הזמר הזה מחזק לבבות...

גלעד#

New member
הזמר הזה מחזק לבבות...

לא מוותר ומוצא נתיבו (או שמא "הזמר הזה מלבב"? אני כבר מתבלבל מהמיחזור). אני מניח כעת שכל הודעתי תבחן ותבדק ביותר משתי עיניים. המעמד כעת מחייב ביותר עד יעבור זעם. כמו ששימרית אור (נדמה לי שפעם אחרונה ששמעתי עליה היא גססה או משהו כזה) כתבה ותימללה: וחוזר הניגון המוכר, אין דבר אין דבר אין דבר (בגרסת הקדם, בלי קולות צורמניים כמו אלו שנשמעו באירוויזיון). ואם בקלישאות עסקינן: מה שהיה, מה שהיה שהיה... ביננו. כל המילים, כל הצלילים - עד הלילה!. אני מוחל על כבודי הדרומי ומתרפס (חד פעמי - יש גבול) על הביטויים העממיים שכמותם נשמעו לאחרונה רק מעל גבי המסך בעת הקרנת עושים שוק עם גיל חובב (ולא בהקשר של חזיר ממולא בצנוברים ובגבינת עיזים). חרף הפצרותיו של מנהל הפורום, העושה ימים כלילות עבודתו נאמנה (כמו שהמחנכת שלי בכיתה ח´ הייתה אומרת) אני חש כי עלי להניח את צרור המפתחות על השולחן להודות שאין מפלט בשבי כי גם הזמן לא תמיד מנצח: אילו רק ידעתי, לסמן לי את שביל הבריחה. אבל גם אם יש לי סיכוי אחד לאלף ויותר - אדם הוא רק אדם אם רוב ימיו לילות, ואין אדם מושלם בכל המעלות, אז תן לו ללללה ללה..(שכחתי, ואולי זה בגלל שירדנה היפה בלעה את המילים) ותן לו נשימה. כי אדם הוא אדם - הוא רק אדם. ומרגע של חולשה (=התעלות נפש), נעבור לענייני דיומא כמה שיותר מהר: אמש הזעזעתי לקרוא שהאסטונים לוקחים את עניין הקדם שלהם כקדם משפחתי. אינס (אסטוניה 2000) הולכת שוב להתקאמבק בקדם שלהם עם שיר שנכתב והולחן על ידי אותו צוות. להזכירכם, אינס הייתה האקס (או שמא עדיין) החברה של פדר, ההוא שבטעות ניצח שנה שעברה באירוויזיון יחד עם האזרח השחור היחיד שקיים באסטוניה (אני בדקתי, יש להם 0.0000003 אחוז שחורים במדינה, או אפרו-אסטונים. שחלילה לא יאשימו אותי בגזענות). יש לי תיאוריות קווריות שפדר (או טנר אני מתבלבל כל הזמן בשמות שלהם) התחנחן יחד עם אינס רק כדי להסתיר את נטיותיו המיניות הברורות לעין (ראו הופעתו על בימת שוודיה. בן זוגי עד היום מזיל ריר). משיחותי עם האסטונים בצ´טים השונים ודרכם הליברלית כלפי יהודים (הסבים שלהם לרוב השתייכו לאס אס) וגישתם החיובית להומוסקסואלים ("באסטוניה אין כזה דבר") אני מניח שלא הייתה לו ברירה אלא לעשות הצגות פאטתיות ולא משכנעות לגבי סטרייטיותו האבודה מראש. מה שעוד יותר משעשע בשכונה האסטונית (ואני חשבתי שישראל זו "שכונה") זה שאחות של פדר (או טנל - הכוונה ללבן העדין מבין השניים)) גם היא הולכת להשתתף בקדם האסטוני. בהחלט מוזר. עסק משפחתי. אז פעם הבאה שיורדים על צביקה פיק שטרם סיים את הקאמבק שלו משנות ה- 70, צריך להציץ קצת במדינות האחרות ולקבל פרספקטיבה חדשה על חלטורה מהי. טוב, אני הולך לחטוף איזה עוגת "חגיגה". שמע ישראל.

אייל_18

New member
אוי, LOL...

זה מזכיר לי איך מעריצים דיווחו מקופנהגן, וכל מה שהיה להם להגיד על טאנל זה שהוא נראה daft ואת היציאה שלו לעיתונאים ("פאק אוףףף!", בתוספת תנועת היד המסמלת את ה-איבר). התיאוריה שלך ככל הנראה מוטעית. לעומת זאת היא אולי נכונה לגבי פיאסק הפולני, שלמיטב ידעתי (טוב נו - שמועות) נשוי לאישה, שגם מבוגרת ממנו ב-20 שנה, רק לשם הסוואה. אינס; היא הייתה נוראית! ציטטתי את התגובה שלה לכישלון באירוויזיון ב profile שלי. היא הייתה כזאת חמודה ומתוקה ומדהימה ונפלאה... ...NOT! כל מה שהיא והשיר שלה היו זה להיות י-ו-ת-ר מדיי, מהכל. יותר מדיי מתוק ומקסים וקליל, שזה מעורר בחילה. כל ההופעה שלה נראתה מאולצת ו"אוטומטית" מדיי, והיא נראתה לחוצה ומזיעה ולכודה בתוך בגדים לא נוחים. רק בגלל ש 2000 הייתה שנה לא טובה, או אולי בזכות הכובע - הגיע לה מקום בעשיריה. ואגב - רק כמה מאות כרטיסים יוצעו למכירה לאזרחים זרים (אין עדיפות למעריצים!), ומחיר כל כרטיס הוא 300 יורו שזה המון, וגם המחיר הגבוה ביותר שאי פעם נגבה עבור כרטיס, מאז שהאירוויזיון נפתח לקהל, לפני כמה שנים.

Yaniv-DC

New member
עדיין לא מצליח להבין

איך לעזעזל אסטוניה זכתה בדבר הזה שבאירופה קוראים לו "שיר".

אייל_18

New member
אולי כי

אנשים אוהבים משהו קצבי, שנשמע כמו פרומו ל"פספוסים" (מצטער Lambada), ונוסיף לזה את המילים המטומטמות וההופעה, שלצערי, הייתה מוצלחת. בתור מישהו שחי באמריקה, אתה צריך לדעת
מה שאני לא מבין איך הנוסחה להצלחה של שיר קצבי שמופיע בסוף סדר ההשמעה, לא הייתה חזקה מספיק בשביל יוון או דנמרק, שבכל הופיעו אחרי אסטוניה... מה שבטוח, עד כמה שאני שונא את השירים של שוודיה, סלובניה ומלטה (וגם מדנמרק נמאס לי), הייתי מוכן להחליף כל אחד מהם, כל שיר בעשיריה הראשונה, על פני המנצח.

Yaniv-DC

New member
איזה קצב...

מ-ש-ע-מ-ם! ולא סתם משעמם, אלא אחד מאותם שירים בודדים שבמהלך הניקוד, לא הייתי מסוגל לקשר את אסטוניה לשיר. כבר יותר קל להתמודד עם השאלה "מה לעזעזל שר אורי פיינמן". בכלל, מה קורה שם עם הזוכים? שנה קודם, השיר הדני, עם הגרסה הגריאטרית לאחים הנסון? בעעעע.

TheShis

New member
אכן!

שתי התחרויות האחרונות "התברכו" בזירות גדולות מדי, תפאורה לא מתאימה, סאונד לא טוב, בימוי נורא (סטוקהולם) ובשירים זוכים נוראיים. אה כן, וזה מבלי להתייחס למנחים - מתחת לכל ביקורת. אפילו עימנואל הלפרין יכול היה להגיש את התחרות ביותר כשרון.

lambada

New member
אני דווקא אהבתי את המנחים

טוב אבל אני לא מבין כלום
חחחח... הם היו נחמדים תודו שיותר מהמחנים ב92

איליה.

New member
הסאונד הכי גרוע היה בירושלים.

אין מה להשוות. הסאונד בסטוקהולם ובקופנהגן אולי היה גרוע, אבל אין מה להשוות לירולשים, כי כאן זה היה פשוט ביזיון. והמנחים בסטוקהולם היו חמודים ומצחיקים. זה שהשירים לא היו משהו, זה כן.

אהוד_

New member
במשפחת פדר...

קודם כל קראתי את ההודעה שלך מהעבודה, ואתה ממש צודק.... ברגע הראשון שראיתי את טאנל פאדר בשטוקהולם 2000 ידעתי שהוא גיי, אין מה לעשות יש לו את המראה! אמרתי לעצמי, אוי, אינס, אינס מעניין אם את תדעי שהחבר שלך קרוב לוודאי אוהב את בני מינו. לא היה לי ספק בזה שהוא גיי, וכך גם אסטוניה, מדינה שבוודאי תרצה להציג את עצמה כמודרנית בערב עצמו, לא מכירה ממש בהומואים, לפני שנתיים דיברתי עם איזה אסטונית אחת והיא ביקשה תמונה שלי, בקיצור היא "נדלקה", שסיפרתי לה שאני אוהב בנים במיטה היא אשכרה, התחילה להגיד לי, שזה לא יכול להיות, ושהיא תפלל לה´ שאשנה אותי...בלה בלה..בלה...הערות מפגרות כאלו... אני לא אוהב כלכך את האסטונים הם יותר מידי תופסים מעצמם קוראים להם ה"צרפתים" של צפון אירופה, ובסכ"ה אין להם כלכך על מה להתגאות...אני מתכוון לטוס לאסטוניה, אבל עם כל הכבוד 300 יורו, זה חוצפה!, לדעתי איגוד השידור האירופי צריך להגיד משהו על זה...לא כל אחד יכול להרשות לעצמו סכום כזה, בטח ובטח לא האסטונים...אני באמת חושב שהאירוויזיון האסטוני הבא אלינו יהיה בשבילם משהו כמו שאנחנו עשינו בפעם הראשונה ב 1979, שאף אחד לא חשב שהמופע יהיה כלכך מרשים, אבל אם זה מתחיל בכך שהמחירים בשמיים, וגם הכרטיסים....אני כבר לא בטוח שכך זה יהיה.

גלעד#

New member
לאסטונים אין שום בושה. שיתביישו

היום בצהריים כתבתי שהאסטונים מארגנים קדם אירוויזיון שכונה. אחר הצהריים קראתי שלא רק הקדם האירוויזיון הולך להיות חגיגה פרטית אלא גם האירוויזיון עצמו. בגנבה, האסטונים הוציאו את מכירת הכרטיסים למכירה פומבית (ל-2000 כרטיסים בערך) במחירי התחלה מופקעים שאולי רק מדונה או מייקל ג´קסון או מדונה מעיזים לגבות. אני צפיתי את המחיר היקר בשל מיעוט הכסאות באולם הספורט שהאירוויזיון הולך להתקיים בו. לפני שלושה חודשים עשיתי מעשה והזמנתי מלון בלב אסטוניה. לא הייתי פראייר והתנתי את תשלום ההזמנה רק אם יהיו כרטיסים בידיי (כמה שהייתי נאיבי באותם הימים). האסטונים, עשה רושם מאוד התלהבו שסוף סוף מישהו שם עליהם בכלל ושיבואו אליהם תיירים מחו"ל בכמויות לראשונה מאז הכרזת העצמאות. היום אחר הצהריים האסטונים ירו לעצמם ברגל. מכירת הכרטיסים - לשמנה ולסלתא של האסטונים בלבד. בטמטומם, לא השכיו האסטונים להבין שיש פה פוטנציאל להכנסת מטבע זר של כמה אלפי תיירים שהיו יכולים להגיע מחול אליהם. אני משוכנע שגם המכירה הפומבית תהיה "מכירה" בעיניים. זה הולך להיות אירוויזיון שינוהל על ידי מאפיונרים מקורבים לממשלה האסטונית. סנונית ראשונה לכך הייתה (ובאמת ניסיתי להדחיק את זה עד כה) היתה עם ההגרלה של סדר השירים. ההגרלה נערכה בחטף ללא הודעה מוקדמת. התיעוד היחיד של ההגרלה נעשה באמצעות מצלמה ביתית שחלקים נבחרים ממנה שודרו באינטרנט. אני צפיתי בזמנו בקלטת ועושה רושם שההגרלה היייתה סופר סופר מסריחה. בין שיר לשיר שהוגרל נראה חיתוך לא טבעי (כאילו לחצו על הפאוז במצלמה). אחרי שהבנתי שגם השנה החלום שלי לא ייתגשם וגם השנה אני לא אזכה להיות נוכח באירוע (אני לא שייך ל - OEGA שמשלים את עצמם שהאסטונים הקצו להם 400 כרטיסים עלאק), אני לוקח את הכסף שהוקצה למטרה ואשקיע בטיול טוב לארה"ב. את האירוויזיון אני אראה השנה באסטוניה ואני מקווה שישלחו להם את זהבה בן, עם שיר סטייל נוסח אום כול תום, בתור עונש.

אהוד_

New member
תשמע אחי אתה גדול

הם חוצפנים לפני חמש דקות התקשרתי לכמה בתי מלון שם.... בהתחלה המכירים היו בדיחה, עכשיו רציתי לבדוק אותם ואמרתי להם שאני מגיע לאירוויזיון..כולם בלי היסוס אמרו לי שהמכירים הם אחרים ואין להם אינפורמציה כרגע...משהו מסריח... עוד משהו, יש משהו בדברייך....מדינות מזרח אירופאים ובמיוחד ליטא ולטביה בסוף...משהו מסריח...אסטוניה שיר 8, זה טוב לפי הסטטיסטיקה....אני לא מבין איך ההגרלה שחייבת לפי החוקים להיות בשידור חי, לא הייתה בסופו של דבר בשידור חי. ואללה, צריך לשלוח להם את לימור "העם נקעה רגלו" שתחבל להם קצת!, אל תדאג אנחנו עם שרית חדד נהיה משחלת של עארסים שהם לא ישכחו אותנו מהר :)) אני סתאם אומר! אבל נזעזע אותם אז כמה כרטיסים נשארו בעצם?

lambada

New member
פפפפפפפפפחחחחחחחחחחחחחחחחח....

משלחת של עארסים, אני כבר רואה את החברה של שרית מאיימים על המדינות האחרות-ואם חס וחלילה מידנה אחת תתן לנו 2 נק-8 נק´ שרית קוראת לשכונה שלה, וכלם עושים עלהום על המדינה, נכנסים באימ-אמא של האזרחים שהצביעו בטלווטינג: מכבים עליהם סיגריות,זורקים עליהם בירות... כמו שעושים פה בנתניה.

אייל_18

New member
אהוד, חמוד,

500. חמש מאות כרטיסים מוצעים לאזרחים זרים. כל השאר זה למוזמנים, מכובדים, חברי משלחות ואזרחים אסטונים. אם אתה לא מאמין - אתה מוזמן לבדוק את זה. פתאום הדרך לכיסא הנכסף באולם האירוויזיון נראית כ"כ רחוקה... לפיכך... בהתייעצות ביני לבין עצמי, ובין עוד כמה אנשים, החלטתי לעשות טיול אחרון שלפני הצבא, ולשלב בו KDAM של אחת המדינות. הא, ויש לי בקשה: אומרים שישראלים הם התיירים הכי גרועים בחו"ל. ממש חיות. הם מוציאים מיטות מחדרי המלון, זורקים שקיות זבל לתוך הלובי, משחיתים אתרי תיירות ומדברים בגסות אל המקומיים. אבל אתם יודעים, רק אומרים את זה... עכשיו יש לכם הזדמנות גם להוכיח שלא הכל דיבורים

אייל_18

New member
ועוד משהו!

לפי יורוסונג, כ-450 כרטיסים הובטחו ככל הנראה לחברים במועדוני מעריצים (סידור כזה נעשה כל שנה). 4400 כרטיסים יש, בין היתר למעריצים. הניסוח של Chris הוא לא הכי ברור, אם מיד אחרי שהוא כותב את זה - הוא אומר ש-500 כרטיסים מוצעים ל"שאר אירופה". כאילו, הטלוויזיה האסטונית מבדילה בין "מעריצים" ל"שאר אירופה"? אז מי שבא ורוצה להגיע לאירוויזיון - תלוי ב-500 כרטיסים שמוצעים, או באחד מ-4400 הכרטיסים האחרים (שה-500 לא נכללים בתוכם)?

אהוד_

New member
אל תדאגו

לא הייתי בקופנהאגון אבל בשטוקהולם התנהגנו כמו שצריך, כמובן :)

TheShis

New member
טאלין וסביבותיה.

חבר´ה. חבל לכם על המאמץ ועל ההשקעה. אם נניח לרגע את קודש הקודשים (התחרות) בצד ונתמקד במדינה המארחת. זו אחת המדינות היותר משעממות שיצא לי לטייל בהן (באירופה). האנשים די אנטיפטים (אפילו תושבי פינלנד יותר מסבירי פנים מהאסטונים), מזג האוויר לא נוח והכי חשוב - אין מה לראות. אפילו בירוחם יש יותר אטרקציות תיירותיות מאשר בכל אסטוניה. מה שכן - בתי המלון די טובים. ובאשר למחירי הכרטיסים - טיסה (לא ישירה) + בית מלון + כרטיס כניסה + הוצאות כבר הופך לעסק ממש יקר ולא משתלם. יש ל-1500 דולאר הללו גם שימושים אחרים, לפחות אצלי. ואגב, התנהגות הישראלים בשנה שעברה ולפני שנתיים (בלי קשר לחרפה של פינג פונג על הבמה) הייתה בהחלט עפ"י המיתוס המקראי, קרי, חבורה של חבר´ה מהשכונה של גברת חדד. בכל מקום שהיית הולך היית זוכה לשמוע את שפת הקודש (בפול ווליום, כמובן). לפחות האסטונים ניצלו מאיתנו השנה. :)

אייל_18

New member
תשמע, מיתון

צריך להחליף טיסות, להתקע בנמלי תעופה וכו´... זה עולה מלא כסף. וזמן, ועצבים. אנחנו ישראלים, אין לנו לא כסף, לא זמן ובוודאי שלא עצבים. איך אוולין סמיואל אמרה אחרי הנחיתה שלה בארץ במאי 99´? "היינו צריכים לחצות את כל אירופה כדי להגיע לכאן!"

למעלה