הזהרו מ"ירדן פי סי"

GMoney

New member
הזהרו מ"ירדן פי סי"

אני אספר לכם כאן על חווית הקניה הטראומטית ב"ירדן פי סי" לצורך השלמת עבודת התיזה לתואר שני רכשתי בחברת "ירדן פי סי" מחשב מסדרת IBM ThinkPad T60 של Lenovo. כשאתה קונה מוצר יוקרה מהשורה הראשונה, אתה מצפה לקבל שירות בהתאם. בחרתי בשירות של חברת ירדן פי סי, לה יש ציונים גבוהים מכל יתר החברות באתר zap בקטגורית מחשבים ניידים. סיבה נוספת שהביאה אותי לבחירת החנות היא קבלת תוספת של 1GB זיכרון פנימי למחשב. בעת איסוף המחשב בחנות אכן הותקן שבב נוסף של זיכרון בנוכחותי. כשחזרתי לביתי הצטערתי לגלות שהמחשב נתקע שוב ושוב בכל הפעלה מחודשת. חשדתי שמדובר בזיכרון הנוסף האחראי לתקלה. עיינתי היטב בעלון השימוש והוצאתי את הזיכרון לפי ההדרכה תוך שיחרור 4 ברגים בתחתית המחשב כמצוין בהוראות. לאחר הוצאת הזיכרון המחשב החל לפעול כשורה. התקשרתי לחנות לידע בקשר לפגם ואמרו לי לבוא שוב לחנות. כשהגעתי הפנה אותי שי למעבדת התיקונים ושם הוחלט להתקין זיכרון חדש. הטכנאי נתי החל לשחרר ברגים רבים בתחתית המחשב, אלו שגם לא נחוצים לשחרור הפאנל הקדמי לפי ההוראות בעלון. חששתי להתערב כי האיש אמור לדעת את מלאכתו כהלכה. לאחר התקנת הזיכרון החל בניסיונותיו להחזיר את הברגים למקומם. לאחר ניסיונות כושלים רבים הצליח לאטום בכוח את כל הברגים ונתן לי את המחשב. כשהפעלתי את המחשב נוכחתי לראות שהמחשב תקין, אך ציפתה לי הפתעה לא נעימה. הפאנל הקדמי בלט החוצה וכך גם חלקה של המקלדת בקרבת הבליטה. היה חופש רב בפאנל בניגוד למצב המקורי. הטכנאי כבר היה עסוק ולא הקשיב לי. הלכתי חזרה לשי. הוא טען שזה המצב המקורי ואין שום בעיה בבליטה, בחוסר הידוק של הפאנל ועיקום המקלדת. כשעמדתי על שלי ואמרתי שבקנית מחשב ב-8600 ש"ח אני מעוניין בסחורה מושלמת הוא אף גיכך ואמר: "אז מה אתה רוצה ממני". הוא גם הוסיף שבמחשבים אחרים הפאנל עוד פחות מהודק ובעל עיוות גדול יותר וכאן המצב עוד "טוב יחסית". אני לא רוצה מחשב עם פאנל רופף ולכן בחרתי בטוב מכולם. לו רציתי מחשב עם פאנל רופף ועקום הייתי קונה אחד זול יותר. לאחר שחזרתי על טענותיי הוא התפרץ עלי, אמר שאלך לרוני מנהל החנות והוא "יראה מה לעשות איתי" ועזב את המקום. שאלתי למה הוא כועס. הוא השיב: "כי אתה מדבר שטויות". בעת הויכוח עבר נתי הטכנאי במקום. אמרתי לו שהוא שחרר ברגים מיותרים והרכיב בצורה מעוותת. הוא השיב: לא משנה מה כתוב בעלון, כאן יש לך עסק עם "מקצוענים". צחקתי לי צחוק שמהול בעצב עמוק. מנהל החנות התבונן במחשב וגם אמר שאין שום בעיה, אך אם אני רוצה יכולים להעביר את המחשב ל-IBM, שם יבדקו האם יש עיוות. כמובן סרבתי כי הדבר כרוך בעיכוב נוסף בעבודת התיזה. לבסוף הטכנאי נתי עבר במקום, שחרר מחדש את הברגים ולאחר שהרכיב מחדש, הבליטה נעלמה תוך שהוא מודה בקיום הבליטה המיותרת קודם לכן. יחד עם זאת, הפאנל כבר איננו קשיח ומהודק כפי שהיה בהתחלה. לאיש בחנות כבר לא היה אכפת ממני ומכאבי, לקחתי את המחשב והלכתי. אני מרגיש מושפל ופגוע בגלל היחס המבזה, השרות הלא מקצועי של הטכנאי, האשמתי בקטנוניות, התעלמות מטענתי הצודקת, הניסיון לשדל אותי לקבל העיוות בהסכמה וזלזול במחיר הגבוה ששילמתי. העוול הותיר בי צלקת ותחושה שהמחשב כבר לא מושלם כחדש. קיים עיוות שיורי בפאנל. בנוסף קיים בי חשש שאם אצטרך לפנות בעתיד ל-Lenovo לקבלת אחריות, אתקל אתקל בסירוב הנובע מהיחס הלקוי למחשב.

kobi 23

New member
המלצה שלי

תפנה בהקדם לשירות של לנובו ותיידע אותם על הסיפור הזה יש לך 3 שנים אחריות מלאה וחבל שתתבזבז בגלל מעבדה לא מקצועית. הם כנראה יבקשו את המחשב לבדיקה אבל שווה לך שעכשיו המחשב יהיה בבדיקה מס' ימים מאשר שהוא באמת יתקלקל והם יאמרו לך שפתחת אותו ודפקת משהו.

kobi 23

New member
נ.ב

תתחדש , גם לי יש כזה חדש ואני מאוד מרוצה ממנו. מחשב פשוט פצצה.

kobi 23

New member
אופס

אם אתה נתקל שוב בבעיה ואתה רוצה לפרק את חלקי המחשב , כנס ללינק הזה http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=TPAD-MOVIES יש שם סרטוני וידאו והסברים ידידותים מאוד לפירוק והרכבה של מחשבי לנובו/טינקפאד. לי זה עזר מאוד. כל אחד יכול להבין בדיוק מה צריך לעשות (אני עדיין בשוק מהחנות שקנית) יש לציין שהאחריות לא תיפגע לך , בתנאי שלא תפגע בעצמך ברכיבים בעת ההרכבה או הפירוק שלהם.

ScorpioID

New member
בוא אני אגיד לך משהו מניסיוני האישי

ראשית, מהיכרות אישית עם ירדן פיסי, השירות שלהם הוא בין הטובים שיש. לא סתם יש להם ציונים טובים בזאפ דבר שני, מהיכרותי עם נתי, אכן מדובר באדם מקצועי. אך במקרה הנ"ל, ישנה אפשרות שמדובר בחוסר היכרות אישית שלו עם המוצר על כן בורותו. דבר שלישי, הייתי ממליץ לך לשים תוספת זיכרון לבד. רק בגלל הסיבות האלו. לא להתעסק עם שטויות ולא להפסיד ימי עבודה לפעולה פשוטה שניתן לעשותה לבד.

kobi 23

New member
תגובה לסקורפיו

כמו שאמרת יש חלקים שאפשר בקלות להחליף לבד, בלי התערבות של בעל מקצוע. אם אני הצלחתי לפרק/להרכיב חלקים של הטינקפאד.בקלות ומהירות אין שום סיבה שבנאדם מהישוב וכל שכן בעל מקצוע לא ידע. התירוץ של "חוסר הכירות אישית" לבעל מקצוע לא נשמע טוב כלל. כמו שכתבתי יש מדריכי וידאו ברורים להפליא. ובנוסף לכך בתחתית המחשב יש איורים ליד כל בורג (ציור של צ'יפ לזיכרון,מקלדת וכו').

Y. Welis

New member
אין ספק שהם לא מקצועיים

ולא 'מקצוענים'... אני חושש ש'לנובו' לא יכולים לעשות הרבה נגדם, אבל להבא שלח את הנייד ישירות אליהם.

kobi 23

New member
זה בלשון המעטה ....

הייתי אומר דברים אחרים עליהם אבל זה לא המקום. מי שקורא לעצמו "טכנאי מחשבים" ולא יודע להרכיב מחשבים של יצרן עלום-שם כמו THINKPAD צריך ללמוד ,הרבה ללמוד. לא מדובר פה על החלפת לוח אם , סה"כ פירוק אלמנטרי והוצאת זכרון. אני מקווה שלהחליף את צורב הם יודעים שם...אני לא מזכיר חלילה את הארד דיסק .בכל זאת יש בורג וצריך להשתמש במברג וכאלה.

ali052

New member
שאלה ל GMoney ??

באיזה סניף מדובר ?? בתל אביב = ליד קניון עזריאלי....?? אני מכיר שם את הבעלים.... נ.ב..לא היה לי זמן ליקרוא את כל ההודעות שלך אבל למה הלכת דווקא אליהם ???

kobi 23

New member
כי משם הוא רכש את המחשב....

הרי המחשב חדש לגמרי והוא לא אמור ללכת תוך זמן קצר כ"כ למעבדה,מה גם שזה היה לוקח כמה ימים

ali052

New member
למה מההתחלה הוא קנה משם??

יש ה-מ-ו-ן מקומות אחרים ...... כאב לי הלב לקרוא את כל ההודעה שלו.... מישתתף בצערך....

ali052

New member
בוא ''לא נבכה על חלב שנשפך''....

והכי חשוב ; להפנים את הדברים ולהבין את הוסר השכל מהסיפור שלו......

bar666xp

New member
פנה ללנובו אני בטוח שהשם שלהם חשוב להם...

הרבה יותר מהחנות במקרה שלך ירדן פי סי... אם בטעות משהו הלנובו יגיד לך שזה בינך לבין החנות תזכיר להם שאתה הלקוח לא הדילר... אם הבנת את הכוונה... שימור לקוחות הוא אחד הדרכים של היצרנים/יבואנים/חברות להצלחה בשוק התחרותי הזה והן/ם יודעים/ות זאת! בסופו של יום אתה מחזיק נייד מתוצרת לנובו מצידך שיוחלף בחדש מהניילון ושיחיבו את החנות בעלותו ביגלל שהם שברו אותו או WHATEVER לא הבעיה שלך! זאת הבעיה של היבואן/יצרן מול הספק! אתה הלקוח .

למעלה