בצבא). האם התופעה הזו מוכרת? האם אני שואל בפורום הנכון? איפה אפשר למצוא רופא רציני שיבדוק אותי? אם אני לא אמצא תשובה לבעיה המוזרה הזו, אני פשוט אלך לעשות את הניתוח להפסקת הזעה בידיים, אבל נראה לי שזה שווה בדיקה. תודה רבה!

בעיה הפוכה

אני סובלת מבעיה הפוכה: כפות הידיים והרגליים שלי כל הזמן קפואות ואני לא מצליחה לחמם אותן! כל הזמן קררררר לי.
אני לובשת המון שכבות וכמה זוגות גרביים אחת על השניה
והן נשארות קפואות! כל החורף הידיים שלי בגוון סגול... לא יודעת מה לעשות... וכמובן שבבוקר קשה לצאת מהמיטה מרוב קור וגם במהלך היום אני נכנסת אליה להתחמם ו...נרדמת....
כנראה שבגילגול הקודם הייתי מבעלי החיים החורפים
התחלתי להתמכר למפזר חום... ומחכה לקיץ... לשרב...

גם אני../images/Emo186.gif../images/Emo186.gif../images/Emo186.gif

האמת היא שכשהחורף מתחיל, אני כל שנה מרגישה משהו טוב בנשמה. השינוי הזה באמת עושה לי טוב, אבל אני די מהר מבינה את הפרינציפ ואז, גם אני מחכה כבר לבוא הקיץ הבא. טל, אני צריכה להזהיר אותך שאת עוד לא יודעת איזה בעיות עלולות לצוץ לך סביב הנושא הזה של אי הסבילות לקור. בינתיים את יכולה להכנס למיטה, לחמם אותה, להפעיל את מפזר החום. את אדון לעצמך ומווסתת את טמפרטורת הסיבה לפי צרכייך. חכי שיהיה לך בן זוג שתמיד חם לו, כמו במקרה שלי. את יודעת מה זה? איזה יאוש זה. בקיץ הוא מקפיא אותנו. בחורף אף פעם לא קר לו. איך אני נהינת כשהוא נוסע לחו"ל ואני יכולה להתפרע עם החימום. עכשיו שאת מקבלת אלטרוקסין, זה אמור להיות קצת יותר טוב. אבל זה לא רק זה. את גם רזה, ולרוב לאנשים רזים יש סבילות פחותה לקור. חוץ מזה את גרה במקום רק במיוחד (יחסית) בארץ. התופעה שאת מתארת באצבעות עשויה להיות תופעת raynaud, שהיא אופיינית לאנשים עם בעיות אוטו-אימוניות. האם הן כואבות ומאדימות כשהן מתחממות בסוף?

אני לא מקבלת אלטרוקסין...

החלטנו לחכות עם זה ולראות אולי הגלולות ישפיעו ואז אתחיל לקחת אלטרוקסין. בכל מקרה רופאת הנשים ממש בעד לקחת ולהיות מאוזנת בכל שנות הפוריות. בעוד שבוע אני אלך לבדיקת דם לתיפקודי כבד אז אולי אבקש מהרופאה להוסיף גם TSH. אכן כואבות לי האצבעות כשהן מפשירות בעיקר במקלחת כשאני מפשירה אותן בהדרגה. (מה, יש לי בעיה אוטו-אימונית??) אני יודעת שעלולה להיות לי בעיה עם בן זוג
אני מכירה את הבעיה:יש לי אבא בבית ונסיון של 5 שנות אוניברסיטה רצופות מאבקי מזגן... כבר סימנתי לי את הערבה והבקעה כיעד מועדף למגורים...
מה שמעודד זה שהיום הקצר ביותר בשנה כבר מאחורינו וכבר למעלה משבוע הימים הולכים ומתארכים עד לקיץ הנכסף...
שבת שלום! ותודה רבה על ההתייחסות בכל פעם מחדש זה משמח ומחמם את הלב (ואת האצבעות....
)

אז אפשר לנסות

לא הייתי בטוחה אם את כן מקבלת או לא. נדמה לי שהיו לך כמה ערכי TSH מעט חריגים וכמה כביכול בנורמה. אשפר לנסות אלטרוקסין, אבל אל תתלי בזה יותר מדי תקוות, לי קר נורא ואין לי כל בעית בלוטת תריס. אבל כן, מה שגורם להפרעה בתפקו בלוטת התריס זה תהליך אוטו-אימוני בה. ולכן התיחסתי לתופעת האצבעות כחלק מהמכלול. כן היום הקצר בשנה מאחורינו, הוא גם יוהם הולדתי, אז לא יכולתי לשכוח שכבר עברנו אותו.

איזה זיכרון!!!../images/Emo2.gif

אכן הערכים בשנים האחרונות נעים בין 5 ל-7. אז להתחיל לקחת? כמה? (יש לי בבית) רופאת הנשים לא מוכנה לקבוע לי את המינון והיא אמרה שזה תפקידך ובפעם הבאה שאבוא זה יהיה בערך בעוד חצי שנה.... או שאבקש מרופאת המשפחה לקבוע את המינון. זה אפשרי? השימוש באלטרוקסין עוצר את התהליך האוטו-אימוני? יום הולדת שמח!!!
(גם אני נולדתי בחורף...
) חורף נעים וחמים! ותודה רבה!!!

לא יעצור

אז גם לך יום הולדת שמח. לצערי האלטרוקסין לא עוצר שום תהליך אוטו-אימוני. הוא פשוט מחליף את התפקוד הכושל של הבלוטה. הייתי אומרת להתחיל עם 50 מיקרוגרם ליום. תעשי בדיקה אחרי חודשיים של נטילה. יתכן כי בגלל הגלולות תצטרכי מינון גבוה יותר כדי לנרמל את ה-TSH

תודה רבה! +הוספה להומיאופטית

(והיומולדת בעוד כחודשיים - עד אז אני בת 25...
) אז אני דגית אז מה זה אומר?? שבגיל ארבעה חודשים ראיתי את הקיץ?
אולי בגלל זה זו העונה האהובה עלי?! אבל גם האביב בגלל הפריחה...
אגב, הומאופטית - אני ניסיתי פעמיים טיפול הומיאופטי לפצעים שהופיעו לי בפה (רופא קונבנציונלי המליץ לי על הומיאופטיה
) אגב, הטיפול עזר למרות שממש הייתי סקפטית לאורך כל הדרך והשאלות נראו לי הזויות לגמרי (סליחה...) אבל לתדהמתי הפצעים נעלמו לשנה שלמה!.הייתי פעמיים אצל שני הומיאופטים שונים. -אבל - כשביקשתי לפתור בעיות במחזור החודשי שניהם אמרו לי מיד שאלו דברים שהם לא מתעסקים וזה התחום של רופא/ת הנשים הקונבנציונלי/ת.

לצערי לאנדוקרינולוגיה אין

פתרון למקרים כמו שלך. ובכל פעם שאני נשאלת על בעיה כזו, אני נבוכה כי אני אל בדיוק יודעת מי מטפל בכך. רופאי עור? פלסטיקאים? כירורגים? בטוח שכירורגים עושים סימפטקטומיה. אגב זה טוב רק לידיים. אבל מי מטפל שמרנית? אני יודעת שמזריקים בוטוקס, אבל אני לא יודעת מי עושה את זה.

sokolovskiy

New member
אז רק לידע כללי

בצבא לפחות, כשיש בעיה של הזעה בידיים, צריך ללכת לרופא עור. היא סיפרה לי על סוגי הרבה טיפולים, אבל אמרה שבמקרה כמו שלי כדאי ללכת ישר לניתוח והפניתה אותי לכירוג - כלי דם.

למעלה