הו, כמה כיף לחזור

Mei11

New member
הו, כמה כיף לחזור

אני רואה ששמח פה, כרגיל
אני קצת בג'ט לג, אז אני אחזור לעניינים לאט לאט, רק הערה/ הארה אחת - אני רואה שהתפתח כאן דיון על משהו שאני קוראת לו רגישות תרבותית. אני מבינה טוב מאד את הצורך לשחרר משהו מהקיטור שמצטבר כשמתמודדים עם הסינים באופן יום יומי, אבל נראה לי שאפשר לעשות את זה בצורה יותר רגישה, למשל, שניה לפני ששולחים הודעה חדשה לפורום לחשוב מה היה מרגיש סיני דובר עברית, או ישראלי שאחד מהוריו מסין, אם היה קורא את מה שכתבתם. אני לא יודעת כמה מכם היו צריכים להתמודד עם המצב ההפוך - בסה"כ מי שנולד וגדל כיהודי בישראל די מוגן מהדיעות הקדומות עלינו, אבל זה לא נעים לעמוד מול מישהו שלא מסתכל עליך אלא רק על צבע העור שלך / הדת שלך / הלאום שלך. מה דעתכם?

happydog23

New member
אני מסכים בהחלט, אבל...

אע"פ שגם לי צרמו חלק מהדברים שנכתבו, ואע"פ שאני בד"כ אופטימי כפייתי ומסנגר על הסינים באופן קבוע, אני גם מאמין מאוד בלאפשר חוסר רגישות תרבותית בפורומים באינטרנט. לשמור על הפה זה מאוד חשוב כשפוגשים אנשים אחרים, מכל תרבות (ולפעמים אני מיישם את זה אפילו בצורה מוגזמת), אבל דווקא באינטרנט אני מאמין בלתת דרור לדברים שנכתבים, אפילו אם הם לא נעימים לאוזן, ואפילו פוגעים, כל עוד הם כנים. כמובן שזה תקף לשני הכיוונים - צריך לאפשר להגיד דברים לא יפים, אבל באותה מידה צריך גם לקבל את הביקורת עליהם (הדברים הלא יפים), אפילו שזה לא נעים לפעמים. לטעמי זה מאפשר להסתכל על דברים נכוחה, בלי עיגולי פינות וניסיונות לייפות.

Mei11

New member
אני לא רוצה לייפות את המציאות

ממש לא. אני מסכימה איתך לגמרי. אני רק חושבת שאפשר לעשות את זה עם קצת יותר כבוד, אותו כבוד שאנחנו רוצים מאחרים.

GnomeBubble

New member
ברוכה השבה

היה קצר, אבל התגעגענו
והאמת היא שדווקא במציאות הדיונים האלה יוצאים בוטים יותר מבאינטרנט (לפחות בפורום הזה...) - אולי כי כאן כל אחד מרגיש שיכולים לקרוא אותו. בכל מה שקשור לפערי תרבות בעבודה מול זרים, כמעט תמיד יש התנגשויות תרבותיות לא צפויות ותסכולים. יצא לי גם להתקל בבעיות כאלה בעבודה מול אמריקאים, למשל, שהיו "מרובעים מדי בשבילנו". אני בטוח גם שיש הרבה מאוד זרים שמתוסכלים מאיתנו. עם כל היתרונות של התרבות הישראלית, זאת לא תרבות שקל להתחבר אליה. תחשבו על זר שבא לארץ וצריך להתמודד עם:
אנשים ברחוב שתוחבים את האף לכל מה שלא קשור אליהם
נהגים עצבניים שחותכים אותך, מאיצים וחוצים באדום, ואז צופרים בפראות על הולך הרגל החצוף שהעז להתפרץ למעבר החציה!
אנשים שיודעים הכל אבל הכל, תמיד יש להם חבר-של-אח-של-דוד-שמכיר-את-העניינים-מבפנים.
נותני שירות שמכירים לפי הססמא "הלקוח תמיד מפריע". זאת הכללה גסה, אבל זה רושם שדי קל לקבל בתור זר, וגם בתור זר שחי כאן שנים. אז אולי אנחנו צריכים לקחת את כל זה בפרופורציות.

Mei11

New member
רוב בעלי הדיעות הקדומות עלינו

מעולם לא פגשו ישראלי. הדברים שציינת הם דברים שמפריעים גם לישראלים עצמם. אבל מעבר לכל זה - לא קל להיות זר בישראל. למרות הפתיחות שלנו, אדם שהוא לא יהודי, ובנוסף לזה ח"ח לא לבן, נתקל כאן בבעיות שאנחנו לא מכירים מהחיים היומיומיים שלנו. אם זה מהמדינה עצמה ומכך שנושא ההגירה לישראל עדיין חסר מדיניות מסודרת, ואם זה היחס שהוא יקבל מהמקומיים.

yaelisam

New member
ברוכה השבה../images/Emo13.gif

ותאמיני לי שאני יודעת איך החברה הישראלית מתייחסת לאנשים שהם לא "משלנו". אמנם זו הכללה, אבל אפילו בבועה הליברלית שלי גיליתי שיש אנשים שכמה ש"זה לא מפריע להם" יש להם הרבה יותר מדי שאלות
בכל אופן, אני לא חושבת שאנשים כאן היו כ"כ לא רגישים, בסה"כ אמרו כמה עובדות, אף אחד לא יצא בהצהרות שליליות. צריך להיות כאן כדי להבין עם מי יש לך עסק- ואני חוזרת ואומרת- מה לעשות שהבדלי תרבות מביאים לכ"כ הרבה התנגשויות? זה פורום על תרבות סין וזה גם חלק מהתרבות הסינית. ובנימה אופטימית זו - אולי אפשר לפתוח שרשור של: "מה הדבר שעשה לי את היום (במובן החיובי)" [וכמובן בהקשר של סין או סינית] אני אתחיל:
לפעמים הנהג מונית
הוא פשוט אדם נחמד שמעריך את העובדה שאני לומדת סינית, ועושה כל מאמץ לדובב אותי לדבר.
לפעמים אני תוהה מה אעשה בארץ בלי אוכל סיני צבעוני
וערב לחיך (סורי לא מחשיבה את האוכל במסעדות הסיניות בארץ כאוכל סיני)
והנה אחד שטחי
וטיפשי - אבל איך אפשר בלי - לפעמים אני תוהה מה אעשה בארץ / באירופה בלי חנויות נעליים עם כל הצבעים, מינים סוגים ועניינים- במחירים מצחיקים.... טוב מצטערת שאין לי עוד, יש לי ימים קשים עם הבירוקרטיה הסינית......

Mei11

New member
איזה חמודה את ../images/Emo140.gif

היה ספר כזה בילדותינו, פוליאנה פרנק, על ילדה יתומה שמשתדלת תמיד לראות את חצי הכוס המליאה... אני ממש לא רוצה לשפוך צבע ורוד עם נצנצים על המציאות בסין, ממש לא, צריך להכיר את הבעיות כדי להתמודד איתן, אבל אני בטוחה שאפשר למצוא דרכים קצת פחות גסות וכוללניות כדי לבטא אותן. כן, אחרי שראיתי את המחירים באירופה, גם אני מתגעגעת לנעליים בסין

yaelisam

New member
מצאתי עוד משהו טוב בסין../images/Emo70.gif

כאן אין שביתות!!! לטוב
ולרע

GnomeBubble

New member
לא דיברתי על דעות קדומות כמובן

זה הסוג הגרוע ביותר של גזענות (לא שגזענות זה דבר טוב בכלל) - לשפוט מישהו בלי לדעת עליו כלום. אני בטוח שאף אחת מהתלונות על הסינים שראינו כאן לא באה מחוסר היכרות איתם... להיפך

אMור

New member
אגב - דעות קדומות וגזענות

כל הזרים עשירים, נראה מה אפשר להוציא ממנו... ולגבי גזענות, בתוככי סין, כמובן - אם אתה סיני בעל גוון עור כהה, אתה צפוי לחיים קשים מאוד בסין, מבלי להרחיב... שלא לדבר על היחס שזוכים ההודים והאפריקנים מהסינים... "wo bu xi huan hei ren" - משום מה שמעתי את המשפט הזה יותר מפעם אחת...

yaelisam

New member
ואנשים מהכפר בעיני אנשים מהעיר?

ואנשים מהנאן (בעיני כל השאר)? יש בתי עסק שכותבים שהם מחפשים עובדים, אבל לא אנשים מהנאן.

Omiz

New member
אני חושב שאת מתכוונת

לחונאן...מולדתו של מאודזה דונג... אבל אני לא בטוח... אם צילמת מודעות כאלו תעלי לפורום תמונה, זה צריך להיות מעניין !

yaelisam

New member
אני דווקא חושבת

שזה הנאן- אבל אני אבדוק את זה- כשרות אישי בשבילך!
ולא, לא צילמתי כאלה תמונות, אתה וודאי יודע שהקריאה שלי בסינית מוגבלת משהו, פשוט מישהו סיני סיפר לי... אני מוכנה לבדוק זאת בשבילך גם! תראה איזה כבוד אני עושה לך!

Omiz

New member
../images/Emo69.gif ../images/Emo45.gif אכן כבוד

המזכירה שלי היא מחהנאן והיא פשוט בחורה זהב, באמת, לא מוצאים בחורה כזאת כל יום... לא שהיא לא מביאה לי את הקריזה מדי פעם, אבל...

yaelisam

New member
זה בדיוק העניין

אני לא מבינה מאיפה יש להם את כל הדעות הקדומות האלה. כלומר, הם ממש מאמינים שאנשים מהנאן יותר גנבים ויותר פושעים מכל האנשים האחרים בסין. תהרוג אותי מאיפה יש להם את הביטחון להאמין במשהו כל כך כל כך מכליל. ושוב- אני מכלילה
יש אנשים טובים שמעסיקים אנשים מהנאן כאחד האדם (וזה בדיוק מה שהם)- ויצא לי להכיר כמה.

happydog23

New member
../images/Emo6.gif אני באמת לא יודע מאיפה יש להם

את הדעות הקדומות האלה, הרי כולם יודעים שהסינים הם אנשים טובים ונחמדים, שלא כמו הרומנים הגנבים, המרוקאים הפושעים (והעצבנים), הגרוזינים השעירים, הצרפתים המסריחים והפולנים הקנטרנים... (ושלא לדבר בכלל על הכושים).

guanyin

New member
כל היהודים חכמים, חוץ מ...

הרומנים הגנבים, המרוקאים הפושעים (והעצבנים), הגרוזינים השעירים, הצרפתים המסריחים והפולנים הקנטרנים... (ושלא לדבר בכלל על הכושים).

yaelisam

New member
ציפור קטנה לחדשה לי

שהכתובות המדוברות נמצאו בשנג'ן.... אז אני מעבירה את הכדור לכתבנו בשנג'ן

למעלה