הזורע

הזורע

אמורה להיות שם אליפות הארץ עוד שבועיים אבל משום מה הייתה שם היום תחרות רגלית שני תחרויות בשלושה שבועות באותו מקום? האם זה הגיוני ואם כן אשמח לדעת פרטים על התחרות

אופס, איחרת ביום

אתה אכן צודק, אתמול נערכה בקיבוץ הזורע תחרות ניווט מקומית לזכרו של בן הקיבוץ ארז הרפז.

IlanShacham

New member
אם השתתפת בניווט הרגלי בזורע

לא תוכל להשתתף בניווט הרכוב בגלל החוק האוסר על כניסה לשטח הניווט חודשיים לפני תחרות (שלושה חודשים במקרה של אליפות ישראל). עוד לא פורסמו פרטים נוספים על הניווט ב 29 לחודש.

זהו שהפעם היה מקרה חריג ../images/Emo65.gif

בגלל שלא היתה אפשרות לשינוי התאריכים או המיקום, היה מותר להגיע לניווט שהיה ביום שישי וגם לאליפות הארץ. התנאי היחידי שהיה הוא שאסור היה לבוא עם אופניים.

ומי בדיוק ידע את זה?

מעבר לנקודה האם זה נבון לאפשר כניסה חריגה שכזו, שבועיים לפני אליפות ישראל - מי בדיוק ידע על זה? לי נודע על כך בשיחה מקרית עם רונן רק יומיים לפני התחרות, מאוחר מדי כדי לשנות תוכניות ליום שישי. אם יש מקרה חריג כזה אז מן הראוי שתהיה הודעה רשמית בעניין.

IlanShacham

New member
צודק, זה נותן יתרון בלתי הוגן לאלה

שידעו... לא חסר דרכים ליידע את הציבור (אתר האיגוד ופורום זה)

כנראה שהיו כמה שידעו

במבט חטוף בתוצאות מיום שישי יש לא מעט נווטים רכובים שם. אין ספק שאם הייתי יודע שזה אפשרי הייתי עושה הכל כדי להגיע כדי להתאמן לתחרות שאמורה להיות החשובה ביותר בעונה. לדעתי היה כאן מחדל וזלזול מחפיר בחוקים.

eytan amiaz

New member
הזורע

אני לא בטוח שאגיע לאליפות ודווקא בגלל זה (כדי שלא אחמיץ את שני הניווטים) בררתי מראש ונאמר לי באופן מפורש שאין שום בעיה ושהודעה בנדון תפורסם באתר. אגב, לטובת אלה שכן ינווטו, אני מאד מקווה שהשבילים ממופים בצורה טובה יותר משאר פריטי המפה, שבחלקים גדולים ממש אינה מתאימה לניווט רגלי. ובאשר לאליפות עצמה, לא בטוח שהייתי בוחר בשטח זה לקיום אליפות ארצית בניווט רכוב משום שהוא מעניק יתרון בולט לבעלי הכח על פני הנווטים שבחבורה. טוב, ברור שיש כאלה שמצוידים בשתי התכונות השמימיות אבל לדעתי הדגש בנושא הניווט לא פחות חשוב, אחרת בעלי ענין ברכיבה ימשיכו להדיר את רגליהם מארועי הניווט הרכוב.

האשמה באי הפרסום -בי

לא הייתי מודעת לכך שהענין לא ברור. חבל, שמי שרצה לבוא (ולא בא) לא שאל.

לא רק בך

האשמה גם במארגן, בנציגי המועדון שלי שקבלו את ההודעה מההנהלה, וממקבלי ההחלטות (מהקל לכבד).

posix

New member
אי ידיעה ../images/Emo184.gif

צודק... אבל לא.... לפי החוקה מותר לאיגוד לאשר כניסה לשטח בו תיערך תחרות ובהודעה מראש. אני מסכים עם העובדה שלא פורסם מספיק, ולדעתי הלקח נלמד לפעמים הבאות. אבל אני לא מסכים ואף מוחה על תופעת ה"ראש הקטן" או אולי עליי לומר "זה שאינו יודע לשאול". ועולה השאלה - אם אליפות ישראל מספיק חשובה לך הנווט, מדוע לא עלה בדעתך כי יש כאן טעם לפגם מבעוד מועד? מדוע לא שאלת לפני? מה יעשו נווטים שרוצים להשתתף בשני האירועים? ובכל מקרה אין כאן חוסר הגינות מכיוון שההשתתפות התאפשרה לכוווולם

IlanShacham

New member
איזה ראש קטן?

כשאתה קונה משהו בחנות אתה ניגש לשלם או שאתה קודם כל שואל אם היום מותר לקחת בלי לשלם? יש חוקים ברורים, ולרגע לא עלה על דעתי שהם ישונו במקרה כזה, שבועיים לפני אליפות ישראל. אני לא ממש פונקציה בעניין הזה, אבל ארז, שנמצא במאבק קשה על המקום הראשון בליגה, וגם מועמד לזכות באליפות הזו, בהחלט נפגע מכך שהעניין לא פורסם.

אילן

אתה באמת קצת מנפח את הענין יותר מדי. העובדה שהגיעו די הרבה נווטים שגם רוכבים וגם רצים לניווט הזה מדברת בעד עצמה, שמי שרצה לבוא לניווט יכל לברר את הנושא בלי בעיה ולהגיע. אתה צודק שאמור היה להיות פרסום על כך מראש לפני התחרות, ותמר התנצלה על-כך, למרות שלדעתי האישית האשמה היא לא רק בה.

posix

New member
אם זה עוזר ../images/Emo70.gif

אין לי כל בעיה לפסול את עצמי מהשתתפות באליפות ישראל אם אתם חפצים בכך
ובאותו מטבע: האם מותר לארז להשתתף בניווט שיתקיים בנס-הרים? הרי הוא זה שמכין את המפה. האם אין כאן טעם לפגם? לחוסר הגינות? ושלא יגידו שלא התרעתי מראש

IlanShacham

New member
אין לי טענות למי שהשתתף

אני רק טוען שאם באופן מיוחד, ובניגוד לחוק הרגיל, מותר להשתתף, חייבת לבוא הודעה מסודרת על כך על מנת לשמור על ההגינות.

חברה, ../images/Emo24.gif

בואו לא נסחף ונגרור את הויכוח למשהו שיהיה קשה לחזור ממנו.

מסכים איתך בכל מילה

בהזדמנות זו אודיע שהתחרות האחרונה לעונה לא תהיה ככל הנראה בנס-הרים, וזה בגדול ובין השאר בגלל הסיבות שציינת. לא קיבלתי על כך אישור סופי, אך העלתי את הבעייתיות הזו גם כן. אני לא חושב שהפיתרון הוא בפסילה עצמית. הרי אתה לא עשית שום דבר לא בסדר - אמרו לך שמותר לבוא, אז באת. הבעייה היא בעצם ההחלטה ובאי ההודעה - ראה תגובתי הנפרדת, ושם הצעתי לפתרון הראוי.

סליחה?!

לא פורסם מספיק? לא פורסם בכלל! לא שאלתי כי לא עלה בדעתי שזה יהיה אפשרי.

gadiber

New member
הצעה לטובת אלה שלא היו (מעולם) בשטח

מי שיש ברשותו מפה של יער הזורע המדובר, האם ניתן לפרסם חלק ממנה (לא את כולה, בשביל לא לפגוע בזכויות יוצרים) בשביל שמי שלא מקיר את המקום יקבל רושם כללי על השיפועים / תכסית. תודה!

למעלה