הזכרת ulul

הזכרת ulul

את יהושוע רוכמן, וגם ברשימת השירים שהבאת הזכרת ניגון "אתה נגלת" מעניין אותי אם זה הניגון הזה:))) בכל מקרה החברים מוזמנים להוריד את הניגון ולהנות ממנו
בוקר טוב:))))

כד אמר "ר´ יונה"-

למאן קא מכווין מר? דבשלמא לגברא אחרינא, אלא אי לדידי קא מכווין- מה ענין שמיטה לתשמיש המיטה?
סתאאאם

וואלה../images/Emo13.gif

אני חייב בלי נדר להשיג את הקלטת שהזכרת מעניין לאיזה ניגון הוא שייך את המילים שם:)))) אני שמח שנהנת:))))

איפה הכתובת ?????

שמת ניגון כל כך יפה, אבל הכותרת פרווה. שים כותרת בומבסטית בלי בושה - "שיר חדש להוריד - אתה נגלת", או משהו כזה. אני רוצה פרטים על הניגון המרגש הזה. האם שרים אותו באתה נגלת בברסלב ? מי זה יהודע רוכמן ?

אכן כן

את הניגון לימד אותי חסיד ברסלב שאוהב לחקור את הניגונים העתיקים של ברסלב,את יהושע רוכמן הזכיר פה ulul והוא בטח ידע לספר יותר טוב ממני:))) לגבי הכותרת בפעם הבאה נעשה כדבריך:))) אני אשאל את החסיד לגבי מקור הניגון בזמנו הוא סיפר לי אבל זה פרח מזכרוני

ulul

New member
יהושע רוכמן הוא....

כנר ירושלמי שמקרה קיבלתי קלטת שלו שהתגלגלה אלי אני לא יודע עליו משהו מיוחד בקשר לניגון מאוד מרגש!!

פראזניק

New member
אוי, אוי, איש, מה יהיה איתך? :)))))

הניגון אתה נגלית, אותו מנגנים חסידי ברסלב בשבועות(!), מקורו בבית מדרשו של ר´ ברוך´ל ממז´בוז´, שם ניגנו את אותו ניגון על "אשת חיל" בעוד שאת הניגון שמנגנים בברסלב על "אשת חיל", ניגנו על "אתה נגלית". כאשר באו הניגונים לרבי נחמן, אמר: "צריך להפכם" והפכום וכך נשאר הדבר עד היום:) המענין הוא: לאחר פטירתו של רבי נחמן, נסע תלמידו וחזנו ר´ חייקל, לרבי מרדכי מנשכיז, רבי מרדכי ביקשו שישמיע לו ניגון מרבי נחמן, רבי חייקל לא סירב כמובן והשמיע לו את "אשת חיל", ענה רבי מרדכי ואמר: "רואים מהניגון שלרבך היה רוח הקודש..." ואם היה הניגון ניגון עתיק, מה רוח הקודש יש כאן? ומתרצים, מעצם העובדה שרבי נחמן החליף את הניגונים, והרי לכל ניגון מקורו העליון, בפרט ע"פ תורת החסידות, מעובדה זו עצמה למד רבי מרדכי על רוח הקודש של רבי נחמן... ואלו היו שישים שניות על ניגונים ושלשים וחמש שניות על רוח הקודש (לדתיים שבינינו:))) שלכם (כמעט) תמיד פראזניק

פראזניק

New member
רגע רגע...

שנים על גבי שנים, חיפשו חוקרי דברי הימים את חמורו של בלעם, כידוע, על פי המסורת, שימש חמור זה גם את אברהם אבינו בצאתו לעקידת בנו יצחק. האם התעלומה התגלתה? האם בפורום זה שב חמורו של בלעם לדבר (אה, סליחה.. לכתוב...)?
ואגב חמורו של בלעם, סיפור קצר: לאחר מלחמת העולם השניה, יש רבי מיכאל דוב וויסמנדל בבית מדרש בוינה ועסק בלימודו, לפתע נכנס יהודי, זקנו על פי מידותיו, עלה לבימה והתחיל לדרוש בשבח הציונות. הקהל שמע, וחמתו של הרב ויסמנדל בערה בו... לאחר שסיים את דבריו, קפץ הרב ויסמנדל ועלה לבימה. "רבותי, שאלה יש לי לשאול: באתונו של בלעם כתיב, שהיא אחד הפלאים שנבראו בששת ימי בראשית, אם כן, איך היה בה הכוח לשתוק כ"כ הרבה שנים, מאז בריאתה ועד שבא בלעם?" "אלא, כאשר שימשה האתון את גדולי עולם גודמת אברהם, אמרה לעצמה, אם אלה מדברים, מי אני ואדבר... אך, כאשר ראתה את בלעם, אמרה, אם הוא מדבר, אני וודאי יכולה לדבר, מיד: "ויפתח ה´ את פי האתון" "אף אני כך, איני מדבר שכן איני ראוי לדבר, אך אם אלה הם המדברים, אף אני ראוי לדבר"... או, כמו שאומר הרב אמנון: "ויפתח ה´ את פי העיתון"...

ידעתי שר´ פראזניק

ידע לספר יותר טוב ממני על הניגון:)))) יישר כוייח ר´ פראזניק!

אחר

New member
נפלא עד למאוד../images/Emo79.gif

זו פעם ראשונה שאני כותב פה, חברים, אז קודם כל "שלום עליכם". עד עכשיו קראתי קצת את ההודעות כאן אבל לא ממש הרגשתי שאני יכול להוסיף לדיון מחמת חוסר הבנה. סוף סוף הצלחתי להוריד "ניגון" ונהניתי מאוד מאוד. המנגינות האלו נוגעות פשוט בנשמה. מה שמזכיר לי סיפור ששמעתי מאבא שלי, ומשום מצות "כיבוד אב" אני חייב להאמין שזה נכון (זה בהומור אם מישהו לא מבין)- מעשה באחד החזנים הידועים (מישהו כבר יגיד את השם, אני בטוח) שהיה מהמתפקרים, שישב אצל האדמו"ר מגור (אין לי מושג איזה מהם). שאל אותו האדמו"ר מגור "מדוע אינך חוזר בתשובה"? אמר לו החזן "אם תאזין לי שר את הניגון של "וטיהר עצמו" ולא תזיל דמעה מיד אני שב. הסכים האדמו"ר וכמובן שלא יכול היה להימנע מלבכות בשעת הניגון. תעלו הרבה ניגונים חברה´לך, במיוחד אתה יידישיסט

למעלה