הזנת חשמל

הזנת חשמל

שלום לכולם.
אני משפץ בית בקיבוץ, לבית היתה הזנת חשמל ישנה ולא תקנית שאי אפשר להסתמך עליה.
כרגע צריך לדאוג להזנה חדשה, רציתי לשאול על מי האחריות הן מבחינה ביצועית והן כספית?
להבנתי חברת חשמל צריכה דאוג (כספית וביצועית) להבאת החשמל עד לשטח המגרש שלי (במקרה זה הקיבוץ תופס את מקומה של חברת חשמל), ומשם על הקבלן לדאוג להבאת החשמל עד לבית, הן מבחינה ביצועית והן מבחינה כספית (כחלק מסעיף החשמל שכתוב בחוזה, הסעיף לא מפורט ופשוט כתוב חשמל כל הבית).
האם אני צודק? ואם לא מה כן צריך להיות.
תודה.

רשר

Well-known member
מנהל
חוק החשמל לא קובע מי יבצע מה אלא רק דרישות בטיחות

בינהן הכשרת המבצע ורשיונו לפי גודל החיבור,
לכן על המזמין (אתה) מוטלת האחריות לשכור בעלי מקצוע לביצוע חשמל בבית כולל חיבור הזנה עד למונה של הספק (הקיבוץ חח"י) ולבצע בדיקת המתקן לפני חיבור ע"י בודק מוסמך המקובל גם על הספק,
הכל כולל הוצאות בחלק של הספק בתשלום של המזמין,

או בקיצור התאור שלך מדויק

רשר

Well-known member
מנהל
מסיבה טכנית לא הצלחתי לראות את השאלה לפני שליחת התשובה

ולכן בהגדרה של "תאור מדויק" טעיתי מבחינת עלויות - כולן עליך,
לדוגמה - יזם הוציא אישור בניה בחווה בודדת מרוחקת ק"מ מקו חשמל - כל החיבור כולל כל עלויות הקו עליו, יצטרפו אליו עוד תושבים יוכל לגבות מהם את חלקם בעלויות הכוללות,
החיבור שלי זוכה ב כ 50% מהסכום ששילמתי בהזמנה כאשר נכנסו עוד הזמנות לאותו האתר

מאגר

New member
שיפוץ בית בקיבוץ

לפני שעונים על השאלה יש לברר מספר דברים.
1. מי סיפק חשמל בדירה הזו עד עכשיו ?
2. מי הולך לספק חשמל לדירה הזו עכשיו ?
אני אסביר:
בקיבוצים החשמל היה מסופק ע"י הקיבוץ מהמונה המרכזי של הקיבוץ והתשתום אם היה היה מחולק לפי קריאת מונה אישי בגל דירה ודירה.
ישנם קיבוצים שהעבירו חלק הדירות להספקה של חח"י בעיקבות ההפרטה שנעשתה בחלק הגדול של הקיבוצים.
עכשיו אם אתה אמור לקבל חשמל מחח"י כל ההוצאות חלות עליך ועד לפילר או המונה אחריות הכבל היא עליך מהמונה להזנה הראשית הביצוע הוא על חח"י והתשלום הוע עליך

למעלה