הזמנה להציע הצעות

א.א.אפל

New member
הזמנה להציע הצעות

קודם כל, משל טוב על הפורום החדש. דבר שני, שנה טובה לכולם. דבר שלישי, השבוע, במקרה נוכחתי לדעת, בהנהלה שבמקרה הייתי בה, שאין יכולת טכנית, או בעגה "אין מצב" שנוער מרצ תהייה תנועה לא ציונית, לא משנה כמה רוב יהייה למהלך מבחינת הנוער. אמנם משנים דברים מפבנים, ככה פעם אמרו לי, אבל במקרה שבאמת אני יצליח לשנות את המצב הקיים, לא יהיה לנו ש"ש, או רשות להחזיק אותם, כמחנכים. כבר מזמן אני לא חושב שאני בנוער מרצ יותר משאני באנונימוס, גוש שלום, מכתב השמיניסטים וכו´. כבר מזמן שאני מעדיף שאחד מהגופים האלו יקבל תקשורת מנוער מרצ. לא הייתי, ואני לא חושב שאהיה בגוף עם כ"כ הרבה פוטנציאל מבחינת תקציב ומימוש עצמי. כמובן שהייתי רוצה להישאר בגוף הזה, לפעול בו במלוא המוטיבציה, ולא להרגיש שאני משקר לעצמי. האם יש לכם הצעות בשבילי? שי אבן מתאכזב מזה שעוזבים אנשים. אני זוכר את עצמי כבעל-תפקיד, כמה התאכזבתי שאנשים לא פועלים או פורשים מהנוער בגלל ניסוח עמדה זו או אחרת. אני יודע שחלק גדול מהנוער, הנהגתו, צוות-ההדרכה שלו והאנשים שכותבים בפורום לא מגדירים עצמם כציונים. איך הם משלימים עם העובדה שלא רק שהתנועה ציונית, אלא גם שהיא לא יכולה להפוך ללא-כזאת? לאחרונה החל הפרוייקט הדו-לאומי בתנועה, ומאז שאני זוכר את עצמי בתנועה אני זוכר גם את סניף טירה, שהוא סניף ערבי, ואת סניף חיפה, שהוא סניף דו-לאומי. האם הנוער הוא לא ציוני בפועל, ובאופן לא-חוקי משקר לרשויות כדי לקבל את הזכות להחזיק ש"ש בתנועה? או להפך- האם הנוער שואף להפוך את חבריו הלא ציוניים (מסביבתם הטבעית, כמו חבריו הערבים) או את חבריו הלא ציונים מתוך חשיבה ביקורתית ועיקרון הטלת הספק- לציונים???? האם למישהו יש הצעה יותר טובה בשבילי, מלפרוש מהנוער לטובת 1001 תנועות טובות פחות, אבל שאני מזדהה איתם? האם רק לי, מכל הלא-ציונים בתנועה, זה מפריע? "ציונות זה גזענות" אמר החמאסניק לכהאניסט.

*Che MaOrA*

New member
אוריה,

גם לי, כאנטי-ציוני, יש בעיה עם העניין שהזכרת. עם זאת, אני יכול למצוא גם מיליון בעיות שיש לי עם מצע מרצ, שאיתו אני אמור להזדהות. נוער מרצ בשבילי זה אמצעי להעברת מסרים שמשותפים לי ולעוד אנשים רבים בתנועה. יש הרבה כאלה, אך יש גם כאלה שלא. לשם כך - אני מנסה לקחת חלק בפעילויות עצמאיות או בפעילויות של ארגונים אחרים, שאינם מגדירים את עצמם ציונים - ואני מדבר על השמאל הקומוניסטי. אין לי מחוייבות לנאמנות לנוער מרצ או משהו כזה... הבינות?

i have a dream....

שאותו חמאסניק שאמר לכהניסט "הציונות היא גזענות" יעשה פיגוע התאבדות שרק שניכם תיפגעו בו.... וסתם ככה בשביל להבין... מה ההבדל בין החמאסניק לכהאניסט? חוץ מהעובדה שלרוב שניהם אנשים ממורמרים ששונאים יותר מידיי וימותו מהתפוצצות ווריד ראשי בראש או מפיצוץ אחר...?! מה עושה את החמאסניק ליותר צודק? שניהם דוגמאות לקיצוניות המגעילה ששוררת בשני העמים, חבל רק שאצלם זה לא קיצוניות אלא הרוב... ):

ולטעמי לא ענית לי על השאלה

חוצמזה, זה היה בציניות, ככה שזה לא עובר על שום חוק ובלי שומקשר, אני לא מאמין שאף אחד יצטער אם אותו חמאסניק שאתה אוהב כ"כ יעשה פיגוע ויפגע רק בך... ועכשיו, שוב.... תסביר לי... מה ההבדל בין אותו חמאסניק לכהאניסט חוץ מהעובדה שהחמאסניק עושה הרבה יותר כדי לפגוע באנשים חפים מפשע.........?

עופר ב.ה

New member
ההבדל

בסופו של דבר, שניהם פועלים מתוך קנאות דתית, אצל שניהם המטרה מקדשת את כל האמצעים. ההבדל הוא בנקודת המוצא. המחבל המתאבד פעמים רבות חי במציאות של עוני כבד (במחנות פליטים), כיבוש ואפלייה מתמדת. זה מה שיצר את השנאה. ייתכן שבמציאות אחרת, היה לו יותר ערך לחייו (ומי שבוחר לפוצף עצמו לעשרות חתיכות, בוודאי שאינו חש בערך רב לחייו) ולא היה בוחר בגישה של "תמות נפשי עם פלישתים". לכהניסט, לעומת זאת, אין את הרקע הזה. השנאה שלו נובעת ישירות מהאידאולוגיה והקנאות הדתית. אבל לא, אף אחד מהם אינו צודק. כי רצח חפים מפשע אינו יכול להיות דבר צודק (וברוב המקרים, גם רצח כאלה שאינם חפים מפשע אינו יכול להיות דבר צודק). עופר

עוNר

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

שאני יבין, אתם מצדיקים איש חמאס מול כהניסט? סלחו לי, אבל בנוסף להיותי יהודי (כן, אני גאה במה שאני, בניגוד אליכם!) אני חושב שכל אדם שיש לו דיעה קיצונית או מטורפת, ומשתמש בה לרעה, פסול. אבל כאן ההבדל בין יוסי שריד או פעיל של כהנא לבין טרוריסט מהחמאס. כי עם כל הזעזוע שלי מיוסי שריד אחרי שהוא פוגע פגיעה חמורה כזאת במערך ההסברתי של ישראל, או כל הזעזוע שלי מכהניסטים על הפגיעה שלהם בתדמית היהודית ועל ההתנהגות שלהם, שקיצוניות היא מה שמוביל אותם, אני עדיין לא מזועזע מהם כמו שאני מזועזע מטרוריסט, באשר הוא. טרוריסט, ולא משנה הרקע ממנו הוא בא, ההסתה שעושים לו, וכו´, הוא רוצח המונים, הוא נועד כדי לפגוע ולהרוג בלי סוף. טרוריסט הוא טרוריסט. ואם כל חוסר הסימפטיה ליוסי שריד או לפעילי ימין קיצוניים (פגיעתם בישראל די חמורה לדעתי) עדיין, הם אנשים עם דיעה (לגיטימית או לא, זה כבר לא עניין שלי) אבל הדבר האחרון שהם חושבים עליו זה לבצע טרור, האיבר הראשי שמוביל אותם בגוף הוא הפה, בניגוד לאנשי חמאס, שהאיבר שמוביל אצלם זה הנשק שיש להם ביד. מיום ליום אני קולט עד כמה השמאלנים הכבדים והלא שקולים בארץ פוגעים בנו. אני עדיין לא יתבטא נגדם כמו שאתם מתבטאים נגד אנשי ימין, (טוב... כנראה שאני חכם יותר) אבל עדיין לדעתי הפגיעה שלהם בישראל מצומצמת ביותר לעומת הפגיעה שלכם. אני אפילו ממליץ לחלק ממכם, שלא כ"כ מרוצה מארצו, שרוצה מקום שבו הוא יחיה ב"שלום" בכל מחיר, בלי קיצוניים, בלי יהודים,(הרי סוף סוף תוכלו להתרחק מהם!) בלי אנשי ימין, ועם כמות לא רעה של חברים ערבים, לעבור לאיזה מקום, ואני מדבר על אחלה מקום... שוויץ.

עופר ב.ה

New member
תקרא שוב

השוויתי בין מפגעים משני הכיוונים, לא תומך כהנא (במחשבתו) מול מחבל מתאבד. וגם כתבתי שאי אפשר להצדיק רצח בשום אופן. מה לא ברור מזה? ואנשים, תחדשו לי. לא עוד שוייץ ולא עוד נורבגיה ודנמרק. כי כשאתם כותבים בקלישאות, הטיעון שלכם נראה קצת פחות משכנע. עופר

א.א.אפל

New member
זה לא רק זה.

זה העניין העקרוני שלמרות שאי מנסים להציג את נוער מרצ כגוף שפתוח לכל החלטה שתעבור במזכירות החדשה.

Soul-Jew

New member
לדעתי אתם צריכים להתבייש

אין לי בעיה עם דעות שמאלניות, הן לגיטימיות, אני לא מסכים איתן אבל הן לגיטימיות אבל להיות יהודי וכשאני אומר יהודי אני מתכוון להיות שייך ללאום היהודי ולעם ולא מדבר על דת כי אני משער שאתם חושבים שאתם יותר מדי חכמים כדי להאמין במשהו גדול ממכם קיצר, להיות יהודי ולצאת נגד ציונות???!!! לפי דעתי אתם צריכים ללכת וללמוד קצת על ההיסטוריה שלכם, לא מדבר איתכם על ממש דברים לעומק כדי שתדעו ממש דברים אלא רק דברים בסיסיים ברמה של הבגרות הרגילה בתיכון אם לא הייתה ציונות ומדינת ישראל אתם הייתם במצב של הפלסטינאים ואפילו יותר גרוע. במקום כל כך להסתכל על הצד השני ולהגיד כמה הוא מסכן תסתכלו על הצד שלכם, הצד שמגן עליכם ולא הצד שמנסה לרצוח אותכם ותבינו שאנחנו מנסים להגן על עצמינו שבלי ציונות אני לא רוצה לדמיין מה היה המצב שלנו עכשיו אתם רוצים לאהוב פלסטינאים ומחבלים? סבבה תהנו אתם רוצים לא להיות ציונים אז תהנו גם אבל לצאת נ-ג-ד ציונות????? ההורים שלכם נכשלו בחינוך שלכם

אל תתנשא חבוב.......

אני משתייך ללאום היהודי, אמנם לא מבחירה אבל אני משתייך אליו. נכון, אני לא יהודי דתי, אבל זה לא מכיוון שאני חושב שאני "יותר מידי חכם" בכלל לא, אני מוצא ה-מ-ו-ן חוכמה ביהדות, וכשאני אומר יהדות אני לא מתכוון למסחור שעשו לדת, אני מדבר על הקבלה וכדו´. מרצ היא מפלגה ציונית, אני לא, מה לעשות אני לא מסכים עם כל מה שמרצ מאמינה בו, וכן היסטוריה זה אחד המקצועות האהובים עליי, ואני יודע בו קצת יותר מהיסטוריה תיכונית... אבל באמונה האידאולוגית שלי אני קוסמו-פוליט וככזה, אני הייתי מעדיף שבלאום שלי במקום יהודי יהיה רשום ישראלי. כקוסמו-פוליט הייתי שמח אם מדינת ישראל, הייתה מדינה א-לאומית. וכאוטופיה הייתי שמח אם לא היו מדינות וכל אחד היה אזרח העולם - אבל זה חזון אוטופי. ואם תרצה או לא תרצה ציונות מעצם הגדרתה היא אפליה גזעית - מוצדקת או לא מוצדקת זה כבר דיון אחר. אני מסתכל תמיד על שני הצדדים, ואני מרחם על שניהם, שני הצדדים סובלים בגלל טיפשות של שני מנהיגים אטומים בלי חשיבה לעתיד. "אתם רוצים לאהוב פלסטינאים ומחבלים?" זה בא אצלך אוטומטית ביחד??? ואחרי זה אתה מתפלא למה מאשימים אותנו בגזענות. אני מצטער להגיד לך, אבל ההורים שלי לא נכשלו בחינוך שלי, ההורים שלי מאוד לא מסכימים איתי בהרבה דברים, ובעיקר עם אבא שלי אני מנהל דיונים של שעות... אבל ההורים שלי ועל זה אני אוהב אותם, לא שטפו לי את המוח, לא מנעו ממני להיחשף לכל מכלול הדעות, וכשבחרתי להצטרף לנוער מרצ, עודדו אותי, אע"פ שהם לא תומכי מרצ, עכשיו אני שמאלני יותר ממרצ, דעותיי הן איכנשהו בין מרצ לחד"ש, ההורים שלי לא מסכימים איתי, אבל עדיין מכבדים את הדעות שלי. אז אל תתקוף, אתה מוזמן לפתוח דיון על למה אנחנו טועים לדעתך (רק להזכיר לך שב"משחק" הזה אין צודקים וטועים) אבל בין זה לבין להגיד שההורים שלנו נכשלו בחינוך שלנו - זאת התנשאות. אז תוריד את הגישה, תפנה אלינו כמו בן-אדם אנושי ולא בצורה התקפתית, ותאמין לי אתה רק תהנה פה.

למעלה