הושיעו....הצילו....

איש ילד

New member
הושיעו....הצילו....

לפני כשנה, עוד לפני שמסוריהם של עובדי חברת "דרך-ארץ" שסוללת את חוצה ישראל עלו על חורשת אורנים שנטועה היית על תוואי הכביש, גדעתי מספר עצים ומגזעיהם בניתי לי זולה לתפארת. אולם...אללי... עוד בסוף השנה שעברה, נערמו ערימות של אבקה על קרקעית הזולה - אבקה שמקורה בגזעים עצמם, כמויות שלא יביישו אף מנסרה. כנראה שההסתדרות עדיין לא הקימה שם ועד עובדים, הרי עבודת המזיקים נעשית בקצב רצחני ממש ובכל שעות היממה, בלילות - ניתן לשמוע את רעש גריסתם... בחורף לא נראה כי הם עובדים. מה עושים????? האם יתכן שהקימו ועד עובדים והחליטו על עיצומים שייפסקו בקרוב? איך משתלטים על צרה צרורה זו?

איש ילד

New member
שכחתי לציין...

"מקום העבודה" של הדברים האלה שעושים רעש ופולטים אבקת-עץ הם חורים... כל הגזעים מנוקבים בנקבים בקוטר של עד כ-1מ"מ בתנאי עבודה כאלה , לא ברור לי מדוע הם לא מתפטרים מהעבודה. אולי יש למישהי דרך לפטר אותם? רצוי שתשלום הפיצויים יהיה מועט ככל האפשר...

itu1

New member
הדרך הטובה ביותר

חכה עוד מספר שבועות ותגיע לל"ג בעומר תן לילדים את כל הגזעים למדורה ועוד יגידו לך תודה. הגזעים מלאים בתולעי עץ הדרך להתפטר מהם לא פשוטה ולא זולה או בחומרים כימיים בהזרדה לחורים או בעישון מיוחד. אישית לא הייתי מסתכן מעבר של תולעים אלו לגזעים אחרים או ריהוט עלולה להיות בעיה רצינית. אריה

איש ילד

New member
חן חן.... אבל...

למה? למה אתה עושה לי את זה? נכון שאין לך משהו אישי נגדי? נכון? :) כתבתה שיש דרך... לא זולה... לא פשוטה... מהי? אתה אולי יודע? הזרקה...לחורים... של מה?

רחלילי

New member
תשובה לא מקצועית היא שפעם

קראתי שכשיש תולעים ברהיטי עץ ורוצים להצילם פשוט מזריקים לחורים כולם!!! דבק מגע. הוא סותם אתהחורים ולא מאפשר לתולעים לנשום ולחיות. אבל- אני במקומך הייתי זורקת את הכל! לא הייתי לוקחת סיכון שזה יעבור לי לעצים אחרים בגינה וכאלה. לא חראם? וחוצ מזה זה יצורים מגעילים. רעיון ל""D בעומר הוא רעיון שאני בעדו, עם כל הצער שבעניין. אולי מה שישאר לך מהזולה זה הידע של איך לבנות אחת כזו חדשה, מעצים מנגריה ... בכל מקרה בהצלחה.

טיפול בתולעים בלי חומרים רעילים !

צמר גפן, בנזין נקי (מבית מרקחת) ומשחת עצים שחורה ! לכל חור הכנס כדור צמר גפן טבול בבנזין ואטום את החור במשחת עצים שחורה ! התולעים "יתמסטלו" עד מוות !

איש ילד

New member
מישהו אמר...

חן חן itu1, רחלילי וכמובן ראובן. מישהו אמר לי שאפשר להזריק עם מזרק לחורים אצטון - וזהו, נשמע בסדר? זה שאמר זאת, לא הזכיר את עניין משחת העצים השחורה. ושוב, חן חן...

זה נכון. השאלה אם זה מעשי?

לפי התיאור שלך יש הרבה מאד חורים ולכן עינין הזרקת אצטון או כל חומר נדיף אחר עלולה להיות משימה ארוכה ומתישה. (נכון שאפשר לעשות את זה בזולה תוך עישון נרגילה ולגימת יין - צריך להזהר עם חומרים דליקים כמו אטצון - אבל זו משימה מתישה. לגבי משחת העצים ו/או צמר גפן, הרעיון הוא להשתמש בחומר נדיף שיהיה רעיל לזחלים שבתוך העץ. סגירת הפתח גורמת לחומר להתאדות לתוך המחילה ולא החוצה. האם יש אפשרות להכניס את העצים לשקיות נילון? אם כן אפשר לשפוך עליהם בנזין או אצטון, לסגור את השקית ולהמתין יומיים שלושה. לאחר מכן לפתוח את השקית ולאוורר טוב. בסופו של התהליך כדאי לצבוע את העצים. להשתמש בהרבה שמן פשתן ואחר כך לצבוע בצבע לעץ. בהצלחה אורי

זה לא משנה, אצטון או בנזין, הן ...

יתמסטלו, באותה מידה מהאדים. רק שהמשחה גורמת לכך שהאדים לא יצאו החוצה, אלא רק פנימה, לכיוון התולעים. מאחר והעצים שלך "מתים" בכל מקרה, לא צריך לפנק אותם במשחה שחורה, דווקא, אלא כל דבר שאוטם את החור - סיליקון, זפת, או מרק כל שהוא, מה שיש ביד !!! וכשאני חושב על זה עכשיו....אם תזריק סיליקון עם ה"אקדח" לתוך החור....אין להן 'צ'אנס' לחיות ! הטיפול באצטון או בבנזין, על כדור צמר גפן + משחת עצים שחורה, נועד לעצים חיים, תאנה וכו' ! לדעתי, סיליקון, יעשה את העבודה יפה מאוד !

למעלה