הותר דמנו

amitbarak

New member
הותר דמנו

הותר דמנו בפסיקתו קבע ואסר בג"ץ על צה"ל את השימוש ב"נוהל שכן" או בשמו הפורמלי "נוהל אזהרה מוקדמת" בעת ביצוע מעצרי מחבלים ביהודה ושומרון. בפסיקה זאת התיר אהרן ברק את דמם של חיילי צה"ל בסדיר ובמילואים. פסיקה זאת היא צעד נוסף בדרך שבה הולכים ושאותה מובילים אנשי "העשירון הנאור" והשמאל הקיצוני במדינה. בדרכם הנכספת לליברליזם, צדק, שלום וממון שסופם במדינה דו-לאומית, מתנתקים אנשים אלה ממדינת ישראל ומהיהדות. את הדרך הברורה להם בלבד והרצויה מבחינתם, מצליחים הם לטשטש בעזרת התקשורת ואנשיה שהנם חלק מאותה מגמה. לפיכך רובו הגדול של עם ישראל לא מרגיש שהוא מובל לדרך שתהום בסופה, סופה של מדינת ישראל היהודית. הרי איך ייתכן שמלכות אהרן ברק מתפקדת על אף היותה מיעוט ונטולת גוף מבקר על אף הצבתה (על ידי עצמה והעומד בראשה) מעל הרשות המחוקקת וחוקי המדינה, דבר המתגלה כמסוכן היותר. איך ייתכן שדם חיילים הותר על ידי אהרן ברק וחבר מרעיו, ואילו דם המחבלים, הרוצחים והפוגעים בנו הפך לשמור מכוח פסיקתו של אהרן ברק. מיד עם פרסום הפסיקה הבלתי נתפסת הצהיר הרמטכ"ל דן חלוץ שצה"ל ימלא אחריה מבלי להקל באי מילויה, דבר שבבסיסו נכון במשטר דמוקרטי, אך שתיקת אלופי צה"ל לנוכח הפסיקה בכל זאת מקוממת, הרי נוכחנו לדעת ושמענו כבר במהלך החודשים שקדמו לתוכנית שרון בצפון השומרון ובגוש קטיף, שאלופי צה"ל וקציניו בכל הדרגות מביעים את דעתם בתשורת. ובעניין זה? עניין חיים ומוות של פקודיהם, נאלמו דום. דם החיילים הותר ובנוסף נותרו הם ללא מפקדים אמיצים. שהרי שתיקת הקצינים והתייצבות הרמטכ"ל המהירה לימין פסיקת בג"ץ, מבטאת עידן קלוקל בצה"ל, עידן שבו לחיילים אין למעשה על מי לסמוך. תם עידן המפקד המהווה דוגמה והרצוי. קציני צה"ל הפנו לפקודיהם את גבם, במקום לתת להם את גבויים. מדהימה היא שתיקתו של העם לנוכח הפסיקה, הצלחתם הגדולה של "העשירון העליון" היא בהצלחת עיוורון העם והובלתו על פי השקפתם המסוכנת. היכן זעקת כל אותן שלוש או ארבע אימהות, שמעתה הסיכון לחיי בניהם ובנותיהן קפץ מדרגה? היכן אותם אבות, לוחמים במילואים, שייתכן שבצו המילואים הבא יאלצו הם לבצע מעצר ללא "נוהל אזהרה מוקדמת" ואולי בשל כך לא יחזרו משירות המילואים? היכן קולם של אלופי צה"ל במילואים המככבים תדיר בתקשורת? מה נאמר לתלמידי התיכון, האם בדרך זו נשכנעם לתרום למולדת ולהתגייס לשירות קרבי? ומה עם המשתמטים משירות המילואים, הנה להם עוד סיבה והפעם מצוינת להשתמט מעוד שירות מילואים. אין ספק שהמלך השיפוטי אהרן ברק ב"אקטיביזם שיפוטי" זה שלו, המריץ את "אקטיביזם הטרור", פגע בביטחון המדינה, התיר את דם החיילים ובעתיד לצערי יהיה פסק דין תקדימי זה בחתימתו, אחראי לדם חיילים שישפך, חיילים שיפלו על הגנת המולדת, הגנת אזרחיה וסיכול הטרור, אך שנפילתם נפסקה מראש על ידי בג"ץ. כצנחן במילואים לא נותר לי אלא רק לסמוך על חבריי, על מקצועיותם, נאמנותם, לקוות שהעם יתעורר ופשוט להביע שאט נפש ממערכת המשפט, מהעומד בראשה אהרן ברק המנהיג את המדינה בדרכו, מכל המערכות הסובבות ושרוחצות את ידיהן עם יד מערכת המשפט ושמיוצגות על ידי אותו מיעוט "העשירון העליון" וגם מהרמטכ"ל, אלופי צה"ל וקציניו הדוממים, שאכזבו אותי לאין שיעור. ואהרן ברק, הוא ניכס לעצמו גם את צה"ל והפך למפקדו העליון. ייתכן שבשל כך נאלץ אנו, החיילים הפשוטים להחליט איזה משימות, פקודות ונהלים לבצע ועל איזה לוותר למען השמירה על חיינו כדי שנשוב הביתה בשלום.

amitbarak

New member
כן מתבכיין על חיי חבריי המילואימניק

המילואימניקים, אולי בעניך חיי חיילי צה"ל חשובים אז זה נזמע לך בכיינות. תגדל ילד תגדל.

וחיי הפלסטינים שווים בעינייך ל-

(השלם את החסר) א. בע"ח כלשהו: כלב, חתול, עכברוש, וכו'. ב. ירק מסויים (קליפת השום למשל). ג. אמצעי היגייני. נייר טואלט למשל. ד. כל התשובות נכונות. ועתה לשאלה הבאה: זכויות אדם שוות בעינייך ל...?

amitbarak

New member
במצב הנתון חיי עמי שווים יותר

מה לעשות שהפלסטינים מכוונים את מלחמתם כלפי אזרחינו חסרי הישע. ופעילות חיילי צה"ל היא כדי להגן על אזרחי ישראל ובמצב הזה חיי האויב שווים פחות. אתה יושב בבית ליד המחשב כי יש מאות חיילים שם בשטח ששומרים עליך ועל משפחתך בידיעה שחייהם חשובים בעיני העם שבשמו נשלחו לבצע את משימותיהם!!!

"חיי האוייב".

ממתי אוכלוסיה אזרחית היא חלק מן המערכה? הלך החשיבה שלך דומה אם לא זהה לארגוני טרור הרואים באוכלוסיה אזרחית יהודית כחלק מן המשוואה בה יש להלחם.

amitbarak

New member
הטרור נושם וגדל מתוך הגנת

האוכלוסיה האזרחית שבתוכה הוא יושב. זה אחד מכוחותיו ויתרונותיו, אז על הקהילה האזרחית לדעת שקיים סיכון בכך שהיא נותנת מחסה ומאפשרת את פעילות הטרור מתוכה. אבל ניתן לבטל את נוהל שכן או נוהל אזהרה מוקדמת, ניתן פשוט להפיל כל בניין אשר בו יש מחבלים בלי לסכן את חיי חיילי צה"ל ובלי לסכן חיי אזרחים. אבל משום מה חושש אני שגם פעילות כזאת ראש הממשלה בפועל אהרן ברק ימנע.

amitbarak

New member
האוכלוסיה האזרחית הישראלית

לא מהווה מחסה וחממה לגידולי טרור...או לפעילות חבלנית עויינת... אבל לא נורא...אנחנו רגילים שיש מתוכנו כאלו השמחים על נפילתם של חיילי צה"ל. המזל שיש מעט מטורפים סהרוריים כאלו. רוב העם שפוי ועליו חיילי צה"ל מגינים.

גזענות ונבערות.

פלסטינים חפים מפשע מהווים מחסה וחממה לגידולי טרור? הם הרי לא נבחרים בקפידה ע"י חיילי צה"ל למען בירור מי מהם מהווה סייען טרור כי אם נבחרים באקראי בהתאם למקום מגוריהם. אתה בכלל מבין את הסתירה העמוקה העומדת בדבריך? חשיבה מכוערת שכזו יכולה לנבוע רק מעירוב גרוע של טמטום וזילות זכויות אדם (ולא, ביטולו של נוהל שכן לא מהווה זילות של חיי אדם, בלה בלה בלה..).

amitbarak

New member
ביטול הנוהל מסכן את חיילי צה"ל

ואת זה אומרים חיילים, קצינים אנשי מודיעיןואלו עובדות מהשטח.

אני באמת לא מבינה את הרציונל

בלהתווכח עם אנשים כאלה. כאילו מה? חייל אמיץ שכמותך באמת מצפה שהדביל הזה יעתורר למחרת ויצטרף ל"בצלם"? הוא רק ימשיך להתחפר בדעותיו ואתה מעמיס על הרשת עבור אלו שבאמת עושים בה שימוש נאות (להוריד מוזיקה, לשלוח תגובות חסרות תועלת בהן אנשים שואלים אחרים מה התועלת בתגובותיהם, להוריד פורנו וכו' וכו'..). אדיוטים לא מתים, הם רק מתרבים. אבל באמת, למה?

השאלה היא אם יש בעיניך הבדל

בין חייל ואזרח ישראלי לבין אזרח פלסטינאי איראני או סעודי, בעינייך התקפות על מוצבי צה"ל הם לגיטמיות, אתה מהאו"ם, כולם שווים בעינייך, אלה שמנסים להרוג אותך ואלו שנלחמים עבורך "פלסטינים חפים מפשע מהווים מחסה וחממה לגידולי טרור?", או שכן או שהמחבלים מגיעים מהחלל מה שעמית אמר, שבמצב נתון, עדיפים חייהם של חיילי צה"ל מחייו של אזרח זר חף מפשע, איפה אתה רואה כאן "סתירה עמוקה" בוא תלמד משהו גאונצ'יק, "הזכות לחיים" ולביטחון, הזכות שעבורה ישראל מקיימת את צבאה ושולחת אותו למשימות מהסוג הזה, וכל עוד על הפלסטינים התמימים, שוחרי החופש והשלום ימשיכו ליפול מחבלים מהירח, זו דרך הפעולה שנצטרך לקחת הערבים בוחרים בדרך זו, לא אנחנו

Continuum

New member
לא.

"עדיפים חייהם של חיילי צה"ל מחייו של אזרח חף מפשע" נדמה לי שאחד הקטעים הכי מרגיזים בלהיות חייל הוא שהתפקיד שלך הוא לסכן את חייך לטובת הגנה על אחרים. מה שאתה נכשל בלהבין הוא ש"הזכות לחיים ולביטחון" היא זכות אדם ולא אזרח, באשר הוא אדם, בלא הבדלי גזע. אותם חיילי צה"ל מחוייבים להגן גם על ערבים. מעניין אותי מאוד למה אתה כזה גזען.

בוא תלמד ככה גזענצ'יק,

אין הבדל בין טרור פלסטיני כלפי אזרחים ישראלים לבין השלטת טרור על אוכלוסייה אזרחית ע"י צה"ל. אתה מנסה ליצור דמוניזציה לאיש הקש כאילו אני תומך בהתקפות על מוצבי צה"ל. ובכן, אני לא מוטרד מכך - אני אכן רואה בפעילות כנגד כוחות צה"ל פעילות לגיטימית (בניגוד לתקיפת אוכלוסיה אזרחית). מן הסתם יש לשאוף כי לא תהיה פגיעה כזו, אך היא לגיטימית במסגרת לוחמה בכוח כובש. וכעת בוא נלמד מעט על לוגיקה, "גאונצ'יק". כיצד פלסטינים חפים מפשע יכולים להוות מחסה וחממה לגידולי טרור? האם הסתירה לא צצה בעיניך כאשר אתה מביט במילים הבולטות "חפים מפשע"? אבל עזוב, ממילא לא הכי אכפת לך מזה, נכון? הרי מצידך שימותו כולם ולעזאזל המוסר, כי הרי מה הם חיי אדם אל מול חיי חייל צה"ל (תופים וזרקורים)? את זכויות הפלסטינים הרי ניתן לרמוס, לשעבד ולהכחיד - הכל בשמה המקודש של "הזכות לחיים ולביטחון". בכל אופן, אני חושב שכדאי לקרוא את הודעתו של יונתן בן שאול, אוהב האדם, היות ואני מוצא אותה מאוד משעשעת. היות והזכות לחיים כל כך חשובה ליונתן, הוא אפילו מוכן לרצוח פלסטינאים חפים מפשע.

למעלה