צפי עוד הצפת זיכרון ועיסוק בזה וכעס
זה לא באמת שההרגשה שאת כותבת לא תחזור, ואולי אפילו מתוך תחושת כעס ורצון שזה יהיה נקמה באנשים האלה שדחו אותך. זה יחזור, צפי שזה יחזור ואל תרגישי כישלון מזה שזה יחזור שוב.
את מדברת על היקשרותך הרגשית לאנשים מסוימים שהיה לך איתם קונפליקט שבו נעלבת כי הרגשת שהם דוחים אותך במקרה הטוב, או חמור מכך עושים כנגדך חרם.
המצב הזה זהה גם לאהבה נכזבת.
גם אני חווה בדיוק את אותם דברים, גם לי היה נדמה שאני שוכח אותם, ממש ברגעים של השעה האחרונה אני מסתכל בפייסבוק שלהם וממש הרגשתי את מה שאת כותבת שאני לא רוצם אותם. אבל, אגיד לך משהו, הקטע הזה שאנחנו מרגישים שאנחנו שמחה מזה שאנחנו שוכחים את ההיקשרות שלנו אליהם זה כבר סימן לא טוב כי אנחנו מצפים מעצמנו להגיב ברגש של שמחה כאשר מה שמסתתר באמת מאחורי הרצון הזה הוא כעס מהדחייה, כך שאנחנו לא באמת מחלימים. סימן לכך שאנחנו לא החלמנו יבוא כאשר יבואו הרגעים שפתאום תיזכרי בהם ותסתקרני לפי התמונות שלהם עד כמה אחרים אוהבים אותם. כשהרגעים האלה יבואו אל תרגישי כישלון ממחשבה על הצלחה, שלא צלחה, שהתגברת על המחשבה עליהם. פשוט תביני שאת כן ידעת שתחשבי עליהם שוב, ושהתהליך להתגבר עליהם הוא תהליך ארוך שאת נותנת לו את הסבלנות שלך ואת הצ'אנס להיות הכי טבעי שאפשר ברגיעה.
הרצון למצוא מישהו אחר גם הוא נובע מתוך הכעס. חשוב לזהות את כל סימני הכעס.
גם אני במצב שלך בדיוק ואני יודע בדיוק על מה את מדברת, גם הכרתי מישהי שהלכה עם זה מאוד רחוק כשהחזירה לאבא שלו כהוגן.
הדבר הזה שאת מרגישה באינטואיציה הוא הרצון שכתבת לדחוף את עצמך להיות במצב שאת מאמינה שטוב לך בו. את מרגישה את הכיוון הנכון והוא הטיפוח העצמי שאת צריכה להגדיל אותו אצלך. עשי כל מה שאת מרגישה שהוא לטובת עצמך, אם כתבת לימודים (או שזה מישהי אחרת בפייסבוק כתבה לי שכחתי), אולי לימודים אפילו הסרת שיער (עשיתי היום טיפול הסרת שיער) אלה דברים שבריאים לנו. זה נכון שהאנשים האלה שאנחנו טובים אליהם ומקדישים את המחשבות שלנו עליהם מתסכלים אותנו מהרוע שלהם כי הם לא מקדישים זמן עלינו. אבל, בואי ננסה לעשות דברים לעצמנו ונמצא את הציטוטים בפייסבוק שאומרים שמי שלא אוהב אותנו לא ראוי לנו וצריך לשלם "דמי שכירות" גבוהים על המקום החשוב שאנחנו מקדישים לו במוח שלנו, והעלאת דמי השכירות צריכה להיות לצפות ממנו לחשוב גם עלינו ולכבד אותנו, ואם הוא לא עושה זאת אז להרגיש שהוא לא ראוי לנו ולהסתכל עליו כפחות ערך .
אני מאוד מחפש, דרך מרצים ודרך כל העולם, את הספרות הפסיכולוגית והפילוסופית בנושאים האלה, במקרה היום קיבלתי ממרצה באיזור שלך מאמר והכי קרוב לזה הוא נושאי ידידות, היעלבויות בקשרים, זו עבודת דוקטורת של מי שהיה אצלה סטודנט וקיבל דוקטורט על זה. הנושא אומרים על אנשים שמתקשים במערכות יחסים אבל יש בו את מידע מעניין שאומר שאנחנו אנשים רגישים טובים ולכן אנחנו פגיעים מאוד שדוחים אותנו. זה מכיל בערך 160 עמודים שקשה לי לקרוא. תאמיני לי, שהרבה אנשים חווים את החוויה הזאת שתיארת ואת הסבל ואת כל התהליך הזה. הנה אני, ועוד הרבה מאוד אנשים נפגעים ממערכות יחסים, חלק לוקחים את זה קל וחלק לוקחים את זה מאוד קשה. הכל בהתאם לרגישות להיעלבויות מידידים ומאנשים וממערכות יחסים גם משפחתיות וגם זוגיות.
יש לנו את הכוח להתגבר, אנחנו עוברים ביחד תהליכים דומים. תהי חזקה !
יש סטטוס מאוד יפה שאני אוהב לפרסם בפייסבוק שמתאים לתודה והסטטוס אומר "תודה לאנשים הרעים בחיי שמראים לי איזה סוג אנשים אני לא רוצה להיות". אנחנו לא רוצים להיות כמו האנשים הרעים ההם שזילזלו בנו.