הזיות לסוגיהם

Dror Bar

New member
הזיות לסוגיהם

איך אפשר להכניס הזיות במשחק? חוץ ממכת שמש ודברים כדומה איך אפשר להכניס הזיות שיהיו הגיוניות ולא יצרו אי אמון בעולם. לדוגמא: רואים אדם הולך עם כלב מסוג א' ולאחר כמה דקות הוא חוזר עם כלב מסוג ב' לאחר עוד כמה דקות הכלב סוג ב' חוזר עם בעלים אחרים ( קרה לי אתמול). איך אתם משלבים את זה במשחקים שלכם?

Dror Bar

New member
לא זאת הכוונה

לא אכפת לי שההזיות יהיו לכל השחקנים אבל כאילו מה שהם רואים מקבלים האנשים האחרים אומרים שזה שטויות וזה לא קיים... וזה באמת לא קיים.

Blue Beetle

New member
מה שדמות לא יודעת גם השחקן לא צריך לדעת

תאר את הסיטואציה , כולל ההזיות כאילו היו הסיטואציה האמיתית. רק שם לב שאם הדב"שים לא רואים את ההזיות, אז הם יתנהגו בהתאם. למשל: אן החבורה החליטה לתקוף את הענק הנורא, הדב"שים מסביב ינסו למנוע מהם להשחית את תחנות הרוח.

tapas tapas

New member
אני ראיתי

אישה הומלסית מדברת וצועקת אל מישהוא לכאורה, אבל אף אחד לא עמד מולה. זה היה די מוזר.

Blue Beetle

New member
זה מזכיר לי

בתקופה העתיקה שהניידים עוד לא חדרו היטב לשוק, שמישהו התיישב לידי באוטובוס והתחיל לדבר לעצמו בגרמנית בקול רם. במשך שעתיים בערך הייתי בטוח שהאדם הוזה, עד שראיתי את האוזנייה והמיקרופון בצד שמאל שלו כשהוא קם לרדת (אני ישבתי מימינו).

Serpent Axis

New member
ישנן חמש אפשרויות

1. להומלסית, כמו לאנשים רבים שנראים עניים אבל איכשהו מוצאים את הכסף לבזבז על הדברים האלה, יש אחד מהמכשירים החדשים שמתלבשים לך על האוזן או בתוך האוזן ומאפשרים לך לדבר בפלאפון בזמן שהידיים שלך חופשיות לפשפש בשאר מוצרים שתוכל להמשיך לרכוש. 2. היא סובלת מבעיה נפשית כלשהי ומאחר והיא הומלסית, אנשים שרואים אותה ברגעי הסבל שלה מתעלמים ממנה כליל - החיים שלה פשוט לא שווים את הטרחה לטלפן לבית חולים או לנסות להשיג לה עזרה אחרת. אולי היא בכלל לא יכולה לשלם עבור מוצרי בריאות או שירות רפואי, אז למה לטרוח מלכתחילה? שתסבול. 3. יש לה חבר דמיוני, אולי בגלל הבדידות הנפשית והניכור החברתי שהיא חווה בתור חסרת-בית. סביר להניח שזה קשור לנקודה מס' 2. 4. היא דיברה למישהו שלא יכולת לראות בגלל שהוא היה רחוק או עמד במיקום שלא אפשר לך להבחין בו. 5. גורם איקס - בלתי ידוע, אין לנו מושג באמת מה היא עשתה ולמה. אולי היא תיקשרה עם החייזרים של אורי גלר, ביצעה טקס לאבקראפטי כלשהו, פיתחה יכולת לתקשר עם אנשים למרחק דרך האוויר, דיברה עם עכברוש או ג'וק, מורכב עליה ציוד תקשורת מתוחכם או שהיא פשוט מטורפת. לך תדע.

tapas tapas

New member
לא יודע

ראיתי אותה כבר הרבה פעמים, היא מסתובבת באזור זיו ליד הטכניון. היא גם נכנסה פעם לננדוס לשאול מה יש להם לאכול. אנשים כאלה גם אם תתן להם בית ומכונית הם לא ידעו להסתדר עם זה, הדברים שלנו ניראים כל כך ברורים ופשוטים, להם הם מאוד זרים ומסובכים.

ogmios

New member
הכל יחסי

אני עד היום לא יודע מה כל הכפתורים במיקרוגל עושים.

Blue Beetle

New member
לצורך העניין

הגדר "הזיה" והגדר "אמיתי" אחרת באמת לא ברורה הכוונה.

Dror Bar

New member
בסדר

אמיתי- דבר מוחשי שקורה ונכון . הזיה- דבר שרק הדמויות רואות לא כי יש להם כוח לראות אותו אלא כי משהו מתעתע בהם

Blue Beetle

New member
כי

בעצם ההגדרה הזיה זזה לא משהו אמיתי. אם מצרפים למונח "הזיה" את התואר "אמיתי" צריך להגדיר מחדש למה הכוונה.

BluePrint

New member
מה רע בהגדרה הקיימת?

הזיה היא חויה חושית הנובעת מתוך המוח ולא מגירוי חיצוני. אם מקור ההזיה הוא גירוי חושי כל שהוא, ההזיה איננה אמיתית. בעולם פנטסיה, לדוגמא, אשליה היא הזיה. הבעיה עם ההגדרה הקיימת היא במקרה של דמות בעלת חפיפת חושים, החווה הזיה חזותית בזמן האזנה למוסיקה. (לדוגמא)

Blue Beetle

New member
מסכים אתך

אבל הבלש שאל את השאלה: "מה אם בעולם פנטזיה הזיות הן אמתיות?" ולכן אני שואל למה הוא התכוון.

למה התכוונתי

בעולם פנטזייה יש הרבה דברים פארא-נורמליים. מה קורה אם להזיות יש קיום לא רק במוחו של ההוזה אלא במציאות החומרית של עולם הפנטזייה או במין מימד מקביל של "עולם ההזיות"? למשל: בהרבה עלילות פנטסטיות ועלק-היסטוריות, יש קטע בו הדמויות, בדרך כלל תחת הנחייתו של איזה שמאן מפוקפק עם תחפושת של אינדיאני, נכנסות ל"אוהל אדים" או שותות "תה קקטוסים" והוזות כל מיני דברים שמספקים תובנות לגבי העלילה. אבל מה אם ה"פתיחה של דלתות התודעה" היא למציאות אחרת ולא סתם דמיונות?

ogmios

New member
וצעד נוסף

מה אם ההזיות האלה הן לא צוהר לעולם אחר, אלא יוצרות בעצמם מציאות חילופית זו?

למעלה