הזוגות של השבוע

אור2221

New member
הזוגות של השבוע

לא, אני דווקא לא מתחילה עם ויקטור וניקי אלא עם ריאן וויקי. טוב, אני הולכת להדחיק את הספוילרים שאני יודעת מהם, ופשוט להתמקד בפרקים הנוכחיים. הם תמיד היו אחד הזוגות האהובים עלי, אחרי כל מה שהם עברו בתור ילדים, אחרי נישואים כושלים - כל כך נחמד לראות אותם חוזרים אחד לשני, בוגרים יותר, מבוססים יותר, בשלים יותר, עם פסים בלונדינים בשיער :). לויקי מגיע להיות מאושרת. SIGH. לראות את הת'ר עשה לי דמעות בעיניים, אני פשוט לא יוצאת מהדיכאון שהיא עזבה, למרות שאמיליה עושה עבודה לא רעה, אין לה את הפגיעות שלהת'ר היתה בעינים. נעבור לג'יל ושון - שכחתי כמה נהנתי מהם בזמנו, אני אוהבת את השחקן מאז ימי לחיות, למרות שהעלמות השיער הארוך די מדכאת, והיא קצת יוצאת מהקונכייה שלה. נדלג בקפיצת ענק על ויקטור ואשלי שהרסו לי את ארוחת הבוקר היום, ונקפוץ ישר לניקי, שמעודדת את ויקטור למצוא את מאט ולהרוס אותו, אין כמו סצינת ויקטור וניקי נחמדה כדי לסיים את הפרקים של השבוע. וכמובן, ראול - מסכנצי'ק שלי.

Dawn12

New member
אני איתך בעניין ריאן וויקי ../images/Emo45.gif

ואני גם שומר להם חסד נעורים כי לדעתי הסצינה הראשונה שראיתי בצח"מ היתה שלהם. הוא טוב בשבילה, ואני אוהב את זה שהם שמרו על קשר קרוב (לפעמים קרוב מדי
) במהלך השנים, אבל למען האמת - אני לא לגמרי בטוח שהוא מתאים לה לטווח הארוך. הוא לא קצת יותר מדי good-guy בשביל ויקטוריה?

אור2221

New member
אני חושבת

שהוא בדיוק במינון הנכון, הוא בהחלט לא ילד טוב ירושלים, והוא מבין את ויקטוריה והתסביכים שלה יותר מכל אדם אחר, הוא מעל לכל חבר שלה ובמקרה שלה זה חשוב. הייתי שמחה אם היה טווח ארוך. אור.

taish

New member
אור, אני איתך! ../images/Emo45.gif

במירוץ החיים המטורף והאינטנסיבי של ויקי, לא יזיק לה בן-זוג תומך שמכיר אותה על בוריה, על כל מעלותיה וחולשותיה. ריאן תמיד היה טוב בזה בתור ידיד, ואני חושבת שהפיכתו מידיד לבן-זוג תעניק לויקי שלווה וביטחון שמאוד נחוצים לה.

taish

New member
../images/Emo40.gif עוד כמה מילים על ויקי וריאן

הנה נקודה נוספת, המתייחסת לדברים ששחר אמר על כך שריאן הוא יותר מדי good-guy בשביל ויקי - בפסיכולוגיה חברתית נעשו מחקרים על הגורמים למשיכה בין-אישית. דיברתי על זה מעט בעבר (ותודה לשחר על שמצא לי את אותה הודעה
), אבל אז התמקדתי בהיבט מסויים אחד (רמת האטרקטיביות), וכעת רציתי להרחיב מעט את הדיבור
. אחד מהגורמים למשיכה בין-אישית, עפ"י המחקרים, הוא מידת הדמיון בין שני אנשים. העקרון הבסיסי הוא פשוט: ככל ששני אנשים יותר דומים זה לזה, גוברים הסיכויים למשיכה ביניהם. הכוונה ב"דמיון" היא בדר"כ לדמיון במצב הסוציו-אקונומי, בהשכלה, בסטטוס החברתי, ברקע החברתי, בעמדות, בהשקפות וגם במראה החיצוני (אנשים שנראים טוב ייצאו עם אנשים אחרים שנראים טוב, ואנשים שלא נראים טוב ייצאו עם אנשים אחרים שלא נראים טוב). מחקרים אלו ניפצו את המיתוס שלפיו "הפכים נמשכים", כי הם מראים שבניגוד למיתוס הזה, דווקא אנשים שדומים בכל מיני תחומים - נמשכים זה לזה. ריאן וויקי דומים במרבית המשתנים שציינתי. אם לא דמיו מוחלט, אז לפחות דמיון שהוא יותר מדמיון אקראי בין שני אנשים מקריים שתפגשו ברחוב. שחר ציין, ובצדק, שויקי הרבה יותר "פלפלית" ו"נועזת" מריאן (בינינו, הוא הרי סתם פארש...
), ולכן לכאורה הם שונים בחלק מתכונות האישיות. אבל הנקודה היא שזה עדיין לא סותר את המחקרים הנ"ל. כמו שאתם בטח יודעים, כל פעם שמישהו עורך מחקר כלשהו בפסיכולוגיה - צצים להם כפטריות לאחר הגשם (אגב, ירד היום גשם ראשון בחיפה!
) המון מחקרי-נגד. חלק מהם מראים דווקא שלפעמים שוני בין אנשים בתכונות מסויימות כן יכול לעורר משיכה (למשל, גברים דומיננטיים מעדיפים אישה שהיא ההיפך מהם - כלומר, כנועה ונשלטת). ויקי וריאן, כאמור, דומים במרבית המדדים החשובים הרבה יותר מהממוצע. אז נכון, יש תכונה אחת שהם שונים בה. אז מה? הרי מחקרי הנגד מראים שגם שוני מסויים יכול לעורר משיכה. מעבר לזה, ייתכן שבמקרה הספציפי שלהם הניגוד הזה, בין הנועזות והחריפות של ויקטוריה לבין העידון הג'נטלמני של ריאן, הוא דבר טוב. טוב הלב, החביבות הזו שלו והיכולת שלו לתמוך - כל אלה יכולים לאזן אותה באיזשהו אופן, ואם לשפוט לפי מירוץ החיים המטורף והאינטנסיבי שלה - אני חושבת שהאיזון הזה בהחלט נחוץ לה. מישהו שירגיע, שיתמוך. ולכן אני מסכימה עם אור שהם מתאימים - למרות, ואולי בעצם בגלל, השוני שלהם בנקודה הספציפית ששחר העלה.

pumiki25

New member
אורטל, השארת אותי בלי מילים!

כל מילה בסלע
אורטל, נהניתי כל כך לקרוא!!! מזכיר לי את ימי לימוד הפסיכולוגיה החברתית שלי
זה תחום כל כך מרתק, אני כל כך אוהבת אותו. אחד מהחביבים עליי ביותר. ...ואני חושבת שזה, בעצם, כל מה שרציתי להגיד!

Dawn12

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif

אני אמנם זכיתי לשמוע על המחקרים אוף-סקרין (
) אבל טוב לראות את זה גם כאן, וכמו שאמרתי לך גם אז - לא שהייתי צריך יותר מדי שכנוע - אבל השתכנעתי. אני לא חושב שזה בגלל אותו דמיון או שוני ביניהם, אלא בעיקר בגלל שאני באמת חושב שאין מישהו שמכיר אותה כמו ריאן, בטח שלא לאורך כל כך הרבה שנים, כך שמהבחינה הזאת אף אחד לא יתאים לה כמוהו.

Kalla

New member
או, במילים אחרות,

50% סיכוי שאנשים יימשכו למי שדומה להם ו-50% שיימשכו למי ששונה מהם. העיקר שיש לחוקרים מה לעשות. ויקי וריאן נפלאים בתור ידידים. הוא נאמן, שקול, אובייקטיבי, יודע להעמיד אותה במקום, להחזיר אותה לפרופורציות, להשאיל לה כתף מהימנה ולתמוך בה ברגעים קשים. היא מאוד שתלטנית ופושרית, נועזת ובוטה, מעמידה לו מראה מול הפרצוף כשאף אחד אחר אינו מעז או אינו טורח לעשות זאת, מפיחה רוח במפרשים שלו בתקופות דכדוך ונותנת לו כוון ומשענת בעתות של ספקות והתלבטויות. אולם, מבחינה רומנטית לדעתי ריאן קטן על ויקי בכמה וכמה מידות. כעת שניהם בודדים וזקוקים נואשות לקשר, להרגשה שהם אוהבים ונאהבים, שניהם זקוקים מחפשים מישהו שמכיר ומבין אותם היטב, שניתן לסמוך עליו בעיניים עצומות ולהישען עליו, שלא יאכזב אותם אחרי כל מה שהם עברו. זה אכן אתגר בשביל ויקי לזכות בריאן בחזרה, בייחוד לאור הרקע הבעייתי של חייו הפרטיים, וככזה הוא הופך למעניין ונחשק בעיניה, אך אני בטוחה שאם הם היו מגיעים למצב שבו חייהם נכנסים לשגרה, היא הייתה משתעממת מחץ כעבור זמן לא רב. הוא לא מספיק גברי, סקסי, מלא חיים ואניגמטי בשבילה. זה אמנם פחות חשוב במידה וכל התכונות האחרות היו קיימות (והן לא), אך הוא גם הרבה פחות יפה ומושך ממנה. היא טיפוס צבעוני, דומיננטי ומתוחכם שנבנה מאתגרים ומקשיים, והוא פשוט חיוור, פאסיבי ומשעמם לעומתה וספק רב אם יוכל להציע לה את החיים הסוערים והרומנטיים שלהם היא זקוקה כדי לשמר את העניין בו. אני גם לא בטוחה שהוא מסוגל או רוצה להתמודד עם מישהי כה אנוכית, תוססת, סוערת, דומיננטית, תובענית ותככנית לאורך זמן. הוא זקוק למישהי פשוטה, רגועה, סולידית, שקולה, מסורה, מהימנה וחמה יותר, בעלת מזג ממוצע - לא משעממת מדי ולא פרועה מדי, שתעריץ אותו, תדאג לו ותלך איתו באותו הקצב. מישהי כמו נינה, אך יותר בטוחה בעצמה ופחות מעורערת ממה שהיא הייתה בזמנו. גזר הדין: לטווח הקצר - הזדקקות הדדית; לטווח הארוך - אין סיכוי.

אור2221

New member
ממש לא מסכימה

ויקי וריאן, דומים או שונים, רוצים אחד את השני במשך 8 השנים האחרונות. היתה בינהם אהבה גדולה שהם היו צעירים, וזה לא הסתדר בגלל חוסר התמיכה שויקי קיבלה מהמשפחה, הגיל שלה, הבעיות המיניות והבלבול של ריאן ביחס למערכת היחסים עם נינה. ריאן היה צריך מישהי מבוגרת ויותר מגובשת מויקי. אבל ויקי גדלה, ובמשך שמונה השנים האחרונות רצתה את ריאן, גם כשהיתה נשואה לקול, הוא גם רצה אותה שהיה עם נינה - היתה בינהם משיכה וכימיה. הם חייבים לעצמם לראות מה יש בינהם כאשר הם מבוגרים יותר ומנוסים יותר. ריאן ניסה את המישהי הפשוטה עם טריש, הוא מעולם לא ממש אה אותה, אבל לא היתה בה את המורכבות של נינה או ויקי והיא העריצה אותו. הוא צריך מישהי שתשלים אותו ותסתור אותו בעת ובעונה אחת, מישהי שתסקרן ותאתגר אותו. ויקי - אני בכלל לא בטוחה עם היא מחפשת מישהו פרוע, היא בטח לא צריכה עוד יושב בית כמו קול, אבל היא גם לא צריכה יותר מדי בלגן ומסתורין, בטח לא לקשר ארוך טווח. ויקי בסך הכל סבלה מספיק מחוסר יציבות רגשית כשהיתה ילדה, והיא מחפשת יציבות מסויימת. ואני לא בטוחה כמה ריאן משעמם ושגרתי, הוא גם מחפש ריגושים כמוה, ושניהם מתלהבים מאותם דברים ושואפים להגיע רחוק. אני פשוט לא בטוחה שהיא צריכה, למערכת יחסים, איזה מנוול חלקלק שישבור לה את הלב, ולויקי מתאים לממש את אהבת נעוריה עם ריאן עוד פעם.

Kalla

New member
זכותך, כמובן, לא להסכים.

אני לא קונה את הסיפורים על בלבול של ריאן ועל גילה הצעיר של ויקטוריה (אם כי במקרה שלה זה יותר נסלח). אכן, היו ביניהם מכשולים, אך אהבה אמיתית וחזקה הייתה מתגברת עליהם (מניסיון) או לפחות שורדת זמן רב הרבה יותר. אני גם לא בטוחה עד כמה באמת הייתה ביניהם תשוקה בוערת במהלך השנים האלה. בהחלט היו תקופות שהם היו מאוהבים ושקועים באחרים, ורק בתקופות שלשניהם או לאחד מהם היו בעיות במערכות היחסים, הצד שהיה באותו זמן לבד (לרוב, ויקי) התפנה לפלירט על אש קטנה (שגם לא תמיד התקבל בברכה על ידי הצד התפוס), בעיקר להפגת השיעמום והבדידות וליצירת המתח המיני החסר באותו רגע בחייו. וגם זה בעיקר בגלל שהשני פשוט היה שם והיווה מטרה קרובה, מוכרת ונוחה. מסכימה שיש ביניהם משיכה מסוימת, הנובעת, לדעתי, בעיקר מן הצורך שציינת בחוויה מתקנת ולגבי ויקטוריה גם מהאתגר שבלהשיג את ריאן בחזרה ולהוכיח לו שאינה אותה ילדה לא מנוסה, מתוסבכת וחסרת תפקוד מיני שהייתה פעם. ברור שידידותם האיתנה לאורך השנים וההתקרבות לאחרונה בעקבות בעיותיהם האישיות מגבירות את המשיכה ויוצרות את התנאים הטבעיים והמתבקשים לכך שיפלו זה לזרועות זו כפירות בשלים המוכנים לאכילה. שוב, אין לי ספק שבנסיבות הקיימות יש לקשר הזה סיבות, משמעות ומקום, אך לדעתי זו לא אהבה גדולה ונצחית. אכן, ויקי זקוקה ליציבות בשלב זה, אחרי כל הטלטלות והתלאות שהיא עברה, אך לאחר שהיא תתייצב, תפוצה על טראומות העבר ולגמרי תחזור לעצמה, זה כבר לא יספיק לה. לא עצם היציבות היא הבעיה, אלא האישיות האנמית והמשעממת משהו של ריאן, שלמען האמת גורמת לי לרצות לפהק בכל פעם שהוא מופיע על המסך. יכולה להיות בהחלט מערכת יחסים אוהבת ויציבה עם בן זוג יותר מלא חיים וטמפרמנטי מריאן. לא כל בחור מסעיר, מעניין ובעל קסם אישי הוא בהכרח מנוול חלקלק השובר לבבות. מה לעשות, לפחות לעניות דעתי ריאן חסר את התכונות הדרושות כדי לספק אישה עוצמתית, תובענית, שאפתנית ומרוכזת בעצמה מסוגה של ויקי (ולמען האמת, לא רק ויקי) לאורך זמן. טרישה באמת לא התאימה לראיין ולא הייתה ביניהם אף פעם כימיה אמיתית, אבל נינה זה סיפור אחר. מלכתחילה הוא נמשך אליה הרבה יותר מאשר לויקטוריה והיה ביניהם הרבה יותר מן המשותף ואילולא נינה הייתה מתחרפנת והורסת את היחסים ביניהם במו ידיה, סביר שעוד היה נשוי לה באושר + כמה ריאנים קטנים, שהיו קושרים אותו אליה עוד יותר. כשכתבתי שריאן זקוק לאישה פשוטה יותר, לא התכוונתי להבט האינטלקטואלי, אלא יותר להבט התחמני והתככני והאנוכי לפעמים עד כדי אכזריות של ויקטוריה. התכוונתי שהוא לא צריך מישהי שכל הזמן תשחק משחקים בכלל ומשחקי כוח בפרט, אלא מישהי שפשוט תאהב אותו, שתהיה יותר רגישה, רכה ומודעת לצרכיו מויקטוריה.

מה גם שמגיע להם הזדמנות שניה

אפשר להגיד שזו תהיה זוגיות נורמלית כמו של ניק ושרון אם הם יתאחדו שוב. אבל אפשר לסמוך על ויקי שלא משנה מי הפרטנר שלה היא תמשיך לספק ריגושים ואקשנים לא קטנים...

למעלה