הזמנת חלקים מחו"ל

raanansh

New member
הזמנת חלקים מחו"ל

אני מתכנן להזמין עוד שבועיים שלושה כמה חלקים מארה"ב.מי שמעוניין להצטרף לרכישה מוזמן. פרטים על הזהזמנה : - ההזמנה מתבצעת באמצעות worldofpowersports.com, כל חלק מההזמנה יש לוודא שניתן למצוא אותו באמצעות מנוע החיפוש באתר. - מדובר בהזמנה בהיקף העולה על 50$ ובשל כך יחולו עליה מיסים ומכסים ע"פ חוק. - אין אחריות על החלקים למעט אם הגיעו פגומים במשלוח ובמקרה זה יוחלפו ע"י הספק. - אני לא עסק אלא אדם פרטי ,אין באפשרותי לתת קבלות או חשבוניות מס למעט קבלה על הרכישה מהספק בחו"ל. - אני נגד יוזמות מסחריות , על מנת למנוע ניצול של ההזמנה למטרות רווח אישיות אני לא אאפשר הזמנה של חלקים בכמות מסחרית. אני שומר לעצמי את הזכות כמובן לסרב לאדם להצטרף להזמנה במקרה שלא נראה לי. - ההזמנה מותנית בהעברת 30% מעלות החלקים לפני ביצוע ההזמנה . המטרה בכך היא למנוע מצב בו אני אזמין חלקים ולא יהיה מי שישלם עליהם. הזמנת חלקים תתבצע רק במועד בו כל המשתתפים ישלמו את המקדמות. - ההזמנה תצא לדרך ברגע שסכום הרכישה יגיע ל500$. - מכיוון שהמשלוח נעשה דרך שרות דואר USPS , ישנה מגבלה על נפח ומשקל החבילה . חלקים בגודל חריג או במשקל גבוה לא ניתן להזמין ולא מומלץ. - עלות המשלוח מתחלקת באופן הבא : 16$ ראשונים מתחלקים בין כולם , ועל כל חצי קילו משקל חלקים 2.5$ . - בגלל שישנם תשלומי מיסים בהזמנה כזאת , אני לא ממליץ למי שצריך חלקים בסכום של עד 50$ להצטרף אלא להזמין אותם לבד. כמובן שחשוב לזכור גם שבהזמנה כזו מכיוון שעלות המשלוח יוצאת יקרה (מינימום 16$ לחבילה של 0.5 ק"ג) ייתכן וזה בכלל לא יהיה כדאי. - בסה"כ נסיון העבר מראה שבהזמנה כזאת גם אחרי מיסים ומע"מ יש חיסכון של בין 20-50% במחיר בהשוואה לארץ . - זמן ההגעה של המשלוח הוא בין שבוע ל-3 שבועות , לעיתים ייתכן עיכוב נוסף עקב חלקים שהם בBACKORDER , במקרה זה יתכן עיכוב בכלל ההזמנה. בכל אופן , פרטים או שאלות ניתן להפנות אלי במסרים בלבד

raanansh

New member
למה מוזרה?

אחרי הכל ניסים הוא עדיין איש עסקים בתחום האופנועים , אמנם אני לא ממש מעודכן לגבי עיסוקיו בפועל אבל למיטב זכרוני הוא עדיין נוטה לכיוון של העסקים אשר מרויחים על קהל האופנוענים פה בארץ. אני בשנתיים האחרונות מזמין 90% מהדברים שאני צריך לאופנוע ובחצי שנה האחרונה התחלתי לארגן את ההזמנות המשותפות. הפער בין עלות ההזמנה עם המיסים והכל עדיין יוצא משמעותי בהשוואה למחיר שלוקחים פה בארץ. בסה"כ יש כמה חסרונות להזמנה גדולה , הבולט שבהם הוא זמן , עד עכשיו לארגן הזמנה לקח כחודש. לא כולם יכולים או מוכנים לחכות משך זמן כזה , מצד שני כל איסוף הכסף לוקח זמן. לרוב אני מזמין דברים וחלקים עבור טיפולים שאני מתכנן כמה חודשים מראש רק בשל כך. חסרון נוסף הוא שדי נמאס לי מזה , אני צריך להוציא בהזמנה כזאת אלפי שקלים ביום אחד מה שלא עושה טוב לחשבון בנק שלי , תמיד יש לי את החשש שמישהו יחליט שהוא לא רוצה לשלם בסוף וגם אז אני לא אקבל את מלוא הסכום חזרה מהספק ויהיה לי נזק כספי. (משלוח חזרה ו% מסויים שהולך לספק לRESTOCKING) גם כל אלו שחושבים שהם עושים לי טובה עם "תתקשר אלי ואולי אני אצטרף " "אני צריך חלק X, חפש לי אותו " . אני בסה"כ עושה פה עבודה פשוטה , מוציא הודעה כנ"ל , ועורך רשימה של מקט"ים , בסוף אוסף את הכסף ומשלם לספק. מעבר לכך כל הנושא של העברת הכסף ואיסוף החלקים ממני זה לא באחריותי. אין לי שיקטולי רווח למעט הרווח בכך שעל חלקים שאני צריך שעולים 100-200$ אני לא אשלם עוד 30$ משלוח אלא פחות.

עידו 750R

New member
מי אתה? ומה אתה? אני כאדם שקורא

בפורום לא מבין איך אני צריך לשלם לך 30 אחוז כסף ולחכות למשהו שאני לא יודע איך הולך? לא בא לתקוף אותך פשוט לא נראהלי הגיוני שמישהו ישלם כסף לאדם זר לא מוכרז כעסק, למה שאני אסכן את עצמי? וחוץ מזה עם כל זה למה לא להזמין לבד?

raanansh

New member
עידו , אתה צריך להבין דבר כזה

מה שאתה מעלה פה זה נושא שכבר עלה בעבר , יש פה בפורום מספר אנשים שכבר השתתפו בעבר בהזמנות האלו, הכי פשוט זה לשאול אותם אם אפשר לסמוך עלי בנושא הכספי. ה30% נועדו לא כדי שאני אעשה רווח אלא בסה"כ להבטיח את רצינות הכוונות , נניח שאני מזמין חלק שעולה 300$ לR750 , אני משלם את הכסף והחלק מגיע , בינתיים מסתבר שהאדם שהיה מעוניין בו רכש אותו בארץ או בעצמו והוא לא צרילך אותו, מה זה יוצר ? נכון , אני תקוע עם חלק בשווי 300$ שאין לי מה לעשות איתו. אם אני מחזיר חלקים זה עולה משלוח ועוד כמה % אחסון מחדש , ה30% פשוט נועדו לכסות עלויות אלו במקרה שמישהו יחליט לבטל את ההזמנה. כמו שאמרתי , משלוח מארה"ב לארץ אינו דבר זול וכאשר אני מזמין במרוכז העלות משלוח מתחלקת.

למעלה