הזדקנות ומשפחה

chaynobody

New member
הזדקנות ומשפחה

האם נתתם דעתכם איך יראו שנותיכם המאוחרות ביחס לדת ולמשפחה? האם תמשיכו עד אז להעמיד פנים כאילו אתם חרדים ותרוו "נחת דקדושה" מהילדים והנכדים? או אולי שעד אז אתם מצפים להשאיר את כל הבלוף הזה לאחור ולחיות בחופשיות (ובתקוה שלא יתרבו החרדים יותר מדי ויאסרו כל זיק של הנאה גשמית שעוד נשאר)?
אני אישית מצפה שאם אצליח להוריד מאלי את הבלוף שאכן אברח ממדינה משוגעת זו לחופי מבטחים בחו"ל (ואזרחות אמריקנית היא הסייעתא דשמיא שלי בקטע הזה
)

בן כפר

New member
בשישי בלילה בבית כנסת

האדמו"ר הסתגף בפינתו בכותל המזרח והתנועע בדביקות דביקה ומדבקת.

הסתכלתי סביבי וחיפשתי במבטי המעריצים את מבטי ההערצה, ההשתאות, הסקרנות והבוז.

כמה אנוסים יש בזקנים הקצוצים שבסוף, כמה באבות היגעים עם הזאטוטים והפקעלאך וכמה בזקנים הלבנים.

אם רק היה לי איזה מכשיר שיקוף מחשבות...

אחרת9

New member
זו היתה תגלית מעניינת, תודה

עכשיו רק נותר לחפש האמיץ שיהין לכתוב על הרבי מקוצק...

מטבע הדברים, חלק מהאנוסים יוצאים בגלוי

על אלו שנשארו אנוסים (שיש לשער שהם הרוב, תחשוב מה נדרש מאדמו"ר או בנש"ק כדי לצאת בשאלה) אנחנו כמובן לא יודעים.

מלבד זאת, האדמו"ר משפיקוב כיהן כאדמו"ר עד יום מותו, ולולא המכתב שהובא בכתבה בהארץ, היינו חושבים שהוא אדמו"ר כשאר האדמורי"ם.

יבלונה, ליאובה, שפיקוב

כעת אני מבין מדוע נעדרו שמות אלו ממגוון החסידויות הקיימות.........
חצרות שנכחדו..

זאבי110

New member
רבי עקיבא? אולי!

אישית אני חושב שגם רבי עקיבא היה אנוס, תחשבו על זה שהוא עזב את אשתו וילד אחד למשך 24 שנה, אין לנו איזכור איפה הוא הסתובב, אם היו יודעים בטח רחל היתה מגיעה לביקור. חוץ מזה הוא האמין וסגד לבר כוכבא, לפי ההיסטוריה היה לבר כוכבא 24 אלף חיילים, גם לרבי עקיבא מתו 24 אלף, אולי הם היו אותם חיילים? לאחר שמתו כולם הוא מסתובב בארץ ובסוף מוצא 5 תלמידים שהבכיר ביניהם רבי שמעון בר יוחאי, שאף הוא נעלם לגמרי למשך 13 שנה ואף אחד לא יודע עליו כלום. ובסוף שניהם יחד ממציאים תורה חדשה של עבודת הנפש עם המון דימויים אירוטיים, הלא היא תורת הנסתר, שמנהיגי האומה אסור ללמוד אותה רק למי שמילא כרסו. מה אתם אומרים? תזרקו אותי מהפורום בגלל האנטיפיתיות שאני לרבי עקיבא ורשב"י שברחו מהבית מהאשה והילדים, ובסוף הנחילו תורה חדשה עם עבודה רגשית ונפשית מתקדמת?

רבי עקיבא נשא אישה שניה ש... אשתו השניה היתה אשת הנציב הרומאי ביהודה, האיש שחרש את ירושלים. הוא הכיר אותה כנכריה אשת איש והיא התגיירה למענו.

הנה העתקתי מתוך ויקיפדיה:

אשתו של טורנוסרופוס מסופר גם שפעם אחת התלונן טורנוסרופוס לאשתו רופינה, שר' עקיבא הקניט אותו בפני השליטים הרומאים. אשתו הציעה לו להפיל את ר' עקיבא בפח על ידיי פיתויו. היא ניסתה זאת, אך לא הצליחה. ר' עקיבא כשבאה אליו ירק, צחק ובכה. ככשאלה אותו לפשר דבריו, ענה, שירק, שכן היא באה מטיפה סרוחה. צחק, לא ענה לה, שכן הסיבה הייתה, שתינשא לו בעתיד. ובכה, שכל היופי שלה יבלה לאחר מותה. כששמעה רופינה, יחס כל-כך משונה לחיים ממה שהיא הכירה, וראתה אדם עם חכמה כזאת, הרגישה צורך לעשות תשובה, שהייתה אפשרית לפי דברי ר' עקיבא. לאחר חזרתה בתשובה החליטה להינשא לר' עקיבא

הבעיה העיקרית בתאוריה היא

שרשב"י לא המציא שום תורה נסתרת עם דימויים ארוטיים ועם עבודה רגשית ונפשית.

זאבי110

New member
כל ממציאי הנויאיג`י

(אני לא יודע במדוייק איך מאייתים את זה) אבל כל ממציאי העבודה הפנימית הריגשית והנפשית החל מהאר"י עבור לבעל שם טוב ורבי נחמן מברסלב, התבססו על הזוהר. זאת אומרת שהם ראו בזוהר מקור לעבודה החדשה שלהם, משהו שהם לא מצאו בתורה הישנה והוצרכו להתבסס כפרשנות על תורתו החדשה של רשב"י. כל תורת הנסתר מורכבת מדימויים אירוטיים, שזה אומר שהם מרמזים לאותם תחושות רומנטיות אירוטיות. משהו שהתורות הבודהסטיות כבר פירשו לפניהם.

זאבי110

New member
זה כל כך משנה מי כתב את הזוהר

עצם זה שממציא הזוהר בחר לייחס את זה אליו, מראה שבסודי סודות כולם ידעו שרבי שמעון הטיף לדרך עבודה חדשה, וזה הסתדר לא לייחס את הזוהר לרשב"י, וכן לרבי עקיבא רבו, עד כדי שאמרו שהוא הוריד תורה שגם למשה רבינו לא היתה ידועה. בהנחה שמה שהיה הוא שיהיה, נסה להפוך אותה לאנוס בן זמנינו שנמאס לו ונעלם מהמשפחה ומהחברה, לאחר 24 שנים הוא חוזר בנסיון להשפיע על עבודה פנימית רגשית איכותית. והרי לך המשוואה רבי עקיבא ותלמידו רשב"י היו אנוסים שניסו לאחר שנות היעלמות ארוכות להשפיע מבפנים. אינני יודע אם פיתוח הנושא מתאים לפורום, אבל כיון שכבר התגלגלנו לזה, כתבתי את התיאוריה. אוהב את כולכם. ולהתראות

איך משהו שכולם יודעים

יכול להיות "בסודי סודות", ואיך זה שאין כמעט שום שארית פסוד הכל כך מפורסם הזה?

למה לא להניח שדי ליאון היה חייב להפיל את זה על מישהו, וזה מה שהכי התאים לו?

כפי שכתב מילטון

העובדה שכותב (או כותבי) הזוהר החליטו לייחס אותו לרשב"י לא מלמדת דבר.
לעומת זאת, רבי שמעון בר יוחאי , ובמיחוד רבי עקיבא רבו ידועים בעיקר בכך שהביאו את הפרקטיקה ההלכתית לשיאים חדשים. התורה שמשה רבינו לא ידע היא דרישת כל תג ותג בתורה, כלומר, השיטה הקלאסית של חז"ל להמצאת הלכות. בקיצור, רשב"י לא רק שלא היה אנוס, אלא היה אחד מהמעצבים הבולטים של ההלכה היבשה כפי שעוצבה לאחר חורבן בית שני.

יש בציבור החרדי גם כאלה...

ואם אתה גר בסביבה בה יש הרבה בתי כנסת זה הכי סבבה, כי הילדים כבר מחוץ לבית ואתה יכול לפגוש את החברים בדירה ששכרתם אי שם ליד השכונה ולראות סרטים בDVD, עם בירות, פיצוחים וסיגריות עד לסיום התפילה. אשתך כבר הבינה שהעובדה שאתה מסריח מסיגריות גם בשבת מעידה על משהו שעדיף לא לדבר עליו בפומבי כדי לא לזעזע את המערכת. היא כבר לא צריכה ללכת למקווה אז תחגגו חופשי. ובכלל, אתה רגוע ושקט והכל הולך מתוך שגרה.... אלה אם אתה חסיד ואז אתה צריך לתת הופעות בבית מדרש לפעמים... אבל הוא כל כך עמוס שאתה יכול בהחלט לחמוך ולהצטרף לחברים בדירה:)

כמו לכל דבר - יש יתרונות ויש חסרונות....

למעלה