הזמנה לדיון

הזמנה לדיון

פרסמתי כעת בפורום השכן את הממצאים של מחקר שערכתי, שמטרתו לברר את היקף תופעת היציאה בשאלה מהציבור החרדי בעשורים האחרונים.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=292&MessageId=163134530

השורה התחתונה היא שכ-4 אחוז ממחזור הופכים לחילונים או מסורתיים ו-4 אחוז נוספים הופכים לדתיים.

להערכתי מדובר במחקר הכמותי הראשון והיחיד עד עתה שנעשה בנושא, ואני יותר מאשמח לקבל פידבקים עליו.

mister xy

New member
עבודה יפה והערה קטנה

השאלה היא מה זה חרדי?
בעיני חילוני רגיל (ואני מניח שגם בעיני עורכי הסקר) כל מי שנראה כחרדי נחשב חרדי וזה כולל גם קבוצות ליברליות יותר כמו בעלי תשובה, שס"ניקים, אמריקאים, מודרנים וכדומה, שמטבע הדברים אחוז היציאה שם גדול יותר ואותי אישית הם מטרידים הרבה פחות מהחרדים הקלאסיים.

השאלה היא אם כן מהו אחוז היציאה מתוך הקהילות החרדיות המתונות והקיצוניות?

הסקר מבוסס על הגדרה עצמית

וכיום זה אחד הפרמטרים הכי טובים שיש לנושא.

הערה קטנה. אני מעדיף לרכז את הדיון בנושא במקום אחד כדי למנוע כפילויות.

משפטאי

New member
עבודה יפה מאוד ושתי הערות

1. לגבי תמיהתך על השונות בקביעת גודל האוכלוסייה החרדית, יש מאמר של הלמ"ס ובו הם מביאים ארבע שיטות שונות למניית החרדים, כאן: http://www.cbs.gov.il/publications/tec25.pdf מפה נובעות השונות עליה דיברת.

2. באמת מעניין לדעת (דובר על זה בשרשור שם) האם 4% דתיים ו-4% חילוניים זה שתי קבוצות נפרדות, או שמדובר ב"תחנת ביניים", אבל אם כן, היינו צריכים לראות לאורך השנים התחזקות של קבוצת היוצאים לעומת קבוצת הדתיים וזה לא קורה. מה שאומר שיש יציבות בקבוצת הדתיים. כלומר, חרדים רבים שמעדיפים לצאת מהעולם החרדי ולהישאר דתיים. ברור מה מניע את הקבוצה הראשונה (יוצאים), פחות ברור מה מניע את הקבוצה השניה (דתיים).

יישר כח, חילך לאורייתא.

תשובות

1. שים לב שלא השתמשתי בפילוח שלהם לחרדים, אלא התבססתי בעצמי על אלו שענו שהיו חרדים בצעירותם, וזו שיטה אחידה לאורך השנים.

2. כיוון שמיצעתי על פני 5 שנים, די איבדתי את האפשרות לזהות מגמות. כדי לנתח את הנתונים בצורה יותר איכותית אני צריך גישה לנתונים בסיסיים יותר, וגם ידע מתקדם יותר בסטטיסטיקה.
אני מצוי כעת במגעים עם הלמ"ס במטרה שיבצעו את ההערכה הזו בצורה יותר מקצועית.

למעלה