הזכות לבחור

שש שבע

New member
לא, לא נכון. בפירוש לא.

הענין הוא לחדד את הענין, ומקצינים דברים עד כדי אבסורד לצורך זה, אני לא חושבת שיש הרבה אנשים שמשתווים להיטלר ימח שמו וזכרו, יש כמה אבל לא בכמות של הנשים שמפילות. מה שעושה אישה שמפילה את העובר לדעתי נובע מחוסר ההבנה וראיה של חיים, כי אם היא היתה יודעת בבירור שגוש התאים הזה הוא למעשה צאצא אדם חי, היא לא היתה מפילה. הבעיה היא שהרבה אומרות "הוא עדין לא בנאדם" ומפילות, וכאן הטעות. ן הורגות את העובר, והן לא מבינות את המשמעות של המעשה, כי החשיבה שלהן היא לטווח קצר, ולכן החשיבה היא מצומצמת.

b e ll

New member
שש שבע, את איומה! בחיי!

מזל שאת "לא חושבת שיש הרבה אנשים שמשתווים להיטלר ימח שמו וזכרו, יש כמה אבל לא בכמות של הנשים שמפילות". איך את מעיזה? אין לי מילים, ואלה שיש לי הבמה הזו לא סובלת אותן. היטלר היה רק אחד! לא היה כמוהו ואני מקווה שהחברה האנושית שלנו (שאינך חלק ממנה) לא תרשה שיצמח עוד אחד כמוהו. מי את להעביר ביקורת כזו על מספר כה רב של נשים שזקוקות להפסקת הריון? את היחידה שמבינה את החיים וכולן לא? כל אחת יודעת שגוש התאים הזה יהיה בעתיד תינוק, אבל כל אחת גם יודעת שכדי ללדת תינוק צריכים להיות התנאים המתאימים לגידולו של ילד - שאפשר יהיה לתת לו אהבה בראשונה אבל גם חינוך וביגוד והשכלה (שאת אולי לא חושבת שזה חשוב). מי שיודעת בוודאות שאינה מסוגלת לתת תנאים מינימליים אלה ומחליטה לבצע הפלה - היא אחראית! ראית את מספר הילדים המסכנים שנמצאים במוסדות ברחבי הארץ? זה בגלל הוריהם שאינם מסוגלים לגדל אותם ולשמור עליהם מהתעללות ולהעניק להם מינימום הכרחי של אהבה. אני יודעת עד כמה הם מדוכאים, עצובים ומלאי חסכים. כל חייהם הם לא יצליחו להשתקם מהחסך הזה באהבה אימהית, ויגדלו דור נוסף לבורות ולסבל. ולסיום, כבת לאבא ניצול שואה אני אומרת לך! שלא תעזי להעלות על דל שפתייך את היטלר בקלות כזו! ובוודאי לא להשוות אותו בקלות בלתי נסבלת כזו עם אף אחד אחר. את לא יודעת ולא מבינה מה היטלר גרם למשפחתי ולעוד מליוני משפחות אחרות והינך בורה מדי להבין עד כמה היטלר היה סוטה שהמילה אנוש אינה מתאימה לו. היטלר לא היה חלק מהגזע האנושי! ואת בקלות כזו משווה מפלצת כמוהו לאחרות שכל פשעיהן היו הסתבכות בהריון לא רצוי.

siv30

New member
היי בל, אני חושבת שהחלק הראשון

של הדברים שלך הביע את זעמך היטב, החלק השני הוא גלישה לרמה אישית ולמרות ההבנה שלי לכעסך אני הייתי מעדיפה שהדיון כאן לא יהיה ברמה האישית.

b e ll

New member
הבנתי אותך וקיבלתי. ועדיין

אני עומדת על דעתי שכיהודייה מאוד גאה וחילונית, השוואה עם היטלר בקלות דעת כזו ראויה לכל גינוי.

דוסטו

New member
SV ובל - כשאין לאנשים מה לומר

הם מקצינים. ולכן איכשהו בסוף של כך דיון מוסרי מישהו יקפוץ עם היטלר והשואה ואיכשהו בכל דיון מדיני על חלוקת הארץ (אוכלת יושביה) הזו בין ישראל לפלסטין תסתיים במישהו שיקפוץ ויגיד "ומה עם ירושלים" (היום זה הצטמצם ל"ומה עם הר הבית")

b e ll

New member
שש שבע, יש הרבה נשים שלא יכולות

להשתמש בגלולות מסיבות רפואיות (מחלות אוטואימוניות למשל) ואסור להן להשתמש בהתקן תוך רחמי בגלל שעדיין לא ילדו ועדיין רוצות בעתיד ללדת ילד ולגדל אותו. אולי הן צעירות מדי כעת. הן נקלעו להריון לא מתוכנן ולא רצוי כעת! מה יעשו? אפילו אם הן לא מדי צעירות אבל לא רוצות בכלל ילד כעת, עדיף לגדל ילד ולא לרצות בו? ויש גם נשים שטועות, שמתפתות, עדיין לא מגיע להן ובטח לא לילד שלהן להיוולד לאימא שלא רוצה בו. אבל הכי הכי, תחשבי על אישה שמסתבכת בהריון כזה ולא יכולה לבצע הפלה חוקית, היא הרי תעשה הכל כדי להפטר מהעובר - אז עדיף כבר תחת השגחה רפואית הולמת. אישה כזו צריכה את כל האמפטיה שלנו כנשים, היא לא צריכה את הבוז והביקורת.

שש שבע

New member
ועדין יש את הצד של הגבר

אני מכירה את כל הבעיות האלה, אבל יש לגבר מה לעשות בענין.

דוסטו

New member
לא קראתי את כל השרשור. אבל -

המדע לאט לאט, מהר מהר, מאפשר לגדל מחוץ לרחם עובר הן בהתחלת ההריון והן בסופו. תוך דור, לדעתי, 'הרכבת מחיפה תפגוש את הרכבת מת"א' - יוכלו לגדל עובר מחוץ לרחם באינקובטור (יהיה מעניין לראות מה יצא מזה, לא רק ביולוגית אלא נפשית וחברתית). השאלה היא מאיזה שלב מגדירים עובר כ'בן אדם'. ומכאן -מאיזה שלב הפלה נכנסת לקטגוריה של 'הריגה'. אני מגדיר עובר כבן-אדם מהרגע שהוא יכול לחיות מחוץ לרחם. במונחים עכשווים משהו החל בערך מהשבוע ה -27 להריון. ועוד שאלה מוסרית - איפה המילה של המין 'המשפריץ' מול המלה של המין ה'אינקובטורי' בשאלה המוסרית הזו??? מה יעשה אחד כמוני שחושב שהאשה אדונית לגופה ( בתקופת ההריון שבה הרחם שלה הוא הגורם המגביל לקיום העובר) אבל מצד שני חושב שגם לי יש מילה. לא בתור 'המשפריץ' אלא בתור האב הפוטנציאלי.

שש שבע

New member
וכשהוא בבטן? מה הוא? חתול?

בתוך אדם גדל אדם. והוא בן אדם, כי הוא צאצא של אדם. האישה היא נכון כפי שאתה מגדיר אינקובטור. היא הכניסה את עצמה לתפקיד הזה בכוונה או לא, שתסיים אותו בלידה, ותמשיך את חייה, היא לא חיבת לגדל את הילד הזה, שתמסור אותו לאימוץ אצלנו במדינה יש אירגון שנקרא "תנו לחיות לחיות" ואירגון "צער בעלי חיים" על התעללות בחתול (ושלא תבינו לא נכון, אני חובבת חתולים מושבעת ויש לי חתולה פרטית משלי) יקימו כזה קול צעקה, ועל הריגת התינוקות האלה בעודם ברחם אימם הם שותקים. מדינה של אבסורדים וחשיבה עקומה.

Rivendell

New member
אכן - מה עם האבות?

בנקודה הזאת, לצערי, גם לי עוד אין תשובה ואולי לא תהיה לי לעולם... אבל מעניינות אותי דעות של אחרים - אישה שרוצה לעשות הפלה, אבל האב הפוטנציאלי מתנגד - למי בעצם יש את המילה האחרונה? מצד אחד, הוא אחראי לחצי מהתוצר. הילד יהיה גם שלו, באותה מידה שהוא שלה. מצד שני - זה הגוף שלה, ותיאורטית זו ההחלטה שלה, כי היא זו שתסחוב את ההריון תשעה חודשים.

שש שבע

New member
האב? מה בכלל עשה?

מיחסי מין נולדים ילדים אז שיקח אחריות, ואם לא, מצידי שיקפוץ, הוא יחליט על חיי אדם שנוצר כי לא מתאים לו? מה פתאום? ואם היה מגלה שיש לו ילד בן שלוש באיזה מקום? הוא לא רוצה אז מה? שירתח אותו ויטמון אותו בחול, כמו הפסיכי ההוא שהקים את כל המדינה על הרגליים כשרצח את הילדה שבת זוגו סידרה לעצמה? את יודעת כמה גברים הם אבות לילדים והם לא יודעים את זה? מה זה משנה להם? מי שלא רוצה ילד שישתמש באמצעי מניעה. אם יחסים הם מחוץ למסגרת מחיבת, אז שיתיחסו אל זה כמו בעלי חיים, שמעברים את הנקבות בזמן היחום ועוברים הלאה, הילדים לא מענינים אותם.

יונית א

New member
עכשיו כבר הגענו ל"מסגרת מחייבת"

לקיום יחסי מין מהי בדיוק המסגרת הזו? סתם סקרנות. כי אני עד היום לא ידעתי שיחסי מין בין שני בוגרים מותנים במסגרת.

שש שבע

New member
מסגרת מחיבת

כאשר בני זוג מחליטים לחיות חיי משפחה ביחד, ולקחת אחריות על כל המשתמע מכך, כלומר שאם יש ילד, מטפלים בו, ומצידי מסגרת כזו לא מחיבת חופה או טקס בעיריה,מצידי שיקפצו מעל מטאטא. הם מחויבים זה לזו, ולצאצאים שנוצרים כתוצאה מהקשר הזה. כי אם לא, אז במקרה של פרידה מה עושים עם הילדים "הבה נהרוג אותם"? כי עכשיו הם מפריעים להמשך החיים? ברור שאנשים ממשיכים את חייהם החד הוריים למרות ועם ואולי גם בזכות הילדים שיש להם. את לא מבינה את האבסרד? לקיים יחסים מזדמנים, ללא מניעה, זה פשע אם לא מוכנים לשאת בתוצאות, נוצרים חיים חדשים שלא לנו הזכות להפסיק אותם. רגע אחד של איבוד חושים, לא מצדיק הפסקת חיים, לא כל אחד יכול לטעון להגנתו על "אי שפיות זמנית"

יונית א

New member
לגלות לך סוד?

אנשים בגירים מקיימים יחסי מין לא רק כאשר הם מתכננים עתיד משותף. את תתפלאי אולי לקרוא כי לאורך כל חיי , אני תומכת בנטילת אחריות. ואם אישה בוגרת לקיים יחסי מין או שהיא חושבת שהיא בוגרת מספיק (גם אם היא ילדה בת 15) היא צריכה להיות בוגרת מספיק גם כדי להשתמש באמצעי מניעה. היא! לא הוא. האחריות שלה על גופה. והיא זו שתישאר עם עובר בבטן ולא הוא. אבל לקיים יחסי מין ללא אמצעי מניעה בעיניי אינו פשע אלא טיפשות תהומית. לסמוך על שיטות חשבוניות של ימים בטוחים, של אקרובטיקה גברית ועוד-כל אלו שיטות חסרות אחריות. מרבית האנרגיה שלי הופנתה תמיד למניעה ולא "טיפול שאחרי". לא פעם רכשתי(כן, גם על חשבוני הפרטי, ) גלולות של "הבוקר שאחרי" כדי למנוע השתרשות הריון,כאשר הנערה הגיעה אליי במועד. ובכל זאת- המחיר של טיפשות אינה סקילה בכיכר העיר. התוצאה של ללדת ילד לאם לא בשלה לכך, היא בעיניי קשה הרבה יותר לילד (!!) ולאם מאשר הפסקת הריון .

Rivendell

New member
אנחנו, מה לעשות, חיים בעולם שערכיו

שונים מהערכים שאת דוגלת בהם. היום "מסגרת מחייבת" לקיום יחסי מין יכולה להיות גם מפגש חד פעמי בפאב. מי שזה לא מתאים לה, לא חייבת, ומי שזה נראה לה - מוזמנת. אני לא רוצה להכנס לדיון על ערכי החברה כיום, כי גם לי יש לא מעט ביקורת בנושא
אבל מה, לפעמים גם בחורות מאוד אחראיות (ואני מסכימה שהאחריות היא בראש ובראשונה של הבחורה - כי זה הגוף שלה) שוכחות לשניה, או לחלופין אמצעי המניעה מפספס (וגם זה קורה!). בואי נלך רגע עם הדוגמא השנייה - הבחורה היתה מאוד אחראית. היה קונדום, היא הגנה על גופה. אבל מה - נקרע. היא צריכה עכשיו לקחת אחריות על בעיות במפעל "דורקס"?

דוסטו

New member
6-7, מגינת האיסלם-ואם זה הפוך?

האישה רוצה להפיל והגבר לא? הבנתי שבעינייך אם אישה נדפקה ונכנסה להריון אז זב"שה - שתסחוב עד הסוף ותמסור לאימוץ, והנפש שלה? זניח! the white trush and the red necks of the moral majority מאזור ג'ורג'יה אלבמה ומיסיסיפי ישמח לאמץ אותך אל שורותיו.

siv30

New member
דוסטו, זה לא מה שהיא אמרה

אומנם קשה לי להגן על עמדת שש שבע והיא תעשה את זה בצורה הטובה ביותר, אבל אני חושבת שאתה קצת מקצין את הדברים שלה לנוחות הוויכוח בינך ובינה.

שש שבע

New member
האב? מה בכלל עשה?

מיחסי מין נולדים ילדים אז שיקח אחריות, ואם לא, מצידי שיקפוץ, הוא יחליט על חיי אדם שנוצר כי לא מתאים לו? מה פתאום? ואם היה מגלה שיש לו ילד בן שלוש באיזה מקום? הוא לא רוצה אז מה? שירתח אותו ויטמון אותו בחול, כמו הפסיכי ההוא שהקים את כל המדינה על הרגליים כשרצח את הילדה שבת זוגו סידרה לעצמה? את יודעת כמה גברים הם אבות לילדים והם לא יודעים את זה? מה זה משנה להם? מי שלא רוצה ילד שישתמש באמצעי מניעה. אם יחסים הם מחוץ למסגרת מחיבת, אז שיתיחסו אל זה כמו בעלי חיים, שמעברים את הנקבות בזמן היחום ועוברים הלאה, הילדים לא מענינים אותם.

למעלה