הזהב הראשון

• פותח הנושא swfm
  • פורסם בתאריך

swfm

New member
סיכום מדליות באולימפיאדות נכים.

לקוח מאתר "ספיבק". בהיעדר קביעה אחרת אני מניח שמדובר גם בנכי צה"ל. הם גם טורחים להדגיש את השת"פ עם נכי צה"ל. טבלה מוכיחה את טענתי בפורום אחר שההישגים בירידה. לא צריך להיות מומחה לסטטיסטיקה כדי לראות שהשיא היה ב-1976 ובשתי אוליפיאדות הנכים האחרונות - שפל חסר תקדים. מעניין מה יהיה באתונה... תחת אותו אתר יש דף "היסטוריה". שימו לב שההיסטוריה נעצרה ב- 1968, מועד קיום האולימיאדה בישראל... אפילו זכייתו של ברוך חגאי בפרס ישראל לא נמצאה ראויה לאיזכור שם! העובדה מוזכרת בדף צדדי. חבל שלא מצאו לנכון להזכיר את חלוצי ספורט הנכים: מרגלית זוננפלד וגרשון הוברמן (סליחה אם שכחתי מישהו מהדור הזה). לגבי הפורום החדש "ספיישל אולימפ..." - השם נקי אך לא מוצלח במיוחד. עובדה שגולשים נכנסים וכותבים בנושאים לא קשורים. לגבי אתר העמותה - אני מציע להוסיף קישור ל"ספיבק" למרות הסתייגותי מחלק מהתכנים שם.

swfm

New member
סליחה, טעות בפורום.

חשבתי שקשור ל"פארה-לימפיקס" - אולימפיאדת הנכים שנערכת סמוך לאולימפיאדה הגדולה. שכחתי שיש מסגרת נוספת. זה רק מדגיש את הבעייתיות ביצירת שמות "נקיים" שבסופו של דבר מטעים את הקורא. מצד שני ברור לי שזו לא המצאה ישראלית... למנהל הפורום - לשיקולך מחיקת שתי ההודעות האלה. את המידע העליתי גם לפורום הנכים.

מטעויות לומדים.

עכשיו אתה יודע שיש עמותה שנקראת ספיישל אולימפיקס. ככה כותבים בעברית אך זה השם שלה באנגלית. אוהבים את השם. אוהבים את הרעיון שמאחוריו. ספיישל אולימפיקס, ספורט תחרותי לאנשים עם פיגור שיכלי. ספיישל אולימפיקס בישראל פותח את שעריו לכל מי שמרגיש נוח לעסוק בספורט תחת הכותרת ספיישל אולימפיקס. לדעתי השם אינו מטעה את הקורא, זה הקורא שאינו קורא את הכתוב. אני לא מוחקת את ההודעות. הרשה לי לקדם אותך בברכה בצל קורתינו, אני אשמח מאוד לראות אותך כאן (על אף הפעילות הדלה בפורום בשל הפגרה בין העונות). העונה הבאה מתחילה מייד אחרי החגים. שנה טובה.

ראם ערן

New member
הזהב הראשון../images/Emo47.gif

שלום לכולם אני ממחפש את שמו של הספורטי הנכה אשר הביא מדלית זהב ראשונה לישראל באולמפידה ( ככל הנראה ב1960). אשמח אם תוכלו לעזור לי תודה ערן

שלום ראם

ניסיתי למצא ברשת מי הספורטאי שזכה במדלייה אולימפית ראשונה במשחקים הפראלימפיים ולא מצאתי. אוליי תוכל למצא את המידע כאן. ספיישל אולימפיקס אינה עמותה הקשורה לספורט הנכים בארץ. יחד עם זאת חלק מהספורטאים שלנו סובלים מנכויות פיזיות ברמות שונות.

למעלה