הזית הניב פירות

BIacKnight

New member
נפלא ! ../images/Emo140.gif

בדרך כלל אחרי עבודה קשה קוצרים את הפירות

אולמוס

New member
זיתים על הכיפק...

בתור אחד שאוהב זיתים וגם כובש לא מעט כל שנה בעונת המסיק-אני מזמין אצלך.. כמה כאלה כשיבשילו.. לגופו של ענין - זה מראה שהעץ אמנם "מרגיש טוב" במצבו, אבל מעלה שאלה ששמעתי מאנשי מקצוע בתחום החקלאות דווקא - אם להניח לעצים קטני מידות ובכלל זה בונסאי- לפתח פירות כי זה דורש משאבים שהעץ היה מפנה לגזע ולענפים. עם דאת לדעתי ועפ"י נסיוני הצנוע במספר מינים אמנם התפתחות פרי על העץ מעכבת גידול והתפתחות לפחות באותה שנה. אבל בבונסאי, בעצים בוגרים, התפתחות פרי בכמות סבירה אינה גורעת מאחר ולעץ כבר ישנו פחות או יותר הגודל הקבוע. מה שאני מעדיף לעשות - בעצי בונסאים צעירים באימון שעדיין לא עברו למצב עיצוב מתקדם ושלד ענפים קבוע פחות או יותר - אני בדרך כלל לא משאיר פרי, לכל היותר נותן להם לפרוח פריחה מלאה. בבונסאי בעלי נוף גזע וענפים מוצקים ובוגרים - לטעמי כללית , ניתן להשאיר פרי , אבל אם יש הרבה - לדלל מעט בעת החניטה. מה דעתכם?

איתן em

New member
הזיתים שמורים עבורך שמוליק...

מאחר וזכיתי לטעום מהזיתים שאתה כובש ולהינות מטעמם המיוחד, ברור שאשמור עבורך זיתים מהמסיק. איתן

galiamos

New member
איתן הגזע מרשים ביותר.מפריע לי

הענף השמאלי הבולט המון מתחום הצורה הכללית.אני חושב שאם תגזום מעט עלוה מאזור זה של העץ העץ יהיה יותר מרשים.אבל בשביל להגיע למצב של התפתחות פרי אסור לגזום אחרי הפריחה .צריך המון שליטה עצמית כדי לא לגזום ולשמור על העיצוב הרצוי ,כלומר לא להניח לענפים ועלים לחרוג מהצורה הרצוייה.יש לך את הסבלנות ואורך הרוח .בדרך כלל בסגנון שאני מעצב (גיזום כל עונת הצמיחה)לא מאפשר התפתחות פרי.איתן שמור לי בקבוק שמן ,נראה לי שזה זן סורי משובח.

איתן em

New member
מישל-אתה צודק בשלושה דברים.

1.צריך לגזום. 2.אסור לגזום בגלל הפרי. 3.שצריך שליטה עצמית כדי לעבור ע'י העץ ולא לגזום. ברגע שראיתי את הפריחה המרובה על העץ,עצרתי את הגיזום. בקבוקון שמן וזיתים כבושים ,כמובן ישמרו לך. איתן

למעלה