הזמן עושה את שלו...?

Vendor1

New member
הזמן עושה את שלו...?

שלום לכולם,

לא יצא לי לכתוב פה אף פעם ולעיתים די רחוקות יוצא לי לקרוא ולהנות.
יש לי סיפור שדי מטריד אותי ומאוד חשוב לי לשמוע חוות דעת אמתיות ולסדר כמה עניינים בראש.

אז ככה,

אני בן 25, הייתה לי חברה ב4 שנים האחרונות. חברה אמיתית ראשונה, אהבה אמיתית וקשר נדיר עם הרבה עליות וירידות. איפשהו בשנה השלישית עלו בי שאלות שלא עלו בי אף פעם לגבי סיום הקשר. חשבתי על זה המון, התרחקנו, דיברנו על זה ולקח לי המון זמן לקבל את ההחלטה, גם אחרי שעשיתי את זה לקח לי חודשים לעשות את זה.

ללא ספק אחת ההחלטות הקשות שעשיתי, זה שינוי של 180 בחיים ולא רציתי לעשות את זה בלי להיות בטוח. אז הייתי. הייתי 100% ביטחון ועשיתי את זה.

זה היה קשה בעיקר לה כי לי היה הרבה זמן לעכל את זה. וזה נגמר. בהתחלה היה מעולה. כמה מעולה שאפשר להיות ביחס לעובדה שזה השינוי הכי גדול שהיה לי אבל לא הפריע לי יותר מדי. חשבתי קדימה על קשר זוגי חדש ועל העתיד והכל היה בסדר. החלטתי לא לדבר איתה ולנתק קשר מוחלט במחשבה שזה יתרום גם לקושי שקיים בכל מקרה.

הפעם היחידה שדיברתי איתה הייתה ביום הולדת שלי. פה יש קצת שינוי כי לאחר כמה חודשים הייתה נשמעת אחרת לגמרי מאיך שהייתה איתי. שמחה נורא שאי אפשר לתאר, מספרת שממש טוב לה בחיים ויש מלא חידושים.

מצד אחד שמחתי בשבילה אבל מצד שני חשבתי איך זה שהיא בלעדיי ויותר טוב לה והאם היה לה כל כך רע איתי למרות כל האהבה? הרגשתי לא טוב עם עצמי. הבעיה איתי שאני נורא מחפש וצריך לדעת מידע כי ידעתי הכל תמיד עליה. ואני נכנס הרבה לפייסבוק, שמעתי שהיא יוצאת עם מישהו ממש מהר אחרי הקשר שלנו והכל עשה לי לא טוב.

מצד אחד טוב לה וזה מעולה אבל מצד שני איך כל הטוב קורה בלעדיי? למה למרות שאני לא רוצה ולא חושב על לחזור כי אני לא רוצה את זה, למה זה עושה לי את זה? למה חשוב לי לדעת כל הזמן מה קורה איתה בפייסבוק ובחיים? ברמה יומיומית? למה זה לא מנתק אותי? חצי שנה עברה מאז.

האם זה יעבור לי רק כשאני אמצא קשר חדש דומה? האם זה יעבור לאחר זמן כלשהו? האם זה נורמלי להרגיש את הרגשות האלה, לא כל כך טוב עם זה שהיא יוצאת ולא חושבת עליי בכלל? האם למחוק אותה מהחיים ומהפייסבוק בכלל? העניין המוזר שבהתחלה לא הרגשתי את זה אבל התחושה שלה יותר קל וההתגברות המהירה מאוד שלה לצאת לקשר חדש והאינטסיביות דווקא עכשיו שיש לי.

איך זה עובר ומתי? מה לעשות?

תודה רבה

Ricca

New member
אומרים שלוקח חצי מזמן הקשר כדי להתגבר עליו.

לא יודעת כמה זה נכון. מה שבטוח זה השהזמן עושה את שלו.

בינתיים אין ספק שאתה עושה אידיאליזציה. "קשר נדיר" זה מה שיש לכל הזוגות.
אתה גם סובל מסיפטום האקס הדביל, לא בכוונה להעליב.
כשזוגות נפרדים, הבחורה שלושה חודשים בוכה בוכה בוכה. הגבר יוצא לשתות עם חברים.
אחרי שלושה חודשים הבחורה חוזרת לחיים, יוצאת ומבלה, ואז הגבר נזכר שהוא מתגעגע.

רוצה להקל על עצמך? תמחק אותה מהפייסבוק ותתחיל לצאת לדייטים.

chenby

New member
נורא פשוט

בדרך כלל (לא תמיד אבל בהרבה מקרים) זה שנזרק - כלומר שפתאום התהפכו עליו החיים, מסתדר לא רע בכלל לפעמים יותר טוב מהצד הזורק.
אולי מתוך ההבנה שלא היתה לה בחירה בנושא אלא זה פשוט קרה לה, היא ידעה להוציא את עצמה מזה הרבה יותר מהר.
וכן, גברים לרוב מיד אחרי פרידה מרגישים הקלה, חופש, יוצאים מלא, חבר'ה סטוצים בלה בלה בלה.. ואחרי כמה חודשים פתאום קולטים שהם לא באמת התאבלו. מה אתה צריך לעשות? לנתק אתה קשר. אתם לא בתחרות. ואם חשבת שאתם בתחרות אז אתה מפסיד ולא בגלל שהיא השיגה קשר חדש לפניך, אלא כי אתה היית קצת יהיר כלפיה, חשבת שהיא לא תסתדר בלעדיך ופתאום המציאות מראה שכל בן אדם יודע למצוא אצלו את השמחה כי זה לא באמת תלוי באדם אחר - זה תלוי רק בי. בגלל זה זה ק/שה לך. האגו נורא שמח בזה שיש מישהי שעצובה עליי בזמן שאני מבסוט. מה פתאום היא שמחה? זה הורס לאגו את כל התכניות. היופי הוא, שאם תחליט, האגו לא ינהל אותך ואז לא רק שאתה תחזור להיות שמח מעצמך, אתה באמת תהיה שמח בשבילה שכל הכבוד לה שהיא ידעה לצאת ממצב שבטח היה לה קשה.
שבת שלום.

shirael

New member
מקסימה

Vendor1

New member
תודה רבה על התגובה

תודה רבה על התגובה הזאת ועל יתר התגובות
אני קורא אותם בעיון רב ואני מניח שהבנתי כמה דברים על אף הקושי שבדבר

מריוס זכריה

Member
מנהל
בהמשך לקודמותיי, עוד זווית

קודם כל לשאלה שלך: איך כל כך טוב לה? האם זה אומר שאיתך לא היה כל כך טוב?

התשובה היא כן. איתך אכן לא היה כל כך טוב. כלומר, בהצחלה כנראה היה מצוין. אבל אחרי שנתיים מתוך הארבע, אנחנו יודעים שהקשר השתנה. אנחנו יודעים שכבר היה לך ]חות טוב. ומכאן נובע אוטומטית שגם לה היה פחות טוב, כי היא הייתה עם אהוב לכאורה שפחות אוהב אותה - גם אם הוא עדיין לא לגמרי מודע לזה.

ובשנה הרביעית בכלל, למרות שהיא לא הבינה ולא הייתה מודעת, תכל'ס היא הייתה עם אדם שלא רוצה להיות איתה. זה לא יכול להיות טוב! עכשיו היא עם מישהו שרוצה אותה במאה אחוז, כמו שאתה היית איתה בשנה הראשונה. תסכים אתי שזה הרבה הרבה יותר טוב!

---

ולגבי מה שקורה לך: אני מסכים עם חן שיש פה עניין של אגו. אבל אתן לך עוד זווית.

יצא לי לכתוב כאן לפני כמה ימים על העניין הזה שבכל אחד מאתנו יש כמה חלקים. גם בך היה חלק שרצה להיפרד ממנה, שהרגיש שהקשר כבר לא נכון וכולי. אז אם כך, למה א נפרדת ממנה באותו רגע שהבנת את זה? כי היה בך גם חלק שכן אהב אותה ורצה אותה.

ואז בעצם מתחיל משא ומתן בין שי החלקים. זה אומר לך "תיפרד ממנה כבר, היום", וההוא אומר לך "מה פתאום, אתה עושה טעות נוראית". במצב הזה, מה שלא היית עושה, חלק אחד בך היה מתוסכל.

יום אחד החלטת לחתוך את העניין. הקשבת לחלק שאומר לחתוך. אבל החלק השני נותר בך, ולא שינה את דעתו. והחלק הזה עכשיו כועס, מקנא, אפילו מתחרט. החלק הזה לא עזב אותה - הוא בעצם מרגיש ממש כאילו הוא ננטש! כאילו היא עזבה אותו, ולא הוא אותה. כי הוא לא רצה בכלל לעזוב אותה.

אז עכשיו השאלה היא איך החלק הזה שמבחינה רגשית ננטש, ולא נטש, מתגבר. והתשובה היא שהוא מתגבר על זה כמו שכל אדם שנטשו אותו מתגבר: לאט לאט, עם הזמן.

יכולתי להגיד לך גם כן לנתק את הפייסבוק שלה\ אבל אני יודע שזה לא יעבוד. אתה תמשיך להביט שם עד שלאט לאט הזמן אכן יעשה את שלו. אין מנוס. פרידות מקשר משמעותי הן תמיד קשות, וממש לא משנה איזה צד יזם לכאורה.

I C E M A N 7

New member
החתכת וגם ניתקת?

מה שקרה זה שהתנהגת באכזריות.
ניתוק הקשר הוא צעד שהנוטש אמור לפרגן לננטש. זה המינימום ריספקט שהנוטש יכול להעניק לננטש אחרי הפגיעה הקשה בו. אתה לא הענקת לה אפילו את זה, ובכך רמסת אותה.
ולמה זה גורם?
הצד הננטש יביע מקסימום "התגברות על הקשר" ביצירת הקשר הבאה.

עכשיו, אני לא אומר שהיא לא התגברה על הקשר. ייתכן מאוד שזה קרה והיא אכן מאושרת.
מה שאני אומר זה שהיא השתדלה מאוד להראות לך שטוב לה ושהיא דהרה לה הלאה.
4 שנים היא הייתה איתך, היא יודעת מה "עושה לך טוב"...
זו הדרך שלה להחזיר לעצמה חלק מהכבוד העצמי שהשמדת ללא רחמים.
ואתה נפלת בפח כמו גדול :)

אז כן, זה טבעי להרגיש איך שאתה מרגיש.
וכן, היית מקבל זאת אחרת לגמרי, אם היית מבסוט מהחיים שלך שאחרי.
במקרה שלך, זה אומר חברה חדשה.
תתנתק מהפייסבוק הדבילי הזה וצא למצוא אותה.

לא הבנתי, לא טוב לך כי טוב לה בלעדייך?

אתה מבחינתך ממשיך הלאה ומצדה אתה מצפה שהיא תתקע במחשבות עליך, קצת לא פייר הדרישה הזו הייתי אומרת.
הרי אמרת לה שלום, המינימום שהיא יכולה לעשות זה לנסות להסתגל לאנשים אחרים.
מעריכים מישהו רק כשהוא כבר לא נמצא, מסתבר.
די זלזלת בה ובקשר ביניכם וזה מה שקרה.
לא יודעת לומר אם אתה אוהב אותה כמו שאתה מרגיש בעלות עליה.

למעלה