הזמן קצר!

הזמן קצר!

מתוך קונטרס ברסלב: "הזמן קצר": בני ובנותי היקרים! עליכם לזכור שחיי האדם כל כך קצרים, ולכן אשרי מי שזוכה לשמור על ה "זמן הקצר" שיש לו בזה העולם, ומקיים את מצוות ה' יתברך; כי באמת הקדוש ברוך הוא ציונו לקיים מאתיים ארבעים ושמונה מצוות עשה, ושלוש מאות ששים וחמש מצוות לא תעשה. כשאדם זוכה ומקיים את העשין או נזהר מלא תעשה, אומרים חכמינו הקדושים: כל העושה מצווה אחת בעולם הזה, מקדמתו והולכת לפניו בעולם הבא; לזאת, בני ובנותי היקרים! ראו לשמור על ה"זמן הקצר" שיש לנו בזה העולם, ותנצלוהו לעשות בו צדקה וחסד, לעזור זה לזה, אשר אצלו יתברך חשוב עד מאוד הצדקה והחסד שיהודי עושה עם הזולת, וכך אמר הקדוש ברוך הוא: חביב עלי חסד שאתם גומלים זה לזה, יותר מאלף עולות שזבח שלמה לפני; אצל ה' יתברך חשוב מאוד כשיהודים מסייעים זה לזה, וחיים באהבה הדדית, האחד עוזר לשני, והשני עוזר לראשון, וחוזר חלילה, בזה גורמים נחת רוח לפניו יתברך. על כן ראו לנצל את הזמן, והרבו בו בגמילות חסדים.

נצלש

הנה אתר חמוד באנגלית שאתם יכולה להפוך דמות למפורסמת, להרוויח כסף, לשפץ דמויות להלביש ועוד... http://friends.stardoll.com/r/c0209d8883651029879f שווה הרשמה- אולי תהיו הבריטני ספירס הבאים :]]

../images/Emo6.gif /../images/Emo4.gif טוב, אתם חייבים להודות

שזו באמת תרבות עברית! רק באינטרנט שלנו אפשר למצוא שתי הודעות כאלו משורשרות זו לזו... קונטרסים מיבנאל ובריטני ספירס... באמת, אין לי מילים.

ihtiyar

New member
../images/Emo9.gif + ../images/Emo9.gif

איזה כיף! "בני ובנותי היקרים" - לפתע פתאום זכיתי גם באבא וגם באחיות
לא סתם אבא, אלא אחד שלא מפסיק לנוח ולגמגם ולהתאמן (ואני, הורי מתו מזמן, ומעולם לא סיפרו לי שיש לי אחות, שלא לדבר על יותר מאחת)
היתה לי בעיה עם החידה שבסוף: האחד עוזר לשני, והשני עוזר לראשון, וחוזר חלילה. לא הבנתי את השאלה: מתי הם יפגשו אם אחד יצא לעזור מאילת והשני ממטולה? או מה היתה המהירות הממוצעת?

../images/Emo13.gif

קודם כל "כל עם ישראל אחים" וכולנו גוף אחד כאיש אחד, ככה שזכית להרבה אחים ואחיות... לגבי הדבר השני- אמר שלמה החכם מכל אדם בספר קהלת "שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו", תעזור לזה, תחייך לזה, תעשה עוד מעשה טוב ובסוף איכשהו זה יחזור אליך. וכמה שאדם מרבה יותר בעשיית חסד זה יותר טוב. כל מי שעושה חסד וגם הקטן ביותר שכרו משמים ישולם. עצם זה שבן אדם מחייך תמיד לכל אדם, תמיד במאור פנים לכל אחד, מקבל כל אדם בשימחה- זה כבר חסד עצום! חיוך אחד שווה אלף מילים. ואם כבר מדברים של רבי נחמן מברסלב אז הוא פעם אמר: "חייך תמיד. תהיה בידך מתנת חיים להעניקה לאחרים. לעתים, נמצאים אנשים במצוקה קשה, אך אין להם בפני מי להשיח את צרותיהם. אם תופיע כשחיוך נסוך על פניך, תעודד אותם, ותזרים בהם חיים חדשים." (הרבי נחמן) "אם לא מחייכים אליך, היה נדיב ותן אתה חיוך. אין אדם הזקוק לחיוך יותר מהאדם שאינו מסוגל לחייך לאחר." (הדלאי למה)

צימעס

New member
לא יכלות לומר קודם?

'תלוידעת שכשמרפרפים מדלגים על מילים קצרות כמו "שם"?

למעלה