הזזת שעון חשמל

shocron

New member
הזזת שעון חשמל

השעון בדירה שרכשתי מותקן בכניסה במעבר צר על פלטת עץ מעוכרת להחריד החשמלאי שעבד אמר לי בשום אופן לא להזיז בעצמי חב החשמל אומרת שהם רוצים 2400 עבור כל הזזה השאלה היא איך אני יכול לבקש מהם לתחזק את הציוד שלהם בצורה נאותה ולהזיז אותו ללוח חדש 3--50 סמ מעלה אפשרות אחרת היא הזזת השעון החוצה הבעיה היא שהבנתי מדיון קודם כאן שאם המרחק בין השעון ללוח הוא כ 10 מטרים חשבון החשמל שלי יגדל פי 10 בגלל גדילת ההספק בחוט המוליך לשעון הוזכר כאן בעבר שמגיע לי ביקורת חינם אחת לשנה האם אני יכול לבקש ביקורת ולנצל את העניין להפעיל אותם באיזה מקרה הם יקחו על עצמם את הזזת השעון וסתם נקודה למחשבה אם זה ציוד שלהם והם אמורים לדאוג לו כיצד יתכן שאני אמור להיות מחויב עבור הזזת השעון או תחזוקה שלו. תופרט חברת החשמל לאלתר !!!

F00D Is G00D

New member
מממ

הנושא של הגדלת חשבון החשמל פי 10 הוא שטות גמורה, זה ייקר לך את הכל באולי חצי שקל בחודש (בתנאי שהמוליכים הינם מסוג טוב..) אם זו הזזה לצרכי נוי אין שום סיבה שיעשו זאת בחינם, וישרפו על זה שעות של עבודה, בנוסף, החיבור מהמונה ועד ללוח החשמל הוא על אחריותך וחשבונך, וכמובן זו עבודת חשמלאי, ייתכן מאוד ויאצלו אותך לעשות ביקורת ח"ח שאומרת עוד קצת הכנה מוקדמת של החשמלאי שלך! רד מכל הרעיון, בנה שם ארון יפה שיסתיר, נ.ב שלא תחשוב לחבל במונה, הם יודעים בדיוק איפה היה ואיפה ימוקם מחדש ובסוף תאלץ לשלם גם על זה: קנס, הא והפרטות, לא תמיד דבר טוב (ראה ערך מפעלי ים המלח)

shocron

New member
כנראה ולא הבהרתי את הבעיה

השעון לא רק מצוי במיקום לא נוח כלומר בולט מעל לוח כ 30-40 סמ מהקיר ומפריע בעין ולמעבר אלא שהוא נמצא על לוח עץ ישן ומתפורר בצבע ירוק כהה מלוכלך ומזעזע בגודל 60X100 צריך כנראה לראות כדי להבין. (בדיוק בגובה פלג גוף עליון כאילו מתוכנן להפריע) לפי תשובת מאגר ומומחים אחרים הגדלת הספק החשמל על אורך של כ 10 מטרים היא בטווח של מאות עד אלפיי שקלים וע"פ מה שהבנתי מחברת חשמל הם מבצעים את העבודה בעלות של כ 2400 שקל ללא תלות באים אני מזיז חצי מטר כלפי מעלה או 10 מטר לכניסה לבניין. לידיעתך כיום בקיבוצים ובמפעלים גדולים מפיקים חשמל לצריכה עצמית והעלויות הן אפסיות יחסית לאלו של חב חשמל והדבר היחיד המונע תחרות באזורים צפופים בהם התחרות כדאית היא המדינה. ראה כמה שנים לקח ולהפריט ולתת אישורים בשוק התקשורת כדי לספק תחרות יחסית וראה את פעריי המחירים עם הכנסת המתחרים וכל זאת למרות שעדיין שהשוק לא פתוח באמת לתחרות.

רשר

Well-known member
מנהל
עד היום אף אחד לא קנה גנרטור ליצור

חשמל עצמאי כשבידו האפשרות לקנות חשמל זול מהחברה הארצית. שמעת שמשתמשים בגנרטור שנקנה לצורכי שעת חרום (מחיר הקניה שלו = "0") ליצור שוטף, אבל אם יעשו חשבון אמיתי של בלאי, פחת אמיתי וכח אדם יתברר שזה משתלם רק לצורכי כיסוי שיאי ביקוש, במיוחד לאור עלית מחירי הסולר.

מאגר

New member
הזזת שעון בדירה

כיום לא יתנו לך להזיז את השעון בתוך הדירה אלה להוציאו החוצה לארון מתכת אטום מים בגודל שלא יהיה קטן מ-40X60 ס"מ תלוי או מושקע בבחלקו בקיר חיצוני. והעלות הכוללת לא תהיה פחות מ- 3000 שקל ואולי יותר. לגבי צריכת חשמל בקוים ארוכים כאשר אתה מדבר על קו ארוך בסדר גודל של 40 מטר ומעלה עם חוטים לא נכונים עולה צריכת החשמל אבל לא עד כדי פי 10 במיקרים חריגים שנימדדו בעבר במספר מקומות בהם לא השתמשו בכבל נכון והעומס היה גדול נמצאו הפרשים שנעו בסביבות ה30% הגבוה ביות ובסביבות ה-12% במקרה הנמוך ביותר מבין אותם מקרים שהובאו לידיעתי וטופלו. אם ברצונך עוד סברים בנושא אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני או במייל או במסר לפי הפרטים המופיעים בכרטיסי האישי דורון ט

למעלה