הזכות לפרטיות

• פותח הנושא czar
  • פורסם בתאריך

inbary68

New member
זכות החוואים לחיות בכבוד!

..וזה לא אומר שום דבר על זכות האווזים לחיות בכבוד. ואילו החוקרים הפרטיים, יצרני הציוד להאזנות הסתר, הרבנים ועוד ועוד - כל אלו זכותם להתפרנס בכבוד - וזה לא אומר כלום על כבוד הזולת ופרטיותו...

BlackUnicorn

New member
זה לא אומר שום דבר? השניים לא יכולים להתקיים

מן הסתם, זה לצד זה... האחד חי על חשבון השני. זה כמו שתהיה לך דירה ותמכרי אותה לשני אנשים בו זמנית - זה לא אפשרי. או שאת מחליטה שאין יותר חדירה לפרטיות, ואז את פוגעת בפרנסתם של יצרני הציוד להאזנות הסתר, או שההפך - את מחליטה שזה אפשרי, ואז את פוגעת בחדירה לפרטיות. השניים לא מתקיימים יחד.

inbary68

New member
OK, הבנתי.....ואני הולכת...

לבדוק ....האם יש לי בעיה עם ליצר הומור....או שאולי לך יש בעיה בלהבינו????

BlackUnicorn

New member
זה לא היה נראה כמו הומור.. סורי.

פעם הבאה אני ממליצה להוסיף סמיילי רק בשביל הספק :)

czar

New member
לא הבנתי כלום.....

אין שום קשר בין המשפטים והרף הלוגי....צטערת

inbary68

New member
הסבר פשוט

הנ"ל היה בלשון שגיא נהור (מקווה שמאייתת נכון) - כלומר בציניות, ונגעה לעובדה שמערכת המשפט נותנת את הטון הערכי, ברם אולם - קשה 'לנטרל' באמצעות קריאת כיוון ערכית, גם אם היא במסגרת החוק, מנגנון שלם שנוצר, ורוצה להמשיך ולהתקיים. והרי כמו במקרים רבים, המנגנון עושה הכל כדי לשמר את עצמו, ולכן יש 'שינוס מותניים' והמשך של התפלפלות והתחכמות על מנת 'לעקוף' את החוק בדרכים פתלתלות - וזאת על מנת להמשיך ולספק פרנסה לכל אותם אלו שעושים קופה על חשבון הזולת וכבודו. זה הכל.

seeyou

New member
"חומר שהושג תוך פגיעה בפרטיות יהיה פסול לשמש

ראיה בבית המשפט, ללא הסכמת הנפגע" פרס לעבריינים
ה"פשע" משתלם
ליפני הרבה שנים,בשוק הרוכלים של תחנה מרכזית הישנה פקחי העיריה עשו פשיטה והחרימו (לצורך משפט ) מישקולות מזויפים בית המישפט זיכה את הנאשמים בזיוף בשקילה באותה טענה-מטופשת לדעתי:""חומר שהושג תוך פגיעה בפרטיות יהיה פסול לשמש ראיה בבית המשפט, ללא הסכמת הנפגע"" בבית מישפט לא מחפשים צדק .
זאת הסיבה שהפשע בחברה מתרחבת ורק האזרח הקטן מוגבל בזכויות. למה זה דומה? למילחמת הקיום של המדינה כמדינה בפלסטינאים. אנחנו נילחמים בהתאם לחוקים(דמוקרטיה חד כוונית) אשר אצלם לא קיימים. יוסי אם תיגנוב
...אז תיגנוב הרבה שיספיק גם לעו"ד טוב....

czar

New member
אוי אוי אוי

יוסי.....התחלת טוב.....אבל ברשותך, מאיפה הסיפור הזה על הרוכלים משוק הכרמל....סימוכין בבבקשה. לספר סיפורי עמים גם אני יכול מכאן ועד שם שישרתו את אמירותי, אבל רצוי לא להסתמך על אגדות. כמו שאתה יודע - משקולות ופרטיות.....הקשר בניהם???? ואם תקרא את המאמרים - תראה שהפרת פרטיות לשם מניעת פשיעה נחשבת למקובלת, כמו שאמר ברק, הזכות לפרטיות איננה מוחלטת.

מימושי

New member
תגובתי

זה בכלל לא מה שהתכוונתי כשהעליתי את נושא הפרטיות שממנו הכל התחיל. אני מאוד מסכימה שפרטיות צריך לכבד, במיוחד בין בני זוג. אבל כפי שכבר העירו לפני בני זוג נוהגים להשתמש אחד לשני בדברים באישור מלא שהוא מובן אחרי זמן מסויים במע' היחסים. למשל, אחרי שנתיים עם משהי אם תרצה להתקשר למשהו והמכשיר שלה לידך או לחילופין אתה יודע שאצלה בנייד המספר בזכרון לא תשתמש במכשיר שלה? ואחרי 200 פעמים שבקשת רשות והיא אמרה "ברור שאתה יכל. אתה לא צריך לבקש בכלל" לא תעשה את זה בלי לבקש? אם תענה שלא אתה לא ישר. שבוע שעבר קבלתי מייל מהאקס שרצה לחדש קשר (מי שקורא בבלוג שלי ראה את הסיפור) לא משהו רומנטי אבל בכל זאת, אקס. ידעתי שיש סיכוי שהחבר ימצא את המייל ולכן הקדמתי תרופה למכה.ספרתי לו על זה, הראתי לו את זה ואז מחקתי את המייל.יכלתי בשביל לא לפגוע בו רק למחוק את המייל אבל למה להסתכן? ואם האקס ישלח מייל נוסף? הכי טוב להימנע ממצבים כאלו מראש ולחבר שלי יש גישה חופשית למחשב שלי. אמנם זה מחשב נייד ככה שזה לא של "שנינו" ובכל זאת.עדיף לתת גישה חופשית מאשר לשמור על המכשיר בקנאות ולעורר חשד שלא קיים.

czar

New member
אם תקראי את המאמרים

תראי שיש שם התייחסות לתום הלב, ויש הבדל. הנושא לא עלה בגללך, זה נושא עתיר ויכוחים כאן וכל פעם שבלקי רואה שקצת רגוע, היא מבקשת שאקפיץ טיפה את הפורום....סתתתתתתתתתתתתתתתתתתםם. מה שאני מנסה להגיד שאני מאד החלטי ואולי ניצי בנושא, והויכוח הזה עתיק יומין, תרגעי, לא עשית מאומה רע כאן.

מימושי

New member
לא חשבתי שעשיתי משהו רע

אני פשוט חושבת שסיבה שהנושא עלה אתמול (שהגברת חיטטת לו כביכול במחשב וראתה את התמונות בהן הוא בגד בה לא קשור לנושא הפרטיות כי במקרה ההוא היא לא שללה את פרטיותו. ככלל אני מאוד מסכימה שישנם גבולות שגם בנישואים (כביכול מצב בו אמורה להיות פתיחות שיא) אסור לחרוג ויש לתת לבן הזוג "ספייס" מסויים. הרי ביננו, מי שרוצה לבגוד ולא להתפס מצליח. כמות הדוגמאות וה"עיצות" שיש לי לצערי בנושא עוברת את גבול הטעם הטוב אבל כנראה שככה זה כשעובדים במקום עבודה עם עוד 3000 גברים. נחשפים לדברים שעדיף לוותר עליהם. בכל אופן, טוב שהעלת את הנושא זה נושא חשוב לדון בו.

czar

New member
לא שללה את הפרטיות

לדעתי אכן כך, דוקא במקרה הזה, זה נוגע גם בתום לב וגם ממילא הוא סיפר לה...ויותר מזה הוא התנהג/מתנהג בגסות (וריסנתי את מה שיש לי להגיד)......אילו היה ממש מצטער זה לא היה שם. יודעת, אני עוד טוען, שמי שמחפש באדיקות פרטיות, שידע גם איך לשמור עליה, והוא לא עשה שום מעשה בסיסי לשמור על פרטיותו שלו אם זה היה חשוב ממש. לא, לדידי זה לא נופל בקטגוריה הטהורה של חטטנות כאן.

BlackUnicorn

New member
ההודעות האלו בשורה למעלה שמתחלפות

אפשר להגיע אל הרשימה המלאה אם לוחצים על "טאגליינס" בסרגל הכחול למעלה.

למעלה