הזמנה לדיון

goldyboy

New member
הזמנה לדיון

שמתי הודעה בפורומים העוסקים בתקשורת לגבי הצורך בתקשורת אלטרנטיבית (תקשורת ועיתונאות, צרכנות ותקשורת VOTE, טלוויזיה), בעיקר כתגובה להודעה של גיא, מנהל פורום תקשורת ועתונאות. אחרי שקראתי את "שיבוש תרבות" הגעתי למסקנה שיש לדחוף את הנושא קדימה ואני חושב על רעיונות בנושא. אז אתם מוזמנים להתחיל דיון בעניין ואם למישהו יש עיונות לגבי איך דוחפים את נושא התקשורת האלטרנטיבית מוזמן להעלות את זה כאן בפורום. שבת שלום, גולדי

tookmy

New member
קידום תקשורת

יש כל מיני דרכים להגיע. יש את דרך אינדימדיה- עיתונים ותקשורת עצמאיים, שזו דרך טובה, אבל בעייתית, כי היא מגיעה למעגל מאד מצומצם של אנשים. אני באופן אישי משתדלת לפעול בדרך השניה- לנסות להגיד את מה שיש להגיד דרך האמצעים הרגילים. איך זה בא לידי ביטוי? עד לא מזמן כתבתי בעיתון מקומי טור אישי. נכון שמכיוון שרציתי להגיע לכולם מצאתי את עצמי מרככת את דבריי לא פעם, אבל מצד שני כתבתי לאנשים על נזקי הטלוויזיה, על היום ללא קניות ולמה הקניון זה דבר גרוע. חוץ מזה כתבתי לא פעם על איכות הסביבה ורשמתי את התרשמותי מארועים אלטרנטיביים שונים, כגון פסטיבל אקטיביזם וארועים אחרים שנטלתי בהם חלק. לפעמים הרגזתי אנשים, לפעמים קיבלתי תגובות מצויינות, קרה לי שקיבלתי פקסים זועמים וגם שחבר מועצה באזור התקשר אליי וביקש הפניה ומידע לגבי זיהום אוויר וזאת לאחר טור שכתבתי בנושא. קרה גם בשבוע של פיצוץ התאומים שהעורכת שלי התקשרה ומאד היססה אם לכתוב את דבריי, שהיו מספיק בוטים נגד ארצות הברית כדי לגרום לה לחשוב (ולא שהבעתי תמיכה בהרג וטרור, להפך) אם היא מסוגלת לפרסם את זה, ושיכנעתי אותה שתפרסם. גם הפתיחה של פורום קהילות סחר חליפין שהייתה יוזמה שלי הייתה במחשבה שכדאי להגיע לעוד אנשים, שלא כולם יגיעו לידע אם יהיה רק במחוזות נידחים. נדמה לי שהפורום הזה, אנטי גלובליזציה, גם הוא מסמן דרך דומה. בקיצור, מה שאני אומרת שלאט לאט אנחנו נתברג לתוך מערכות קיימות, אולי נשתנה מעט כדי להתאים אליהן אבל בעיקר נשפיע דרכן ונבטא את האמירה שלנו דרכן. נדמה לי גם שלאט לאט כל מיני דעות מצליחות להיכנס ולהישמע, הבעייתיות העיקרית בעייני היא הנושא של כלכלה. אני יכולה להציע כלכלה אלטרנטיבית עד מחרתיים, וזה נפלא, אבל אני לא כלכלנית. הייתי רוצה במדורי הכלכלה לראות לאט לאט איך נכנסות פרשנויות יותר חברתיות, יותר ביקורתיות, יותר אנחנו, פחות הם. וזה תחום שזה כמעט לא קורה בו. בתור התחלה הייתי מכניסה את דרור רשף בתור כתב כלכלי במעריב
אם זה רק היה תלוי בי.

goldyboy

New member
הוא צריך לבקש להצטרף ../images/Emo13.gif

איפה כתבת? מה כתבת? אפשר לקרוא? יש לך קישורים? קטעי עיתוונות שאת יכולה לשלוח לי? אני מתכוון להכנס (והתחלתי לפעול בנושא אך לא סיימתי) לעתון כמו "לאשה" עם טור שבועי על זכויות בעלי חיים. הם התעניינו אך אני צריך לשלוח להם פקס מפורט על מה אני הולך לדבר שם. על תרבות הצריכה לא יודע אם יתנו לי לכתוב למרות שאנסה לדחוף את זה כיוון שהעיתון הזה כל כולו תרבות הצריכה. אבל בימים הקרובים אני מתכוון להכנס לנושא הזה חזק ולהתחיל לפעול בעניין. תאחלו לי בהצלחה
.

tookmy

New member
אין קישורים, מלבד

מאמר אחד ששופץ ופורסם ב- bsh, השאר היה בעיתון מקומי עצמאי שלא נמצא ברשת, שהיה לי בו טור קבוע.

adipo

New member
באמת גולדיזל?

אין כמו העיתונים הזוועתיים האלה כדי לקדם מטרות כמו מוצרים שלא נוסו על בעלי חיים.הרבה מהנשים שקוראות את זה לוקחות חלק מהנאמר שם כאלוהים ולכן אם תצליח להגדיל את המודעות לנושא ולהפוך מוצרים שלא נוסו על בע"ח לאין- אזי עשית המווווון!! בהצלחה בהצלחה בהצלחה
ותביא לפורום לביקורת
יום טוב וחג שמייח עדי

רעיון

ההודעה שלך החזירה אותה לרעיון שעלה במוחי לאחר שאני קראתי את הספר. חשבתי על אירגון בסגנון adbusters ישראלי. ליצור תשתית אירגונית רצינית (עו"ד, פרסומאים שגילו את האור וכו´) ובעזרת פעולות ישירות לחדור לתודעה.

הי כולם

אני חוזר מה"גלות" בעולם האמיתי שמע עומר - יכול להיות שקוט´ג מהחנות נו לוגו עובד על הרעיון הזה - שדווקא מאוד נראה לי (רק תקפידו בבקשה לנסות להקטין את ההררכיה ככל האפשר ואת היכולת של אגו אחד להרוס הכל ) הוא בבוגרשוב 68 . בהצלחה

לא בטוח

יצא לי לדבר עם קוטג´ והוא קצת מחורפן, אני מדבר על קבוצה של אנשי מקצוע, שיקדמו קמפיינים בדיוק כמו adbusters, מה שאני לא מבין זה מאיפה היה להם כסף?

אל תזלזל

ממה שאני מכיר את הבן אדם , גם אם הוא מתלבש מוזר , ולא "איש מקצוע" הוא מאוד רציני, ועומד בהתחייבות שלו- וזה מה שבאמת חשוב. אישית כבר ראיתי לא מעט "אנשי מקצוע" שמקשקשים בקומוקום, ואנשים "לא מקצועיים" שהצליחו לא רע במה שעשו. לא שזה רע להיות איש מקצוע, אבל נא לא להפוך את זה לקדושה. בקיצור - אל תפסול אחרים כל כך מהר. ואגב - מה בדיוק הרע שלך? ומה אתה תוכל לתרום לגוף כזה? אדבסטרס מן הסתם כמו הרבה ארגונים חיים מתרומות של אנשים פרטיים (בטח חלק מזה של קאלה לאסן בעצמו) הכנסות ממכירת הירחון שלהם, קרנות (אולי), ובעיקר הרבה אנשים שעושים עבודה שיכלו לדרוש עליה הרבה כסף במעט מאוד כסף וברוב הפעמים בחינם. השאלה היא קודם כל מה אתה רוצה לעשות - לא מאיפה יבוא הכסף.

tookmy

New member
ועוד משהו

קוטג´ ועוד אנשים יצרו קשר עם פעולה ירוקה, והכוונה של העמותה היא ליצור סוללה של אנשים שיחשבו איך לקדם את הנושא הזה בדיוק בצורה מסודרת, אז קוטג´ לא לבד בעניין הזה. וגם שכחתי קודם להגיד אבל- גולדיבוי- כל הכבוד על הכניסה ללאישה ועל קידום הנושא החשוב הזה. בעצמי חשבתי לנסות לכתוב להם על אלטרנטיבות לתרבות הצריכה, אני חושבת שהיום כבר יש יותר פתיחות לזה, מהכיוון של המיתון.

goldyboy

New member
אם יש אנשים רציניים

אז כדאי לאסוף אותם ולעשות עוד מפגש. הייתי היום אצל קוטג´ וסיפרתי לו על הרעיונות שלי וקבענו שניפגש ונדבר. חוצמזה אני מנסה כבר די הרבה זמן להשיג את שרון קנטור, וזו משימה קשה. לפי דעתי אם נצליח להפגיש את החבר´ה מהפורום שמעוניינים ביחד עם אנשים כמו החב´רה מאינדימדיה, או שרון קנטור או רוני ערמון אפשר יהיה לעשות סיעור מוחות קציני ואולי להתחיל לפעול בנידון. מה אתם אומרים, נתחיל להזיז את זה? אתם אתי?

adipo

New member
אני אתך אני אתך!

המממ...אולי נפגש ב1\8 כי אז אני באזור ויהיה לי יותר קל להגיע? אני אוהבת אדבסטינג! יה יה יה!

גם אני איתך

אני לא בטוח שרוני ירצה להיות ביוזמה כזאת אבל נראה אני יכול לנסות ליצור קשר עם שרון קנטור - יש לי טלפון שלה איפשהו אבל לפי דעתי יש הרבה אנשים אחרים שיכולים לעזור חוצ ממנה תסתכלו על רשימות ה "רוצים לפעול" בבדידות - ויש רישמות מקבילות אצל קוט´ג מה שמגביל אותנו זה לא כמות האנשים כרגע אלא היכולת שלהם לפעול בצורה עצמאית שאינה מוכתבת מלמעלה (כי כל ארגון שנקים לא יהיה גדול מספיק בשביל זה ואם הוא כן יהיה אז הוא יסחף לפופוליזם כמו רוב הארגונים הגדולים).

tookmy

New member
דברו עם

פעולה ירוקה. אתמול הייתי שם (גם קרן) והם מאד בעניין.

goldyboy

New member
אתן לא זזות אחת בלי השניה, הא? ../images/Emo3.gif

בכלופן, מה הטלפון של פעולה ירוקה?

tookmy

New member
תתפלא אבל

זה היה אחרי לפחות שבוע וחצי שלא התראינו.... וחץ מזה- ישיבות של מחרוזת נוגעות לשתינו, לא? ולענייננו, אני שולחת לך מסר עם כל הפרטים.

תגדיר תקשורת אלטרנטיבית

מה אתה מגדיר כתקשורת אלטרנטיבית? לפני כחצי שנה התארגנה קבוצה במתנס בשינקין שהריצו תוכניות טלוזיה במסגרת הערוץ הקהילתי אולם כשאר פנינו לאנשים בקשר להתראיינות בנושא איכות סביבה גלובליזציה ומיחזור קיבלנו תשובות שליליות בטענה שאף אחד לא צופה בערוץ הקהילתי דבר שמנע לעלות את התוכניות בנושאים אלו שתוכננוובסופו של דבר גרם לפירוק הקבוצה כתוצאה מיאוש של המשתתפים בה (ואני ביניהם)

goldyboy

New member
אין שום ייאוש בעולם כלל! ../images/Emo13.gif

מה, לא ראית את החתימה האישית שלי?
טוף, עכשיו אני צריך ללכת אבל מבטיח שמחר אכתוב על תקשורת אלטרנטיבית. בינתיים את יכולה להכנס לפורום תקשורת ועיתונות ולקרוא את הודעתי שם.

למעלה