הזמנת מזרן ארוך

usafun

Member
הזמנת מזרן ארוך

סיכמתי עם חברת מזרנים על הזמנת מזרן באורך מעבר לסטנדרט. הכל כתוב בהזמנה. החברה סיפקה מזרן קצר ב - 5 ס"מ וטוענת שמותר לה לסטות 2% (הסטייה בפועל 2.4% - 205 ס"מ במקום 210). התוצאה - הרגליים שלי מחוץ למזרן (אני 2.06). החברה מוכנה לפצות ב - 500 ש"ח לפנים משורת הדין. אני דורש החזר מלא של העלות הנוספת בגין ההזמנה המיוחדת (היינו, שהמחיר של המיטה יעמוד על המחיר של מיטה באורך סטנדרטי של 2.00 מטר כפי שהיה ביום ההזמנה - כ - 3000 ש"ח פחות ממה ששילמתי). החברה טוענת שהשקיעה כספים בהארכת המזרן לאורכו הנוכחי גם אם לא סופק באורךה מדוייק. אני טוען להפרת חוזה. מה יהיה מצבי אם אחליט לא לקבל הצעתם ולתבוע בבית משפט? דרך אגב, לא מצאתי בשום מקום תקנה המאפשרת לחברת מזרנים סטייה של 2% באורך המוזמן. מה דעתך?

דעתי היא ש...

אם בהזמנה או בהסכם שנחתם ביניכם לא נרשם דבר אודות סטיה מותרת, אז הסטיה אינה מותרת. מזרון הוא לא דירה - שם מותרת, במקרים מסויימים, סטיה קטנה.

usafun

Member
רק לחדד:

אם מותרת סטייה כזו לפי החברה (מה שמוגדר אצלה) אבל זה לא רשום בהסכם שלי - משמע הם לא יכולים להשען על זה בתור אמתלה? מה עוד שכפי שציינתי הסטייה בפועל גבוהה יותר (אמנם קצת יותר, אבל גבוהה יותר). אני חייב להדגיש שלמעט האורך, המיטה מצויינת (מנגנון הרמת מזרן, איכות המזרן וכול'). החברה אינה מוכנה "להסתכן" ולספק מזרן חדש. מקסימום לזכות אותי בסכום הפיצוי 500 ש"ח. החזרת המיטה וקבלת הכספים שלי בחזרה אינם אופציה מצידי. אני חושש שאת זכויותיי אצטרך לדרוש בבית משפט. האם סיכויי טובים?

אין כל משמעות לדברים

ש"מוגדרים" על ידי החברה מבלי שהצד השני - הלקוח - ידע ויסכים להם. את זכאי לדרוש את אכיפת ההסכם, משמע קבלת מזרן במידה שהזמנת. סיכוייך בבית משפט נראים טובים יחסית אולם אני סבורה כי עדיף שתנסה להגיע אתם להסכמה מבלי להגרר למשפט.

usafun

Member
זה כבר הולך לכיוון של אי הסכמה

דרשתי את מלא סכום התוספת על הארכת המזרן (כ - 3000 ש"ח) והסכמתי להתפשר על 2000. החברה מציעה 500 ש"ח "לפנים משורת הדין".... . חיפשתי ולא מצאתי בשום מקום איזכור לכך שיש תקנה שמאפשרת חריגה של 2% מהאורך שהוזמן - לא בהסכם, לא באתר החברה ולא באינטרנט.

למעלה