הזדמנויות

Mist2

New member
הזדמנויות

האדם אינו יכול להרשות לעצמו לפספס ולבזבז הזדמנויות היכולות לקרב אותו למקור מודע.
לא משנה כיצד, או באיזו צורה נחשף הוא לאותו מקור: ספר, אדם המציג ומסביר, מורה, בית ספר ועוד.
דבר מה בתוכו אמור 'להרגיש' ולהבין שמדובר בדבר האמתי.
הזדמנויות אלה לא חוזרות על עצמן, ואם חוזרות הרי שבחזרה הבאה הן חסרות בעצמתן וקל יותר לפספס אותן שוב.
בדיוק כפי שלוחות הברית חסרים הרבה בהשוואה ללוחות המקוריים שנופצו.
ואם היה צורך גם בפעם שלישית, מי יודע מה היה חסר בהם ואם בכלל היו מקבלים הזדמנות שלישית.

ללא כל קשר לאותה הרגשה המזהה את המקור המודע, יהיה בנו תמיד מי שייצר סיבות נגד, שקל מאוד להזדהות עימן:
"האדם שהציג לי את החומר, לא נחמד אלי", "הספר כתוב בשפה מתנסת", "הבית ספר דורש כסף", "אני לא מוכן", "שמעתי וקראתי דברים שונים וסותרים", ועוד הרבה אחרים.
ברגע שמזדהה האדם עם סיבות אלה, ומחליט לא להקשיב לאותו קול קטן, הוא מפספס הזדמנות חשובה.
האם זה משנה באיזו צורה מקבל האדם את האפשרות להתקרב לאותו מקור מודע?
האם זה חשוב שהדמיון שלנו באותו רגע טוען שהאדם המציג לנו את הרעיון שלילי אלינו?

כל מגע עם מקור מודע מציב אותנו מול מבחן, כדי לעבור מבחן זה עלינו לוותר על חלק מצורת ההתנהלות שלנו,
לוותר על התמונה הדמיונית שלנו, על איך אנו אמורים למצוא ומה אנו אמורים למצוא.
מבחן זה מסנן את רוב האנשים ופותח את הדלת אל המודע רק לבודדים.
אנשים מעדיפים לבזבז את זמנם במקומות המתאימים לצורת החשיבה התבניתית שלהם,
הדברים מבחינתם תמיד שחורים או לבנים: "המורה תמיד מחייך ונעים אלינו, הוא לא גובה תשלום כי אנשים רוחניים לא צריכים כסף, הוא משרה עלי הרגשה נעימה ובטוחה…"
מקור מודע לעולם לא תבניתי, לעולם לא שחור לבן, ברוב המקרים אדם המגיע לבית ספר מודע יקבל בדיוק את הדבר ההפוך ממה שהוא מצפה.

אכן, רובנו מחמיצים את רוב ההזדמנויות המופלאות

הנקרות על דרכנו.
ואלה הן בשורות טובות מאד.

אם עדיין אין בכוחנו להבחין בהן, יתכן שנוכל להבחין בהן בהמשך.
אם אנחנו כבר מתחילים להבחין בהן ואין בכוחנו לעשות איתן דבר, יתכן שכושר הפעולה יגיע בהמשך.

הכל כבר ניתן לנו... ולנו רק נותר ללמוד כיצד לקבל.
העיניים נפקחות... והשפע מתגלה. להתעורר בתוך מסיבה ולגלות שכולם חיכו לנו, זוהי חוויה מרשימה.

אכן, רובנו מחמיצים את רוב ההזדמנויות המופלאות הנקרות על דרכנו.

c10845

New member
אני מודה שלא לגמרי הבנתי את כוונתך

מקור מודע מבחינתך הוא אדם שהגיע, לפי הבודהיזם, ל"הארה"?

Mist2

New member
הדרך לא מחייבת

אני רשמתי שיש בנו דבר מה שיודע לזהות מקור מודע.
הצרה שאנו לא מקשיבים לו.

c10845

New member
הבנתי - נקודה מרתקת

הייתי מחלק את תשובתי לשתיים: השכלה פורמלית והשכלה רוחנית.
השכלה פורמלית - כאן "שאבתי" מידע מכל מי שהוסמך על ידי המוסד (ביה"ס, אוני') לספק לי. באחד הקורסים הבודדים בו קיבלתי 100 עגול, משמע הקשבתי להרצאות, המרצה היה אדם גס רוח בצורה יוצאת דופן.
השכלה רוחנית - אני מתחבר כאן למה שכתבת. כן, אם המקור המודע פוגעני, בטח אם הפגיעה היא אישית בי, אתקשה להתחבר. אבל יש כאן הנחה סמויה שהמקור המודע עשוי ללמד אותי משהו חיובי. אם אותו מקור הוא מרושע, נגיד ספר בעל תוכן פוגעני, אז זו גם הזדמנות ללמוד.

Mist2

New member
לא על זה בדיוק דיברתי

ישנן כמה נקודות שעליהן נוכל להתייחס.
1. הדמיון שאנו מטפחים על איך אמור להיראות או להישמע המקור שממנו נלמד, או המקור שידריך אותנו.
ברגע שאותו מקור לא מתאים לדמיון שלנו, הוא נפסל מייד.

2. הדמיון שלנו על איך אותו מקור אמור לתקשר עימנו.
מה הוא אמור לעשות, כיצד הוא אמור לדבר ולפנות אלינו.
לפעמים אם הוא ישיר מידי הדבר מתורגם להתנהלות שלילית.
לפעמים אותו מקור יוצר מצב, סיטואציה שבה אנו לא נרגיש בנוח, וגם זה יכול להתפרש כדבר מה לא רוחני וגס.

3. בפגישה עם אותו מקור מודע, נדרש מאיתנו (אף אחד לא דורש אבל ללא הויתור לא באמת ניתן להתקדם) לוותר על התמונה הדמיונית שלנו, על השקרים שאנו מספרים לעצמנו, על הגאווה שלנו, אחרת לא נוכל לפנות מקום לאותה השפעה מודעת.
כמובן שלא ניתן לוותר על כל אלה כל כך מהר, אבל בכל זאת יש צורך בהתחלה לרסן קצת את כל ההפרעות האלה.

זאת ועוד- מכיוון שיש הבדל בין ידע לבין מודעות

אז:
א. אדם מודע לאו דווקא יטרח ללמד אותך משהו.
ב. כדי לזהות ידע חשוב, אתה צריך שמשהו בך יוכל לזהות אותו. משמע, מבחינה כלשהי אתה צריך לדעת אותו מלכתחילה.
ג. יוצא מכך שעד שלא תשב עם עצמך ותחקור מה אתה בעצם מחפש, כלומר האם יש ומהו המופלא שבידע שיש לך כבר עכשיו, ומה חסר בדיוק כדי להשלים אותו ומה חסר כדי לתרגם אותו לידע מעשי לא תוכל לחדד את ה"חוש" לזהות ידע חשוב.
אז אם לא תבדוק בדיוק מה אתה מחפש- אין שום טעם במורה. המורים הם הסחת דעת. המורים ילמדו אותך דברים שאתה לא מחפש, וגם אם יבוא מישהו שילמד אותך מה שאתה מחפש, הרי שלא תוכל לזהות את זה ותדחה את זה בגלל מראית עין כלשהי.

Mist2

New member

מסכים עם א, ב וחלקית עם ג.
עם המסקנה שלך אני לא ממש מסכים.
אבל זו לא באמת מסקנה, זו סיסמא.
כדי להסיק דבר מה ממשי על מורים, עליך להתנסות לפחות באחד.

אין מורה מלבד עצמך

שים לב שבעברית המילה מורה שמציינת מי שמעביר ידע, מציינת גם מי שמצביע על מקום.
ולכן אני הייתי מפשיט את המושג- ואומר שכל המצביעים- הם מורים, בין אם מורים אנושיים, גשמיים, מופשטים, חיצוניים או פנימיים.
ולכן אני חוזר וטוען, ואין פה שום סיסמא אלא היגיון פשוט- לפני שאתה פונה למצביע, עליך לדעת מה אתה רוצה למצוא. לא כל שלט יורה לך את הדרך לכל מקום. האמונה המטופשת שלך במורים היא כמו אמונה בשלטים.
תאר לעצמך איזשהו מטורף שמקדיש את עצמו להליכה אחרי שלטי דרכים בלי בעצם לדעת לאן הוא רוצה להגיע. כל שלט יגיד לו משהו אחר ויכוון אותו למקום אחר, אבל הוא בשלו- מדי פעם הולך אחר שלטים קצרים, פעם אחרת אחר שלטים עם האות ח', ופעם אחרת הולך אחר שלטים באנגלית. חס ושלום שיתעשת ויכיר במהות של השלט- המקום שאליו הוא מצביע. הרי אלו יהיו דברי כפירה שיבטלו את רוב השלטים, והרי אמונתו בשלטים היא חזקה, בלתי מעורערת (הוא אידיוט גמור).
ערכם האמיתי היחיד של השלטים לגביו הוא בהאם הם מביאים אותו למטרתו, וכל עוד מטרתו לא ידועה לו- אין שום ערך לשלטים- אז לשם מה הקדיש כל כך הרבה לשלטים הארורים האלו? כאלו הם אנשים- נתפסים לאמצעים ושוכחים את המטרה.
אני עומד לחלוטין מאחורי קביעתי, שאינה כלל סיסמא אלא היא התגלמות השפיות- אין כל צורך במורה (או כל מצביע, שלט) כל עוד לא סגרת עם עצמך מה אתה רוצה ללמוד בדיוק.

Mist2

New member
למה אתה חוזר על עצמך?

רשמתי שעם רוב דבריך אני מסכים, עם השאר לא.

לא חזרתי על עצמי כלל

נימקתי לך על ידי משל המשוגע והשלטים מדוע אין זו סיסמה כלל אלא טיעון הגיוני ומנומק לומר שהמורים\מצביעים אינם חשובים למי שאינו יודע מה הוא מחפש ואם יפגוש במורה\מצביע חשוב ידחה אותו בגלל מראית העין בהיעדר מושג חד לגבי מושא חיפושו.
אם אינך יודע להתמודד עם הטיעון ועם המשל- זה בסדר. אבל לומר שחזרתי על עצמי? שטויות. זו דרכך שלא להתמודד עם הטיעון.

Mist2

New member
ההגיון שלך, עשה בו כרצונך

לא הסברת מאומה, חזרת על דבריך, רק שהפעם ניסחת את הדברים שונה.

הבה ונבחן את טיעונך

הוספתי את משל המשוגע והשלטים או לא הוספתי? הוספתי.
מכאן שלא חזרתי על עצמי אלא הסברתי את הבסיס לקביעה שעליה טענת שהיא לא מסקנה אלא סיסמא.
להסביר בסיס לקביעה פירושו של דבר לחשוף את הטיעונים שמהם אפשר לגזור את המסקנה שהיא הקביעה.
אולי אינך מסוגל לראות את הטיעונים הללו בתוך מבנה של משל בשל מוגבלות קוגניטיבית מסויימת. אם כך- אינני יכול לעזור לך.

Mist2

New member
אין לך כל אפשרות לבחון מאומה

רק לטחון מים עד בלי סוף.
מתברר שישנם גולשים בפורום זה הנהנים מהטחינה הזו.
אשריך...

וודאי שיש לי. טיעון הוא ברשות הרבים

מרגע שיצא טיעון את פיך, הרי שהוא מצוי ברשות הרבים ויש לאחרים אפשרות לבחון אותו.
נשמע לי שיש לך בעיית הגדרת גבולות "קלה". יתכן שאינך מבין מה נמצא ברשותך ומה לא נמצא ברשותך.

למעלה