הזכות לפרטיות

עידו10 

New member
הזכות לפרטיות

שלום. אני נער בן 18, ולאחרונה אבי החליט שיותר לא סוגרים דלתות בבית. לאחר שהתעקשתי וביקשתי נימוק- דבר שגרר גם ריב שכלל איומים פיזיים וגם דחיפות מצידו, הוא חשף בפני שהוא לא מסכים שאני אסתגר בחדר כל היום, בלי שום קשר לעולם. בין השאר, הוא חשף בפני כעס על כך שאינני עובד (עדיין, אני מקווה להתחיל לעבוד במהלך השבוע הבא), ובין השאר שאני לא יוצא הרבה מהחדר. אי אי לכך- הפרטיות שלי תסתכם באמבטיה והחלפת בגדים. בשאר הזמן- הדלת תשאר פתוחה או שתוסר. השאלה שלי היא- עד כמה יש לי זכות לפרטיות? האם מותר לי להשאר בדלת סגורה? לי אישית זה גורם מתח מסויים להיות ב"תצוגה" שכזו, האם יש לאבי זכות למנוע ממני זאת?

לדעתי האישית, כל זמן שאתה מתגורר

אצל מישהו אחר ( אפילו משפחה ) ולא בדירה עצמאית משלך, יהיה עליך לכבד את חוקי הבית הנקבעים על ידי בעל הבית ( קרי - אבא ) אשר בין היתר גם המפרנס העיקרי. אוןמנם בחוג המשפחה רצוי לעשות הכל תוך כדי הסכמה כללית, אך מה לעשות, כנראה התנהגותך לא יצליחה לעורר אצל אבא תחושה של התנהגות אחראית מצדך, לכן הוא חושש מהסתבכות בבעיות סמים, אורגיות, פורנוגראפיה וכו´. לפי גילך כנראה בקרוב תצא מהבית ותעבור אל מסגרת הצבא, וגם שם לא תקבל פרטיות מי יודע מה, עד שתגיע לדרגה גבוה מספיק שבה תוכל לקבל מגורים לבד... נסה על ידי התהגות הולמת ושיחות נועם לשכנע, כי אתה די בשל לקחת לבד את ניהול ענייניך האישיים ואין סיכוי של הסתבכות כלשהי בתחומים האפורים.. גיל 18 מתאים אומנם לשירות למען המדינה, אך לא נחשב לגיל בשלות רוחנית מספקת וקבלת אחראיות בלעדית בכל.

עידו10 

New member
מה הקשר בין סמים ואורגיות

לזכותי להיות בחדר עם דלת סגורה? אגב, ברור לכולם בבית שאני ממש ממש ממש לא מתעסק בדברים כאלו.

AYELET1

New member
היי עידו

בוא נגיד , שנודיע לך שיש לך זכות לפרטיות, אז מה? ... זה יעזור לך עם אביך? אני חושבת שעליך לחפש הזדמנות לשבת איתו בנחת, ולהסביר ולנהל איתו דו-שיח. איכשהו יש לי הרגשה , שאתה ואביך בכסח רציני, ודרישתו לגבי הדלת , זה לא רק מהסיבות שציינת, אלא גם מהכעס וכד´. אז כדאי לישב את ההדורים, וגם להסביר לו את הרגשתך , אבל כאמור, להסביר בשלווה ובנחת. בהצלחה!!!

אין קשר, אך אלה 2 מצבים אשר

אבא רוצה להימנע מעשייתם בבית. וזכויות יהו אלה שיוענקו לך, כי אתה מתגורר בעצם בביתו של אחר, אפילו זה בן משפחה ! אתה לא עושה להורים טובה על זה שאתה מתגורר אצלם אלא להפך - הם מתחשבים במצבך הכלכלי (לא מתפרנס וללא כל הכנסות...) ומאפשרים לך להתגורר אצלם ולקבל את כל השירותים בחינם (אוכל, לינה, כביסה, דואר, טלויזיה, אולי מחשב עם חיבור לרשת, ועוד. תראה כיבוד הורים, תקבל גם יחס מועדף, לא כמו אל עובר אורח. גיל 18 זה כבר גיל לברוח מהקן, לכן שים בצד אחד של המאזניים את שאיפות לעצמאות, לעשות מה שבא לך, להיות עם דלת סגורה וכו´ ובצד שני את הנוחיות לקבל הכל בחינם, ועוד גם דמי כיס.

bimbo.

New member
עידו...

אני מאוד בעד הזכות לפרטיות. אין בכלל ויכוח על כך (מבחינתי). אבל אני חושבת שעליך לפשפש במעשיך ולהיזכר בתקלים שונים, אפילו קטנים, שהיו לך עם אבא-אמא, ושלאט לאט הצטברו אצל הוריך והפכו לכעס גדול. ואולי זו הסיבה לדרישתו של אביך, ושלך היא נראית פתאומית ו"מה עשיתי"? אני מצטרפת לעצות קודמי בדבר שיחה רגועה עם אביך, וגם אם הטונים מצידו יעלו מעט, אל תיסחף, ובכך תוכיח בגרות. לדעתי תצטרך מספר שיחות לפחות, אבל... טון רגוע ודיבור ענייני.

למעלה