הזמן

ohav2

New member
הזמן

זמן זאת בעיה כולם אומרים שאין להם זמן..... אני אומר שיש זמן בשפע! פשוט לא יודעים לנצל אותו.....בנדם שאין לו זמן לדברים שהוא באמת צריך ורוצה בעצם אין לו זמן בשביל עצמו זאת דעתי כל הזמן אני שומע אנשים וחברים "אין לי זמן להתכונן למבחן" "אין לי זמן לסיים ת'עבודה" ועוד ועוד...... אבל אני יודע טוב מאוד זמן יש בשפע יש זמן בלי הפסקה יש זמן להכל!!!!!!!! אבל יש מלאא שלא יודעים לחלק את זמנם כמו שצריך ובגלל זה אין זמן לכלום ככה גם אני חשבתי פעם אבל נפתחתי אל הזמן במקום לתרץ והלגיד אין לי זמן פשוט נפתחתי אל הזמן! למדתי לחלק את הזמן כמו שצריך וככה יש לי זמן בשפע לכל מה שאני רוצה!.........זאת דעתי בקשר לזמן אבא שלי שתמיד אומר שאין לו זמן לעשות כושר יש לו זמן בשפע יש לו זמן בכמות כל כך גדולה שהוא מעדיף לקבל את זה בתור אין לי זה בדיוק כמו חניה בקניון אתה מחפש חניה ומחפש ומחפש ועד שאתה מוצא אתה אומר תודה...! אבל אם יש לך המוןןןןןןן חניה בכל חור אתה לא תדע איפה לחנות כי תחשוב אי זה יותר קרוב ליעד שלי בעצם לא אני יחנה כאן וכל מיני כאלה אתם מבינים בדיוק כך זה הזמן!.....יש אותו בכל כך הרבה שאנשים מעדיפים להתעלם מזה ולהגיד שאין להם!....

kung fu

New member
אני מסכימה איתך לגמרי שיש זמן

בשפע! יש לכולנו המון זמן! פשוט כל אחד בוחר לעשות איתו דברים אחרים
לרוב, ניהול הזמן של אנשים לא מאפשרת להם ליהנות מהחיים והם חשים שאין להם זמן.

הזמן היחיד שקיים הוא ההווה

מעוניינים לפתוח דיון על הטבע של הזמן עצמו?

ohav2

New member
ההווה

הזמן היחידי שקיים הוא הווה זה נכון אבל אתה יכול להגדיר לי מזה הווה כל מאית השניה שעוברת נחשבת לעבר ואז בעצם אי אפשר להגדיר זמן כזה הווה.... נניח אתה אומר אני הולך.... כל מורה ללשון יגיד לך שהמשפט הזה הוא בהווה אבל איך יכול להיות אם אתה הולך ועברה שניה אז זה כבר נחשב לעבר אז לדעתי אי אפשר להגדיר זמן שנקרא הווה אתה מבין.... זו היא דעתי...

ההווא הוא המקום שאתה מגדיר כ"עכשיו"

המקום שאתה נוכח בו. אין טעם לנסות לחלק ולשבור אותו. נסה לתפוס אותו כרגע מתמזג, לא כבעל גבולות ברורים. הוא תלוי במודעות שלנו. אם צמצמת את ההווה שלך לשברירי שנייה, לא תוכל לעשות בו הרבה. ההווה הוא המקום היחיד שאפשר לפעול בו ולבצע שינויים. יש משפט, שאם אני לא טועה אמר אותו בודהה, שאומר- "אתה מה שהיית, ומה שתהיה זה מה שאתה עושה עכשיו". העבר הוא רצף זכרונות שאינם משתנים (למרות שניתן לשנות את ההטבעה הרגשית שלנו לגביו) והעתיד הוא אוסף פוטנציאלים לא ממושים (למרות שניתן לבחור איזה פוטנציאל למשוך לתוך ההווה). כמה מילים לגבי הטבע של הזמן. הוא אינו קבוע פיזיקלי (אינשטיין כבר הוכיח את זה בתורת היחסות כשאמר שהזמן משתנה ושהקבוע היחיד היא מהירות האור, למרות שגם זה לא מדוייק) הזמן תלוי לא רק במהירות, הוא תלוי גם (ואולי בעיקר) בתודעה שלנו. לא פעם אנו שמים לב לתופעה מוזרה- כשטוב לנו או כשאנו מרוכזים מאוד בתוך העניין, הזמן רץ מהר מאוד, וכשאנו משתעממים או רע לנו, הזמן זוחל. זו לא אשלייה, הזמן באמת הגיב לתודעה שלנו ושינה את מהירותו, והסיבה שהשעון לא מראה את זה, היא כי גם השניות הואצו. אנו תופסים את הזמן כלינארי (קווי) - כרצף של רגעים שמגיעים אחד אחרי השני, רגע אחד בכל פעם. למעשה, החושים שלנו מרמים אותנו. הזמן הוא לא קווי אלא מעגלי. כל הרגעים והאפשרויות מונחים ביחד בתוך אותו רגע, ורק המודעות שלנו עוסקת בבחירה סלקטיבית של רגעים אחד אחרי השני מתוך המכלול, כך שיש רגעים שהתודעה תופסת כהתרחשות ממשית ומגיבה אליהם (מה שהופך לחלק מהמציאות הסלקטיבית שלנו) ויש רגעים שנשארים מחוץ לטווח ההתנסות שלנו כי התודעה פסחה עליהם. התהליך הזה משותף לכולם (או לפחות לרוב) כי האשלייה ששומרת על דמות העולם שלנו כמו שהיא, היא משותפת. אפשר למעשה לומר שאין עבר ואין עתיד. כל הרגעים, גם שלא שאנו תופסים כעבר ועתיד, הם חלק מההווה. הם נמצאים כאן ועכשיו, והם משתנים ומתפתחים כל הזמן, גם אם כבר חווינו אותם בדרך מסויימת (מכאן בין היתר הסיפורים על מציאויות חלופיות ומקבילות). כל רגע נמצא ביחסי גומלין עם רגעים אחרים ומשפיע עליהם. מה שאתה עושה עכשיו יכול להשפיע לא רק על מה שיהיה אלא גם על מה שהיה, גם אם המודעות שלך (כרגע) עדיין לא יכולה לראות את זה. כל זה הוא גם מקור התופעה הקרויה "דז'ה וו", הווה שכבר מוכר לך. אפשר להגיד שהזרימה האמיתית של הזמן היא לא מנקודה אחת לנקודה אחרת, אלא ממרכז מסויים, החוצה במעגלים מתפשטים. מכאן השם "זמן מעגלי". גם המונח "רגע" הוא לא מדוייק, אלא שבירה מסויימת שעשיתי כדי להקל על ההבנה, שבירה שלא קיימת במציאות. למעשה, לא מדובר ברגע אלא בפוטנציאל.

ohav2

New member
השתכנעתי

תשובתך נראה לי מאוד הגיונית! כי בעצם אנו חייב את העכשיו כל סנדם יכול להגדיר זאת לעצמו כל אחד יכול להגדי את העכשיו שלו לעצמו.....

ohav2

New member
השליטה במימד הזמן

מה בעצם היא אומרת????? לשלוט ביום ובלילה?????

למעלה