הזמנה לביקורת

טום גיא

New member
הזמנה לביקורת

שלום לכולם!

לא מזמן קניתי מצלמת גו-פרו ומאז אני מתלהב ממנה כמו ילד עם צעצוע חדש (מה שבעצם נכון). בינתיים הספקתי להכין שני סרטונים - החברים כמובן מתלהבים ומפרגנים, אבל מכיוון שאלו הסרטונים הראשונים שאי פעם הכנתי ברור לי שיש עוד הרבה מקום לשיפור. אם מישהו מוכן לצפות ולתת לי קצת הערות אני מאוד אשמח.

תודה רבה!

IdoShkedi

New member
לא רע בכלל, במיוחד בשביל קליפים ראשונים

הצילום טוב, אבל חבל לי שכמעט כל קטעי האקשן הם מנקודת המבט שלך - לא רואים צוללן או גולש סקי מהצד, וזה קצת חסר לאווירה.

לגבי העריכה אני אמביוולנטי. אנחנו רגילים לצפות בסרטוני אקסטרים שערוכים בסגנון מהיר ומלווים במוזיקה קצבית עם נגיעה גרנדיוזית, כך שבמהלך הצפייה הצופה מתרשם ומתלהב מכמה שהכל מגניב.

אתה בחרת ללוות את הקליפים במוזיקה קלילה שיוצרת דינאמיקה בסרטים, אבל היא עליזה מאוד ונטולת כל פאתוס, ולכן מגחיכה הכל. אני רואה את מסלול הסקי התלול שועט תחת מגלשיך ובמקום להגיד "וואו!" אני מרגיש כמו בסרט קומדיה שחור-לבן שמתנגן בהילוך מהיר, ומצפה שתיכף תחליק על בננה.
http://www.youtube.com/watch?v=MAUFUv1k9Zw

אז איפה האמביוולנטיות? ובכן, ראינו כבר מליון סרטי אקסטרים מאאגניבים, הסגנון הקליל שלך דווקא מחדש ומוסיף גיוון. ולמרות זאת משהו שם לא ממש מתחבר לי.

בכל מקרה, שתי הערות כלליות על העריכה:
1. כדאי לקצוץ את השוטים כך שיתחילו ברגע המעניין ויסתיימו כשנגמר הרגע המעניין. זה היה חסר לי בעיקר בקטעי הצלילה, כי לעיתים קרובות הדגים עשו משהו ששווה לשים לב אליו, אבל השוט התחיל שלוש שניות קודם והסתיים חמש שניות אחרי שהדג כבר שחה אל מחוץ לגבולות העניין שלנו.
2. כדאי לעבוד על החיבור בין המוזיקה לקצב החיתוכים בעריכה, כך שהמעבר מצילום לצילום יתוזמן עם מקצב השיר.

בסך הכל עבודה מצויינת בשביל קליפים ראשונים, אתה שולט בסגנונות צילום שונים וטכניקות עריכה שונות, וזה נראה טוב. לכן אני מתמקד על הדברים שאפשר לשפר.

טום גיא

New member
תודה על התגובה המפורטת

אכן זו היתה הכוונה. לאחר צפיה בסרטונים שונים באינטרנט ניסיתי לעשות משהו קצת שונה. מכיוון שאני בעצמי גולש\צולל להנאתי בלי הרבה פאתוס, הרעיון שרציתי להעביר (בשני הסרטונים) הוא "יום כיף", מההתחלה ועד הסוף.

לגבי שתי ההערות שלך: דווקא השקעתי הרבה מחשבה בנסיון לחבר את המוסיקה לוידאו. זה גם הכתיב לי את הזמן שאני יכול לתת לכל קטע וידאו לפי המוסיקה. למשל, ניסיתי להתאים את הזינוקים של הדגים בסלע לחלקים המהירים של המוסיקה ולהשאיר את השחיה האיטית שלהם לחלקים היותר איטיים שממשיכים אותה. כנ"ל גם לגבי ההתכווצות של הצדפה\פיהוק של צלופח. איך לדעתך היית עורך את זה כך שזה יהיה מעניין יותר?

IdoShkedi

New member
הנה דוגמא:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tGL8xTVBM_w#t=120
רואים אצה ודגיגים קטנים מרחוק, זה לא ממש מרגש, לא קורה כלום כמה שניות, ובשנייה האחרונה הדגים עושים איזו תנועה מהירה ומייד אחר כך אתה עובר לשוט אחר. קטעים כאלה יוצרים תחושה כאילו זרקת את הקטעים על ציר הזמן בעריכה ונתת לכל קטע להתנגן עד שמגיע הרגע המעניין. בפועל צריך לעבוד הפוך: למצוא את הקטע המעניין בכל שוט ולהתחיל ממנו, כך שבכל פעם שעוברים לשוט אחר רואים משהו מעניין, וכשמסתיים המשהו המעניין עוברים הלאה.
בקטע שקישרתי אליו יש סוג של סנכרון בין התנועה המהירה של הדגים לביט מסויים בשיר, אבל זה גורם לכך שהקאט בין השוטים מחמיץ את הביט הזה. אני חושב שגם מהבחינה הזו היה עובד טוב יותר אם השוט היה *מתחיל* בביט הזה בשיר עם התנועה המהירה של הדגים, במקום שיסתיים שם.

IdoShkedi

New member
והבהרה קטנה: ההערה הזו מתייחסת רק לקליפים

יש בסרט הצלילה שלך גם אווירה של סרט טבע, וכמובן שבמקרה כזה לא צריך להיות כל כך קצבי ותמציתי. כמובן שבסרט טבע צריך גם קריינות שתעניין את הצופה בחצי דקה שרואים על המסך אצה.

טום גיא

New member
לקחתי לתשומת לבי

אני אישית נהנה מהאפקט שבו יש שינוי מהיר לאחר תנועה איטית, לדעתי זו הפתעה כיפית, והפך את הסרטון לפחות צפוי ובכך ליותר מעניין. אבל אני בהחלט רואה את הנקודה, שבעצם לאחר הקפיצה הצופה נשאר עם מתח לא פתור כי הוא לא יודע בעצם למה הקפיצה הזו גרמה ומה קרה אחר כך. אני אנסה לחשוב איך ליישם את זה, למרות שבפועל זה קצת קשה מתחת למים כי התנועות המהירות של הדגים מתרחשות בעיקר כשהם בורחים ואז אי אפשר לראות אותם בהמשך. דווקא בקטע שמגיע מיד לאחר מכן כן הצלחתי לעשות את זה, עם דגים שבורחים מתוך הסלע ועדיין ניתן לראות אותם זזים גם אחר כך.

שוב תודה רבה על התגובה והעצות, אני כבר התחלתי לחשוב איך יראה הסרטון הבא ואני אשתדל ליישם.

makiko

New member
מאד מהנה, בעיקר סרטון הסקי (מאיפה המוזיקה?

חבל שהיא קצרה - אני מחפש כאלו נעימות לקליפים משפחתים, אך הם נמשכים כ 15 דקות)

טום גיא

New member
בחרתי את המוסיקה לפי הנושא

המנגינה הראשונה נקראת l'amour est bleu - האהבה כחולה, מה שהתאים לסרטון בים.
המנגינה השניה נקראת rondo alla truca - מה שהתאים לשם של מסלול הסקי שנקרא sella ronda.

לשתי המנגינות יש כמה עיבודים ואחרי חיפוש באינטרנט בחרתי את זה שיתאים הכי טוב לסרטון שאני רוצה להכין.
כנראה שאם לא הייתי מוצא אף עיבוד מתאים הייתי מחפש מנגינה אחרת שמתקשרת לנושא.

אם אתה אוהב את הרעיון, מה שאתה יכול לעשות זה חיפוש על קטעים קלאסיים מוכרים. אם זה קטע פופולרי יהיו לך הרבה תוצאות בהרבה סגנונות: קלאסי, ג'ז, פופ, רוק כבד, טכנו, וכו', ואז תוכל לבחור את זה שהכי תאהב. בשביל סרטון ארוך כדאי לך לבחור יצירה שלמה (קונצ'רטו\סימפוניה\וכו') ולקוות שתמצא ביצוע מלא שלה בסגנון שאתה רוצה.

makiko

New member
אל תצפה שמישהו יקשר בין הנעימה לאזור הקליפ...

ולעיניין חיפוש הנעימה: אפשר דוגמא מה עלי לחפש בגוגל? סתם נעימה קלילה לקליפ משפחתי

טום גיא

New member
לא ציפיתי שכולם יבינו

במקרה הזה צריך גם להיות חובב סקי וגם חובב מוסיקה קלאסית בשביל להבין את ההקשר.
מה שכן, אני אוהב משחקי מילים ונהנה מעצם ההכנה, אז העיקר שזה משעשע לפחות אותי.

אני חיפשתי באתר mp3.li - אתה יכול לחפש לפי שמות של מלחינים והסגנון (למשל bach jazz נותן תוצאות מאוד נחמדות) או לפי שם יצירה פופולרית (למשל עבור ode to joy תקבל עיבודים מגניבים). דרך נוספת היא לפי שם המבצע אם אתה יודע מי מנגן עיבודים מהסוג שאתה אוהב. בשביל דברים קלילים אתה יכול לנסות waldo los rios או adya, ובשביל קיטשי ממש richard clayderman. אם אתה רוצה יוצרים שידועים בשביל מוסיקה לסרטים אתה יכול לנסות john williams, giorgio moroder, vangelis. אם אתה רוצה משהו מגניב ומהיר שדומה קצת למה ששמתי בסרטון של הסקי אתה יכול לנסות the shadows, שחשבתי עליהם כאופציה נוספת לאותו סרטון.

שים לב שכשאתה מעלה סרטונים שמשתמשים במוסיקה כזו אתה עלול להפר זכויות יוצרים - כשיוטיוב מזהה את זה הוא יכול לעשות כל מיני דברים לא צפויים: במקרה הטוב הוא מוסיף פרסומות לטובת בעל הזכויות ובמקרה הרע הוא הוא יכול להשתיק לך את הסרטון או לא לאפשר לו להתנגן בכלל במקומות מסוימים. שווה להעלות את המוסיקה לפני העריכה בשביל לראות מה זה יעשה. אתה יכול גם לחפש במנועי חיפוש למוסיקה ללא זכויות יוצרים או להשתמש באחד מהקטעים המוסיקליים שכל מי שיש לו גו-פרו משתמש בהם עד שהם כבר נהיו מאוסים (overwerk, awolnation) בשביל להבטיח שלא יהיו שום בעיות.

מצד אחרי שזרקתי לך מיליון שמות ככה מהראש מהאסוציאציות שלי בלבד, אולי בעצם הכי טוב שתבחר מוסיקה שאתה מכיר ואוהב.

טום גיא

New member
זה מהקלאב מד?

יש מצב שלוריין עדיין מדריך שם? (הוא הדריך אותי בקבוצת סנואובורד 3 בשנה שעברה).

ולעניין: אתה רואה שגם אני לא המומחה הכי גדול אז אני אשאיר את הבמה למבינים יותר ממני, אבל מה שכן, אני ממליץ על ייצוב תמונה.

elotan

Member
כן זה מקלאב מד

ואני היתי בקבוצה 2 אז אני לא יכול לענות לך על השאלה

joramf1

New member
הערה מהטריבונה היה לי קשה לצפות בזה והפסקתי

לאחר שניות בודדות לעומת הסרט המיוצב של גיא הסרט כאן קופצני בטירוף
גם המוזיקה הקצבית לא יכלה לכפר על כך
פשוט סרט כזה היה נפסל מבחינתי
ולנסות לצלם סרט יציב יותר
סורי
יורם

elotan

Member
אין מה להתנצל

אבל אני רוצה להבין בבקשה: מה שקוצני זה החלק הראשון של הסרטון, שכולו ב FAST FORWARD, ואולי מכאן נובעת הקופצניות, או החלק השני, של הסקי עצמו?
כי סנובורד בערפל כזה שלא רואים איפה הערפל נגמר ואיפה השלג מתחיל הוא פעילות אקסטרים קופצנית, אין הרבה מה לעשות בנידון

אני יכול לפעיל את פונקציית הייצוב של יוטיוב ולראות מה יקרה.

joramf1

New member
היי אלי לוטן אני מודע שיש סרט ניחוח יותר

ואקסטרים יותר

קשה להשיג תוצאה טובה אך
אני אתן לך דוגמא 1 או שתיים שתבין
ניקח לדוגמא שיט בסירת מירוץ מהירה בים גלי אני מדגיש בים גלי
אם המצלמה הייתה קבועה על הסיפון היינו מקבלים את הקפיצות שלה על הגלים למעלה למטה וחוזר חלילה
הבעיה מתחילה שהצלם מחזיק את המצלמה בית ואז על כל ניטור של הסירה יש ניטור כפול ולא תמיד סימטרי
פעם אחת של הסירה ופעם יציבותו של מחזיק המצלמה שבנתיים גם מזיז אותה לצדדים דבר שגורם לה גם לא להיות מאוזנת

אותו הדבר היה קורה אילו נסעת בג'יפ בדרך עפר קופצנית
שהמצלמה קבועה לרכב יש לנו נידנוד אחד כאשר היא ביד יש לנו נידנוד של הרכב וומש לא סימטרי הטילטול של מחזיק המצלמה מקווה שזה הובן
יורם

למעלה