הזויים , תתעוררו

sad/one

New member
הזויים , תתעוררו

או שאולי בעצם כדאי שתמשיכו לישון. שלל פתפותי הביצים שקראתי כאן נובע בעיקר מחוסר היכולת שלכם להשלים עם מעמד סוציו-אקונומי קיים , או עם חוסר היציבות המנטלי רגשי הנוכחי שלכם. שום דבר לא השתנה בעולמנו הצר , מאז יצא האדם מהמערה. אימפריאליזם היא צורת חיים כזאת שמכתיבה לאחרים כיצד מיעוט קטן מעוניין שיחיו, על מנת שיממנו אותו ואת צרכיו השונים. אשור , בבל , פרס , יוון , רומי , הביזנטים , המוסלמים , הממלוכים , העותמנים , הבריטים , ההולנדים , הפורטוגזים , הצרפתים , הספרדים , האמריקאים - בכל פעם אימפריה אחרת , סממנים כלכליים תקופתיים שונים אבל מאפיין אחד והוא שלטון מיעוט (במדינות ערביות ניתן לראות את זה בהקצנת יתר , דוגמאות טובות הן סוריה ועיראק). ולשורה התחתונה - אתם באמת חושבים שמישהו יכול להשפיע על זה ? תנועת האנטי גלובליזציה היא תנועה שקיימת רק משום שמשפחות המיעוט, משפחות האלפיון ואולי אפילו הפרומיל העליון מעוניינות להקנות לכם את התחושה שאתם חיים בדמוקרטיה , בעוד שאתם ממש ממש לא יכולים לשנות או להשפיע על שום דבר , מכיוון שגם המחאה הזאת היא ממוקדת , מבוקרת ומכוונת במגמה מאוד ספציפית כדי להשפיע על דעת הקהל בכיוונים הרצויים. כמה שזה נשמע קרוב למטריקס , זה הרבה יותר גרוע. במטריקס ידעו שהאוייב הוא מכונה. מכונה מוגבלת בחוקיות מסוימת. כאן אתם מדברים על משפחות אצולת הממון. אין שום חוקיות. רק כסף.

אנחנו אמורים להעלב?

א. זה שאתה מבין שאנחנו נשלטים על ידי מיעוט - זה כבר תובנה חשובה. רוב האנשים חושבים שאנחנו חיים בדמוקרטיה. ב. יש פתגם יפה "הפוסל במומו פוסל" אולי זה נכון לגביך? מאיפה הקביעה שאנחנו לא מרוצים מהמעמד הסוציו אקונומי שלנו או "חוסר יציבות מנטלי" - במילים אחרות אנחנו משוגעים? אז סליחה , עשרות מליוני אנשים בעולם הם לא בדיוק משוגעים. ודווקא ההתעקשות שלנו על צדק או על נסיונות להציל את המין האנושי מכליה לא מעידות לדעתי על "חוסר יציבות מנטלי. אי השלמה עם מעמד סוציו אקונומי - אתה בבקשה מוכן להסביר את המונח המעורפל הזה? האם מישהו כן מרוצה מהמעמד הסוציו אקונמי שלו? ג. הרבה השתנה בעולמנו הצר מאז יצא האדם מהמערה - אמנם בתחום הנפשי נותרנו כמעט אותו דבר, בכל זאת היו כמה שינויים והתקדמויות. בתחום הנפשי לדוגמא בודהה והפסיכולוגיה כן יכולים ללמד אותנו איך להימנע מצרות. מבחינת היחסים בין האדם לטבע יש ממש מהפכה, מין אחד שיכול להכחיד מינים אחרים, ולמעשה את רוב המינים הקיימים כיום (אם כי לא את הביוספרה עצמה - עדיין) יש כאן שינוי. ד. מה שאתה אומר בעצם - תראו, תמיד היה חרא ותמיד יהיה, ולכן אין טעם לעשות כלום. אולי בעצם כדאי שנתאבד? (הרי אנחנו במצב נפשי מנטלי לא יציב). ובכן בכל זאת היו כמה שינויים - מעט מאוד אנשים יאמינו כיום שכדי לשפר את המצב כדאי להקריב קורבנות אדם לאלים - זו היתה אמונה נפוצה מאוד בעבר (עד כדי כך שהיהדות נאלצה להלחם בה). דרך אגב, אתה רואה שוטר לידך? אם עדיין לא ראית זה בגלל שהיו כל מיני אנשים - רובם סובלים מבעיות נפשיות שנלחמו על מין דבר כזה, נו איך קוראים לו ? ... אה כן נזכרתי - חופש הביטוי! אתה מבין בחרא של פעם היה הרבה יותר מקובל להוריד לך את הראש אם אמרת משהו שלא נראה למישהו, הסיבה היחידה שהיום מקובל אחרת שהיו מספיק משוגעים להאבק על זה. וככה גם דמוקרטיה נציגותית- שכמה שהיא לא משהו, היא עדיין הרבה מאוד (נסה באמת לחיות במדינה טוטליטרית ותבין למה). אז אולי בכל זאת אנחנו לא בדיוק באותו חרא? ה. (לא המשפחות העשירות הן שקובעות את מה שקורא, חוקי השוק או הכוח העירום הוא השולט. זה דווקא הרבה יותר קרוב למטריקס ממה שאתה חושב. למכונה של הכסף - של הכוח - יש חוקיות בדיוק כמו לכל מנגנון אחר. זה לאו דווקא חדשות טובות כי משפחות עשירות אתה יכול לשכנע, את המנגנון של המכונה שום טיעון לוגי או התנגדות אקטיבית מחאתית לא תשנה. לספינה טובעת לא משנה אם יש עליה 5000 טון חיטה או 5000 טון של אנשים, היא טובעת על פי אותו מנגנון. האם מישהו יכול להשפיע על זה? כן. א- ניתן לבלום חלק מהתסמינים , להאט את שלטון האימים של השוק . זה מה שאנשים תמיד עשו מאז הקפיטליזם הוקם - התנגדו והאטו את תהליך ההרס החברתי והסביבתי - זה לא הרבה אולי אבל זה מה יש. אתה מתייחס למחאה, אני לא ממש בטוח שאתה מכיר את המחאה הזאת - אולי אתה מכיר את ההכוונה שלה על פי סיקור העיתונות, המחאה עצמה לא ממש מכוונת על ידי אף גורם, להם היה הרבה יותר נוח שהמחאה לא היתה קיימת כלל (ראה משפט מקדונלדס). אל כל פנים מחאה היא רק חלק מהתהליך ולא החלק החשוב של התהליך. החלק החשוב יותר הוא בניית לאטרנטיבות - פרק שכמעט ולא זוכה לסיקור עיתונאי. ב- תלוי למה אתה קורא שינוי. האם אנחנו יכולים להפיל את הקפיטליזם - עוד לא. האם אנחנו יכולים לנגוס בו פה ושם - כן. אנחנו יכולים לדוגמא לחלץ אנשים מתוך תרבות הצריכה (דרך אגב מה איתך? לפי הנסיון שלי רוב אנשים שאומרים שאי אפשר לעשות כלום הם גם אנשים שבעצמם לא עושים דבר). אפשר לבנות אלטרנטיבות כמו רשתות מטבע מקומי, רשתות סחר הוגן, דיור משותף, גינות קהילה - זה אולי גם לא נראה הרבה , אבל כבר ברמה המיידית והאישית זה עוזר אז למה לא? ג- אם לא שמת לב , הקפיטליזם הולך להרוס את עצמו. אי אפשר להשאר ב"רמת החיים" הזאת, המעמד הבינוני שמספק את הכוח הקונה, נשחק. המדינה שמספקת מסגרת חוקתית לייצוב השוק, נסוגה ונשאר השוק שיטפל בעצמו. איך שוק מטפל בעצמו? רע. שוק לא יכול לטפל בעצמו, כשמשאירים אותו לבד הוא קורס. וזאת בלי להזכיר בכלל את בעיות הסביבה. אני לא מנסה להאיץ או להאיט את התהליך הזה, וכפי שציינת יש לי מעט השפעה עליו. מה שכן אני יכול לבנות סירות הצלה. מה יהיה אחרי קריסת הקפיטליזם? אנחנו יכולים ללכת למודל פאודלי או דיקטטורי אחר - כפי שציינת חרא תמיד נטה להתפשט. או שאנחנו יכולים כבר כעת לפתח אלטרנטיבות שיאפשרו לאנשים להיות יותר חופשיים. אני ברשותך אנסה לשפר את המצב גם אם תוכיח לי שהוא תמיד יהיה חרא. ככה אני, נאיבי ומפטפט פיטפוטי ביצים.

למעלה