הזמנתי אקספלורר

Sundancer

New member
הזמנתי אקספלורר

קודם כל תודה לכל המגיבים על הודעתי הקודמת. אחרי נסיעות מבחן בפולקסווגן טוארג וניסאן פאת'פיינדר החלטתי להזמין אקספלורר. לא שהטוארג לא טוב, להיפך, אבל עדיין קשה למצוא הצדקה למחיר שלו. קודם כל הצדדים החיוביים. אפילו המנוע הכי קטן שמוצע נותן תחושה טובה וזריזה באופן מפתיע. המנוע הקטן הזה לא שקול למנוע הבשרני של האקספלורר אבל בהחלט מפתיע לטובה. גם נוחות הנסיעה מצויינת, כמו במכונית מנהלים טובה. אבל מעבר לזה התמונה כבר לא ורודה. למרות שמדובר ברכב גדול מאד, מרחב הפנים פרט למימד הרוחב פשוט לא טוב. ממש אין את תחושת המרחב והישיבה הגבוהה שבגללה אנשים כל כך אוהבים SUV גדול אלא תחושה של צפיפות יחסית (עם דגש על יחסית). התנהגות הכביש יותר טובה מרוב הקטגוריה (ונהגתי ברוב הרכבים המקבילים) אבל עדיין רחוקה מאד מסדאן ממוצע. מי שמשווה אותו ל- X5 (ואיש המכירות עשה את זה הרבה) פשוט מקשקש. ואם כבר הזכרנו את איש המכירות, כששאלתי על יכולת שטח הוא הסתכל עלי במבט של "אתה רציני?" שאמר הכל. בשורה התחתונה למרות שמדובר בחבילה טובה בסך הכל ואפילו מצטיינת בכמה תחומים, לא השתכנעתי שיש הצדקה לפער המחיר מול האלטרנטיבות. הרכב האחרון עליו עשיתי נסיעת מבחן היה הפאת'פיינדר. מדובר ברכב לא מלוטש, אולי במכוון, אבל שמרגיש מוצק ברמות שאף רכב אחר שאני מכיר בקטגוריה לא מתקרב אליהן. הוא משרה המון בטחון גם בזכות התנהגות מהירה ומדוייקת. לא יצאתי למבחן שטח למרות שהציעו לי אבל אין לי ספק שיש לו יכולת שטח גבוהה מאד, הרבה מעבר לכוונות הצנועות יחסית שלי. אהבתי מאד גם את העיצוב הנקי, כמעט מינימליסטי. למרבה הצער הוא מאד נוקשה וחוסר העידון הופכים אותו לבן לוויה פחות נעים ביום יום. בלב כבד פסלתי אותו ואני עדיין לא בטוח שלא אצטער על זה. האקספלורר על אף עיצוב גמלוני-אמריקני שבא להקיא, הוא בן הלוויה הכי טוב בחיי יום יום. הוא יצלח בלי בעייה שבילים, אפילו קשים (מניסיון), הוא נוח מאד, מרווח מאד ובטוח. למרות מימדים גדולים ומשקל גבוהה הוא עדיין זריז. לכן למרות שהוא לא מצליח לסחוף או לרגש, עדיין מציע מבחינתי את החבילה הכללית הכי טובה ולכן הזמנתי אותו. סיפורים ותמונות כשיגיע.

YuvalSin

New member
מתלבט באופן דומה

נהניתי לקרוא את הגיגיך (ופחות את אלה של כמה ילדים שענו לך...) גם לי חשוב נושא הבטיחות. אני זוכר כמה כתבות עיתונות לא מחמיאות בקשר לבטיחות של האקספולרר ונטייתו להתהפך. האם הנושא תוקן? אני מבין שהאקספלורר אינו שומר יפה על מחירו כמשומש. האם שקלת רכישת רכב משומש? מה אומרים על האמינות של אקספלורר? אין לי מגבלה מוגדרת לגבי מחיר הרכב, אבל אני ממש לא מרגיש נוח לקנות רכב בסכום גבוה. בנוסף, חשוב לי לא לקנות רכב מנקר עיניים.

Sundancer

New member
תודה על התגובה

הדגם הנוכחי הרבה יותר יציב מקודמו. כמו כל רכב אם מרכז כובד גבוה הוא יותר מועד להתהפכויות ממכונית פרטית. אבל נושא ההתהפכות נמצא בד"כ בידיים שלך. אם לא תקח סיבובים במהירות מופרזת, לא תתהפך. על שיכור שיעבור רמזור באור אדום ויתנגש בך או מטורף שיעקוף בפנייה אין לך שום שליטה ולכן בטיחות פאסיבית הרבה יותר חשובה בעיניי. בכל אופן, בשני המבחנים האמריקניים ששניהם יותר קלים מהאירופאי, הדגם הנוכחי קיבל ציונים גבוהים מאד. הטרייל בלייזר, המתחרה העיקרי שלו בארץ קיבל ציונים לא טובים. אי אפשר לדעת על שמירת הערך של הקספלורר מכיוון שהתחילו ליבא אותו לארץ רק לפני כמה חודשים. אפשר לנחש ששמירת הערך תהיה פחות טובה מאשר ביפאניים אבל זה משהו שלקחתי בחשבון. ממילא מדובר ברכב יקר לאחזקה. אם אתה לא רוצה רכב מנקר עיניים אז תהיה לך בעיה עם האקספלורר. הוא כל כך גדול בנוף הישראלי שאי אפשר להתעלם ממנו. האמת היא שגם לי לא נוח עם הנוכחות הכוחנית שלו אבל לא היה לי סיכוי למצוא רכב שעונה על כל-כל הפרמטרים והעדפתי להתמקד בנוחות ובטיחות. אם התקציב שלך מאפשר, תשקול את הוולוו XC90 שנראה הרבה יותר צנוע ומציע בטיחות טובה מאד. אולי אפשר להשיג אפילו אחד משומש כי הוא נמכר כבר כמה שנים טובות. שים לב שאין לו יכולת שטח בכלל. דבר נוסף, בעוד כמה חודשים יתחילו להביא לארץ את ה-SUV של פז'ו-סיטרואן שזהים לחלוטין מבחינה מכאנית לאאוטלנדר החדש של מיצובישי. לפי דעתי הם יציעו בטיחות של 5 כוכבים עם נוחות גבוהה מאד ואמינות טובה הודות לשיתוף פעולה עם מיצובישי. אם יש לך אפשרות לחכות, אולי זה שווה. לי לא הייתה אפשרות לחכות. אישית לא שקלתי לקנות מכונית משומשת. אם הייתי יורד בתקציב הייתי קרוב לודאי קונה מכונית מנהלים כמו למשל סיטרואן C5 אבל אני רוצה לשמור על האופצייה של טיולים ופיקניקים בחיק הטבע בעיקר כשהילדים מגיעים לביקורים מארה"ב/קנדה. בהצלחה

אם ירידת ערך לא משנה לך

כ``כ צריכת הדלק של האקספלורר אז מה שנשאר הוא לברך אותך.. שתתחדש ותהנה ממנו.. לגבי רכב לא מנקר עינים.. הייתי אומר.. שמנסיון שלי כל רכב שטח מושך.. בהצלחה

Sundancer

New member
תודה

לא הייתי אומר שלא משנה לי אבל הייתי צריך להתפשר על משהו.

Dry Martini

New member
לגבי הבטיחות בטויוטה

עקבתי אחרי ההתכתבות שלך ורציתי להגיד לך שגם אני מכיר אישית מישהו שלא קנה טויוטה בשל רמת הבטיחות הנמוכה. אני חושב שהם מפסידים הרבה לקוחות בגלל עניין ה- 2 כריות אוויר המטופש והמרגיז הזה.

denver101

New member
כנס ותקרא את הכתבה

http://finance.walla.co.il/?w=//1047097 והכתבה מדבר על כל העולם

Sundancer

New member
אני אנסה להסביר לך עוד פעם אחת

וזהו לכתבה שהמכירות של טויוטה בארה"ב עולות בעוד אלה של פורד יורדות אין שום קשר עם העובדה שהיבואן המקומי של טויוטה מנסה לחסוך כמה גרושים בכך שלא מצייד את הלנד קרוזר באמצעי בטיחות שהפכו לסטנדרט אפילו במכוניות מיני. ומדובר ברכב שעולה סכומים שמשפחה ממוצעת לא מרוויחה בשנה, לא איזו מכונית בסיסית איפה שהחסכון זה העיקר. אם הייתי קונה מניות של טויוטה או פורד הייתי מתעניין במכירות של אותו קונצרן. אבל מכיוון שאני קונה מכונית, אני מסתכל על התמורה שאני מקבל במכונית הספציפית. אז אפילו אם הרבה רוכשי מכוניות שטח בארץ מוכנים לסכן את עצמם ואת משפחתם במכונית בלי אמצעי הגנה בגלל תאוות בצע של יבואן וזה רק מפני שטויוטה שומרת על הערך זה לא אומר שגם אני מוכן. מקווה שהפעם המסר נקלט כי אין לי עניין להסביר לך שוב.

denver101

New member
לא שרשרתי אליך בכלל../images/Emo4.gif ולמה אתה

כזה עצבני ??? שוב אני יסביר לך רמת בטיחות של כול רכב שקיים בעולם כולל אוטובוס
לא נימדד רק לפי כמות כריות האויר שיש בו !!! אני לא מיתכוון להתווכח איתך או משהו כזה הכתבה יועדה לבחור שאמר שאנשים לא קונים טיוטה במקרה נפלה לי הכתבה על הפורד ובאמת זה לא בכונה אליך בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה עם רכבך החדש ותתחדש ושוב אל תתרגז כאן בארץ האנשים רגועים

Sundancer

New member
דווקא כן שרשרת על תגובה שלי

תסתכל טוב. לא אמרתי שרק כריות אוויר נותנות בטיחות באוטו אבל כריות צד זאת כן תוספת חשובה ביותר ומרגיז אותי שהיבואן בארץ לא מביא אותן. כריות צד מוסיפות כוכב שלם במבחני ריסוק (מעלה מארבי לחמש למשל) כמעט בכל אוטו שנמדד גם עם וגם בלי. למה זה מרגיז? דווקא מפני שלנד קרוזר זה אוטו טוב שכמעט בטוח שהייתי קונה אותו אם היה מגיע עם כל המיגון הראוי. תודה על האיחולים.

denver101

New member
לא יפה להגיד שאנשים קונים טיוטה רק

בגלל שהיא שומרת על הערך שלה כי זה שקר אנשים קונים טיוטה בגלל שזה רק אחת מהפלוסים שלה

Sundancer

New member
לא לדעת אנשי המכירות שלה

כשבאתי לסוכנות להתעניין זה כמעט כל מה שהיה למוכר להגיד על הלנד קרוזר. זה ושאין בה תקלות כי זה טויוטה. אמרתי לעצמי שאם זה מה שיש להם להגיד על האוטו שלהם אז המצב באמת גרוע. ודרך אגב היו לי בעבר כמה וכמה מכוניות טויוטה/לקסוס כולל הלנד קרוזר האמריקני (שזאת מכונית שונה לחלוטין מהמקומי, רק אותו שם) והייתי די מרוצה מהן. וגם לבת שלי שלומדת עכשיו באוניברסיטה בקנדה קניתי טויוטה (RAV4). ככה שאין לי שום בעייה עם טויוטה ובטח לא קניתי אותן רק בגלל שמירת הערך.

סבבה.. תהנה. בהצלחה /tapuzforum/images/emo65.gif

אני לפני כל לחיצה באוטו שלי עושה חשבון אם היא הכרחית..

יונדאי גאלופר 99

מלפני שלושה שבועות, לפני כן עם מגנום.. היונדאי עושה לי עם העגלה הנגררת 1-6 ז``א שבלי העגלה היא תעשה 1-7 במגנום זה היה 1-8 ללא עגלה. ועם עגלה 1-7 כמובן ששניהם על סולר ואני מתדלק מוזל 4.39 אבל אני נוסע בערך 500 ק``מ בשבוע עם עבודה חלשה.. ע``ע תקופת החורף = שנת הדובים.. חחחח בכל אופן.. שיהיה הרבה הצלחה, תהנה, ותשמור עליו..

denver101

New member
"הילדים" שענו לו הם אנשי שטח מבינים

ובמקרה גם מתעסקים וחיים בענף הרכב....

guri667

New member
אקספלורר מאוד מפנק מניסיון שנתיים בארהב

אומנם בגרסת הספורט הקצרה.הרכב מאוד נח על הכביש. כסאות , סליחה כורסאות עם ניפוח אויר שמותאמות לגב מאפשרות לך להרגיש שאתה מרחף על הכביש. אנחנו גרנו בצפון מערב ארהב איזור הררי וכל וויקנד נסענו לטיולים והרכב אכל את הכביש התלול ללא מלח וגם בתקופות עם השלג ( לא שלג חד פעמי שאתם מכירים כאן ) הרכב החזיק מעולה את הכביש. מעבר לזה בשבילים ובשטחים הוא בלם היטב והיתרון של המנוע שאיפשר כח בכל מצב. בארץ הוא מאוד יקר שוב במושגים של שם ( ארה"ב ) אבל אחלה רכב. לא משתווה לטרייל בלייזר,בכלל שברולט זו המכונית ברמה הנמוכה ביותר מבחינת רכבים אמריקאיים.

Sundancer

New member
תודה

גם אני חוזר משהות ארוכה בארה"ב וקנדה (כ-20 שנה) וגם אני התנסיתי הרבה באקספלורר למרות שאף פעם לא היה לי אחד. אבל זה רכב טוב, מחכה בהתרגשות לקבל אותו. הגרסה הארוכה עוד יותר נוחה.

למעלה