הזדהות

jongler

New member
החוויה (המשך תשובה)

פרי מגדים יקר, אתה איש ספר במלא מובן המילה... קודם כל, אי אפשר לחוות את החוויה דרך קריאה, אלא דרך ספיגה, דרך קליטה בכל החושים עד שזה מציף אותם ישירות לתודעה וזה ממישהו או דרך עשיה, הקריאה רק מזכירה לי את המחויבויות שלי לחיי. כן, אתה יכול לקרוא לכך דת, עכשיו, לאחר שעברתי את מה שעברתי, אני מחפש אחר דרך ``לא להיות שוב`` , כמו פטנט בלחיצה , מילים או אנשים שיזכירו לי מי אני, פניתי לספרים של אושו - ומצאתי בהם את מה שחיפשתי. אושו מכנה את האותנטיות בשם ``דת`` , מודעות פנימית למי שאנחנו באמת ללא כיסויים, כפי שאנחנו קיימים - תשאל זבוב על התקרה מה הוא רואה כאשר שני בני אדם מתווכחים.... ובהקשר לקיצוניות, אם אנחנו נמשיך לוותר לעצמינו אנחנו לא נגיע לאן שמדליק אותנו להיות בו, אם לא נהיה המילה שלנו - אנחנו לא נרגיש שלמים עם עצמינו- הקיצוניות זו רק הדרך, רק השיטה להגיע. ואינני רואה זאת כקיצוניות אלא בלהיות מי שאני. מאז אותו הרגע לא חזרתי להיות מי שהייתי, למראית עין אותו הדבר, ואינני מדבר רק על המודעות אלא על מה שאנשים אחרים אמרו, על תוצאות בחיי, על שינויים, על מעגל האנשים המקיף אותי, על חוסר בויכוחים, על תוכניות לעתיד שהשתנו ועל המצב הבריאותי. אתה יכול לקרוא לכך דת, חזרה בתשובה, מקיצוניות אחת לשניה, מיסטיקה - אני קורא לזה ``זה`` ! באהבה JonGler

האם זה = אמונה?

ג`וןגלר היקר היי!!! קראתי בשקיקה את חילופי הדברים בינך ובין פרי מגדים. נהנתי לקרוא על השינויים שזכית לעבור. הייתי רוצה לדעת אם את כל התהליך בצעת בעצמך בלימודים אוטודידקטיים? אין לי באופן אישי שום דבר נגד הכתבים של אושו. אני חושבת שהכתבים מצליחים להוריד עבורי תובנות. מה שכן אני חושבת שאדם שרוצה להתקדם עוד ועוד במודעותו הפנימית חייב לידו איזה מורה אשר מיומן קצת יותר ממנו ויודע קצת יותר ממנו על מנת שיוביל אותו במעלה הסולם. אנו יכולים להתקדם בידיעותנו ופתאום להגיע לאיזו פרשת דרכים ואז לא נדע לאן לפנות. או במקרה קיצוני נגיע לאיזה שלב מאד גבוהה בסולם ותוך 24 שעות פשוט ניפול לתהום ללא יכולת להתגונן. מה שאנשים קראו לכך כאן נפילות אנרגיה. לדעתי האישית בלבד אי אפשר לנוע בדרך הנבחרת ללא מדריך מוביל מנחה. זה שיושיט את היד בעת נפילה וימשוך מן הבור. אין ספק שאחרי פעם אחת של נפילה מסוג מסויים נחכים ונדע איך לא ליפול. בכל אופן בשלבים הראשונים של התהליך והגילוי המדהים שכל העולם יושב על כף ידי הייתי ממליצה על משהוא תומך מיומן. הרבה אור ואהבה ללא תנאי וללא גבול. מיכל

jongler

New member
זה זה זה!

מיכל, את הספרים של אושו אני מכיר עוד מלפני החוויה הראשונה(!), ראיתי בהם בזמנו ספרים נחמדים ותו לא, משום שלא קלטתי , לא יכולתי לקלוט , זה בחיים עצמם, זה באויר ולא ``בשחור דפוס על גבי נייר ספר``, החוויה וההתנסות היא מהטבע עצמו, היא מהחיים, היא מסדנא שעברתי, מקום שבו קלטתי על עצמי מי אני באמת, ולא מי שאני חושב שאני וכנ``ל על הסביבה וכיצד אני והסביבה פועלים, פעם ראשונה שנתקלתי בנושא שנקרא ``חיים`` ומהם. הסדנא נמשכה חצי שנה בפעילות חסרת פשרות לתוצאות בחיים, מי שלא עבר שינוי בחייו נשר או הועזב, באתי לשם מוכן וצמא לשינוי בעקבות שינוי שראיתי אצל אנשים שקרובים לי שעברו את הסדנא, וזה היה מדהים, לאחר יומיים רצופים של ``אימונים`` לחיים , הפגישות הראשונות , זה קרה! התקלפתי בפעם הראשונה! הייתי קל ! הייתי בהכל אך הייתי כלום! פרי מגדים קורא לכך ``קיצוניות``, אני קורה לזה ``חוסר פשרות``, חוסר פשרות בכל מה שקשור בחיי, במחויבויות שלי לחיי, ולהפוך את הסביבה שלי לסביבה של אושר ,חופש ואהבה. לעיתים אנשים רואים זאת כקשיחות אך זו העוצמה! יוצרים את סוף התהליך ולבסוף זה מגיע, כבר לא צריך להיות באימון, וזאת ע``י סביבה מחויבת, שתהיה חסרת פשרות איתי, שתהיה לי כראי שתשקף לי מי אני באותו הרגע ותחזיר אותי למחויבות שלי לחיי. בסדנא נפתח לי צוהר לעולם שהייתי כעיוור ולא הייתי מודע לקיומו בגלל דעות קדומות , פניתי שוב לאושו אך הפעם ממקום אחר לחלוטין, אני מתחבר לכתביו כאילו אני כתבתי אותם וזה מדהים אותי מחדש ! כל אחד יכל לרשום אותם - זה בכולנו!!! ומיכל - את מלאת דעות קדומות וחבל - את מפספסת את החיים... זו לא הפעם הראשונה, בנית עלי סיפור משברירי מידע. ואושו?! `` אין לי באופן אישי שום דבר נגד הכתבים של אושו `` - משמע יש לך, לא היית כותבת זאת אם לא היה. - זה משהו לחיים ;-). בידידות ואהבה JonGler

דרייה

New member
שאלה לי אליך גונגלר.........

קוראת את מילותייך ,את מילותיו של פרי מגדים ,יש בינכם זרימה יפה למרות השוני בהסתכלות על החיים..שאלתי אלייך מתוך שקראתי...ומתוך התחבטויות אישיות שלי...מה נכון לי לך...לכולם.. להיות....קרי,ה``אני`` מהו? האם הכל זמני? מה שנכון לי להיום לא היה נכון לי לאתמול או בכלל...(גם אני עשיתי לופים עם עצמי ..ועדין עושה ..)המודעות קיימת בכל רגע...הכלים משתנים....כמו לשאול אם יש אמת אחת?..... רק העמוד היחיד שנשאר כמלווה בחיי הוא ``המצפון`` אשר שומר..תומך...ומקרב אותי לאמת הכי שיש .... אור לך.

jongler

New member
אין לי תשובה לך דרייה........

דרייה, לא הבנתי את השאלה, אך בכל זאת אענה משהו יתכן וזה יפגע יתכן ולא. ישנה מודעות וישנה מודעות, ישנה מודעות שאני עם עצמי מתנשא , מביט מלמעלה על החיים, על האנשים הקטנים וחסרי הידיעה ומרגיש כמו מלך! ישנה מודעות שאני ואני ואני חושב עם עצמי כל הזמן ולא חי את החיים - הרי אני במודעות ? לא?! ישנה מודעות שאני חכם! ישנה מודעות של לאבחן את החיים, מי אני עכשיו, מי אני כאן, למה הוא פוחד, למה ההיא רועדת, שהחיים זה כלום. וישנה מודעות של לשכוח מהמודעות, לשכוח מהשאלות, לשכוח מהשפה , מהידע שצברנו, להתנתק מהשכל - הוא רק מפריע, לשכוח מהזמן כי לזמן אין מידה, אין התחלה לחיים אמצע או סוף, הכל פורח, תמיד פורח ותמיד פרח ותמיד יפרח, את כותבת ``המודעות קיימת בכל רגע...`` ו- ``רק העמוד היחיד שנשאר כמלווה בחיי הוא ``המצפון`` `` את חושבת שאת מודעת, את מדברת במושגים אך השאלות לא נכונות, אין התחבטויות כי אין שכל , התחבטויות זה בשכל זה לברור מתוך מה שידוע או יודעים שהוא לא ידוע - אני מתכוון ל-אנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים => אין ידוע, כל רגע לחיות אותו מחדש כאילו הוא הפעם הראשונה, לעצור להינות מהרגע כי הרגע שאחריו כבר לא יהיה זהה, הוא יהיה רגע חדש ומלא פריחה. מצפון - מצפון הינו מוסר חברתי שמקורו מפחד, פחד של החברה מפני הרס של מה שקיים, המצפון זהו סירוס של הפוטנציאל האנושי שלנו, מצפון לא יכול לכוון אותך, הוא מוגבל בחשיבה, איך הוא יכול?! הכלים לא משתנים כי את הכלי, את בוחרת עם להשתמש בכלי או לא, השימוש שלך בכלי יהפוך אותו לכלי. דרייה , כן הכל זמני, מהרגע שנולדת זה זמני, מה שהיה לפני רגע לא יחזור (ולכן אין מה לכעוס על דברים שקרו), אין מה לצבור רכוש, אין למה, כי הכל מפחד - ``ביטחון``, מדליק לצבור אז לצבור אך להיות ``מודעים`` לכך שאין לכך חשיבות , כח,סררה,בן-זוג,הנהגה,ספר,סרט,בית,ארמון,מכונית,סקס- אלה לא המטרות בחיים , הם פשוט קיימים ומידי פעם אנו עושים בהם שימוש - זה הכל. מה מדליק אותך להיות? למה את מחפשת אחר מודעות? את יכולה לשכוח מהשאלות, כי השאלות באות ממה שכבר ידוע, תעלי מצבים שבהם את כועסת, עצובה או לא יודעת כיצד ``לצאת`` מהם - במקומות ששם את נופלת משם תבוא המודעות , משם אצלי זה קרה. אור זה בך, ולכן אאחל לך : באהבה JonGler

ג`ונגלר ההודעה שלך והחברים

עוררו בי מחשבות וכמובן רגשות:) ג`ונגלר , יופיאל , פרי מגדים,דריה , והשאר , קוראת אתכם ונהנית!! באור ואהבה חלומית:)

jongler

New member
חלומית ...

בהחלט אני יכול לאמר זאת על ההודעות שלך, הכתיבה שלך כמו איזשהו טריגר לתודעה. באהבה JonGler

דרייה

New member
איך אמרו פה...כולנו רקמה אנושית אחת

חיה....למרות הדיון על הזדהות,ושאלתי את גונגלר מהי המילה זהות מאיפה באה....וגם לאן הולכת... אנו פה אחד לשני...יש קשובים..יש מקשבים ...יש מגיבים...כל אחד לוקח את הנכון לו...וזה כל היופי... אור לך חלומית.

למעלה