אני חושב סיזר, שכאן אתה קצת אטום
לדינמיקות שונות מאלו שאתה רגיל אליהן. כתבת על ציפייה בין בני זוג - כאילו והציפייה נעשית מבלי בסיס קודם כלשהו. האם אין שיחות על הנושאים האלו, לפני כן? האם אתה יכול להשוות בין זוג דתי חרדי לבין זוג ליברלי לחלוטין? בין זוג שמרני לבין זוג הדוגל ב"זוגיות פתוחה"? אתה באמת חושב שאצל כ-ו-ל-ם ללא יוצא מן הכלל אסור להסתכל בדבריו של בן הזוג אפילו לשם כל מיני מטרות שאינן בהכרח רעות אלא לעיתים לגיטימיות לשם הצלת הקשר ?? אתה יודע מה, אם יגיע חס וחלילה הרגע שבו בן הזוג שלי יחשוד מאיזושהי סיבה שאני בוגדת בו (לא תהיה לו אבל אי הבנות תמיד יהיו קיימות בעולם), אני ארצה שיעשה כל שביכולתו, אם שיחה איתי לא תהיה מספקת מבחינתו, כדיושיעשה כל הנדרש, כדי להחזיר לעצמו את האמון בי, גם אם זה אומר פלישה לפרטיות שלי. כן, זה יותר חשוב לי. כנראה שגם אותם אנשים אחרים כאן, שלא מבינים את פשר ההחלטיות החד משמעית שלך בנושא, חושבים שיש דברים יותר חשובים מפרטיות. בסופו של דבר תמיד יהיה ערך אחר מול הפרטיות. כנראה שמבחינתך פרטיות הוא ערך עליון שאין שני לו, כנראה שמבחינת אנשים אחרים, הוא לא כל כך עליון. אצלי, לדוגמא (ואל תקפוץ לומר שזה בגלל הגיל, אני יכולה לומר שזה ככה גם אצל אמא שלי, לדוגמא, והיה ככה גם אצל אבא שלי ז"ל, אצל סבתא שלי וכו'), אין שום דבר להסתיר בחיים, להפך - אני אוהבת לחלוק את חיי עם אחרים. ערך הפרטיות נהיה עליון כשהוא מגיע לאנשים זרים - אין לי שום כוונה לחלוק את חיי הפרטיים עם אנשים שהם זרים לי, מן הסתם. אבל עם משפחתי??? למה לא? מה יש לי להסתיר? בדיוק ההפך - דווקא הערך של אי הסתרה, של כנות בכל מצב גם אם הוא מביך וקשה להבנה, של תקשורת במצבים הקשים ביותר, של אמון ואי שמירת סודות - הוא הגבוה ביותר. אין זה אומר שלאף אחד מאיתנו אין "נישה" משלו, את המקום שלו, התחביבים שלו, החברים שלו, מקום שהוא "רק" שלו. אבל גם אין פחד או רתיעה שבן הזוג ינדוד ו"יבקר" במקום הזה, אם יהיה צורך יום אחד.