הזמן כמשל לחיים...

• פותח הנושא צו
  • פורסם בתאריך

צו

New member
הזמן כמשל לחיים...

רציתי לכתוב על זה משהו ואז חשבתי... הרי כל חיינו זה הזמן ולא שום דבר אחר. מחכה לתגובות.

לצו- על הזמן

אכן החיים בכללותם נצמדים למהלכו של הזמן שפעם נראה לנו מהיר ופעם איטי כל זה הוא חלק מן הנצח שבתוכו אנו בסך הכל אולי גרגר קטן ואולי יותר מזה. הענין הוא בעיני מה שאנו בוחרים לעשות בזמננו. שלך חנה גונן

galitay

New member
מהו "זמן"

אני מגדיר זמן כשינוי. אם שום חלקיק ושום דבר לא היה זז בעולם הרי לא היינו מזדקנים, לא זזים לא נושמים, לא זקוקים לאנרגיה ->הזמן היה נעצר. הגעתי למסקנה שאם מישהו יצליח לעצור את כל החלקיקים הרי הוא הצליח לעצור את הזמן, אם נוכל להקפיא את כל החלקיקים בגוף, נוכל להתעורר כמה שנים מאוחר יותר בלי להרגיש שעברה חצי שניה. כשנהנים יש הרבה שינוי, "הזמן עובר מהר", שמשמעם אין כמעט שינוי "והזמן עובר לאט". כשנוסעים מהר יש הרבה שינוי ונראה "שהזמן עובר מהר" כנ"ל ההפך. לכן המסקנה היא כזו : עוד לא קם מישהו שהצליח לעצור את הזמן ומתישהו עד כמה שידוע לי זמנו האישי של כל אחד או של תודעתו או כל מה שתירצו, נגמר, אז נצל אותו (הזמן)

mmuse

New member
אני מסכים עם הרוב,

אני מסכים עם ההגדרה שלך לזמן, אבל אני לא חושב שיש קשר בין כמות השינויים שאנחנו רואים ל´מהירות הזמן´. כשאנחנו מרגישים שהזמן רץ, זה לא בגלל שעברנו הרבה שינויים, אלא פשוט לא שמנו לב לזמן, כי דעתנו הוסחה. כשאנחנו ישנים, כשהגוף נמצא במינימום פעילות ושינויים - הזמן ´עובר הכי מהר´, כי אנחנו לא שמים לב לזמן ולא בגלל שאנחנו עוברים הרבה שינויים.

Henryf

New member
הזמן - שינוי

אין ספק ששינוי קורה לאורך ציר הזמן, אך מכאן ועד למסקנה שהזמן הוא השינוי המרחק עדין גדול. הנרי

galitay

New member
סליחה

לא התכוונתי שהזמן הוא השינוי במרחק, ואם זה מה שכתבתי טעיתי. מה שניסית להגיד זה שהזמן זו הגדרה שהאדם המציא כדי למדוד שינוי.

Henryf

New member
שהזמן זו הגדרה שהאדם המציא

הזמן אינו "הגדרה", אם כי "הגדרת הזמן" אינה קלה, אם בכלל אפשרית. שינוי יכול להעשות גם הפוך, להחזיר מצב לקדמותו, האם תקבל באותה קלות זמן ההולך אחורה.

mmuse

New member
איך?

אתה לא יכול להחזיר את המצב בדיוק איך שהוא היה קודם! ולדעתי, הזמן זה כן הגדרה. לא קיים לך זמן בטבע, כמו שהשולחן קיים.

galitay

New member
כן !

אם תגרום לשני אנשים ללכת מכות ואח"כ תחזיר הכל אחורה, כל המרכיבים הכי קטנים יחזרו אחורה (אלה שמרכיבים את אותם שני אנשים) הרי שהחלקיקים המדווחים למח על כאב חזרו למקומם, שלמות הגוף חזרה, החומרים הכימיים חזרו למצב הקודם ואז החזרת את הזמן אחורה. לא מדובר על נייר שהרטבת אותו ואז יבשת אותו כי לא החזרת את המצב אחורה אלא שינית אותו שוב.

קיומו של ה"הווה"

ה"הווה" הוא הגדרה שנויה במחלוקת מכיוון שהוא מבטל את עצמו מעצם הגדרתו. את הזמן ניתן לחלק ליחידות זמן מזעריות ביותר ולכן אפשר לומר ששורה זו נכתבה בעבר ולכן ההווה אינו מתקיים מכיוון שהוא מבטל את עצמו בכל יחידת זמן ולו הזעירה ביותר שחולפת.

galitay

New member
אוקי...

ואיך זה מתקשר למה שכתבתי? זה מחדד? זה סותר? זה מה?

למעלה