הזמתי 4 מקלדות מחו"ל..

guyp2

New member
הזמתי 4 מקלדות מחו"ל..

האם אני צריך לשלם עליהם 16% מע"מ.. - אם אני מוכר אותם לחו"ל..? אני משלם ואז מזדכה? איך עובדת כל הפרוצדורה הזאת ומה צריך לעשות כדי שזה יהיה חלק..?

ozitex

New member
כך

כשאתה מקבל אותן, אם חל עליהן חיוב מע"מ אתה משלם אותו. אם לא אז לא. כשאתה מוכר אותן לחו"ל אתה לא מחייב את המע"מ על המכירה וכך אתה בעצם מקבל, אם שילמת, את הפרשי המע"מ בחזרה.

guyp2

New member
לא הבנתי.. ממי אני מקבל את ההחזר אם שילמתי את

המע"מ ומכרתי ללא חיוב המע"מ..?!!

ozitex

New member
דו"ח מע"מ

בתור עוסק מורשה אתה אמור להפיק דו"ח מע"מ תקופתי (חודשי או דו חודשי). בדו"ח אתה רושם את פרטי העסקאות שעבורן אתה משלם את המע"מ שגבית (עיסקאות בארץ), את פרטי המע"מ עבור הוצאות או רכישות סחורה (לדוגמא סחורות שרכשת בארץ, שילמת עבורן מע"מ אך מכרת לחו"ל). ההפרש בין המע"מ של העסקאות לבין מע"מ ההוצאות הוא המע"מ שאתה מקבל או משלם. אתה מגיש את הדו"ח בכל בנק או בסניף הדואר. אם אתה צריך לשלם אתה מבצע תשלום באותו מעמד ואם אתה אמור לקבל החזר (בדו:ח שי דו"ח המיועד להחזרי מע"מ) אתה מקבל את ההחזר לחשבון הבנק שלך תוך שבועיים- שלושה ממועד הגשת הדו"ח.

w2s

New member
החזרים בייבוא ייצוא

על מנת לקבל החזרים על מוצרים מיובאים שיוצאו עליך לנהל רשימונים של ייבוא\ייצוא ולנהל תיק במע"מ. בהצלחה

guyp2

New member
אוקיי, זה נשמע יותר הגיוני.. :) מאיפה משיגים

רשימונים כאלה..? ומה החוקים לגביו..? יש איזה גוף (טלפון..) שאפשר לקבל עזרה עם זה..? תודה.

טנזניה

New member
אני משתמש בשרות ליצואן של EMS נסה 03-6303212

אני חושב שגם דרך האתר של הדואר בצור קשר אפשר להגיע אליהם.

ozitex

New member
רשימון ייבוא

מופק במכס, בדרך כלל באמצעות עמיל מכס. מכס תל אביב נמצא ברח' דרך ההגנה בתל אביב. תוכל למצוא את הטלפון שלהם דרך 144. אין אחריות לגבי תדירות המענה הטלפוני שלהם..

טנזניה

New member
ozitex התכוונתי לשניהם יבוא ויצוא

אני משתמש בשרת מדי פעם תלוי בעלות המוצר\הקניה\ןהמכירה.

טלי5555

New member
אתה מוציא באמצעותם

רשומון יצוא חודשי מרוכז? או רק למכירות בודדות?

למעלה